Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 2 jajeta
- 1 žumance
- 2 kriške hleba
- 2 dl mleka
- 50 g mlevenog kikirikija
- 30 g putera
- 500 g krompira
- 2 dl ulja
- začin C, so, biber
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati, hleb natopiti sa 1 dl mleka te dobro ocediti, krompir iseći na kocke i obariti u slanoj vodi.
3. Od pripremljene mase oblikovati kuglice sa udubljenjem u sredini pa ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
4. Obaren krompir ispasirati, a zatim sjediniti sa žumancetom, puterom i ostatkom mleka, začiniti po ukusu i sve dobro izmešati.
5. Pripremljen pire krompir sipati u dresing džak te u udubljenje svake ćuftice istiskivati gomilicu pirea.
6. Filovane ćufte poslagati u podmazanu tepsiju i staviti nakratko u zagrejanu rernu kako bi se pire zapekao.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte višeNikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)