Sastojci:
- 200 g bekon slanine
- 1 kg krompira
- 200 g kačkavalja
- 500 g paradajza
- 1 dl mleka
- 1 dl pavlake
- 3 jajeta
- 0,5 dl ulja
- začin C, origano
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, oguljen krompir i paradajz na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polupečen krompir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 kačkavalja, prekriti kolutovima paradajza, začiniti po ukusu i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti paradajzom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko, te pripremljenom masom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)