Sastojci:
- 200 g bekon slanine
- 1 kg krompira
- 200 g kačkavalja
- 500 g paradajza
- 1 dl mleka
- 1 dl pavlake
- 3 jajeta
- 0,5 dl ulja
- začin C, origano
Priprema:
1. Slaninu iseći na štapiće, oguljen krompir i paradajz na kolutove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati polupečen krompir, preko njega rasporediti 1/3 pržene slanine, posuti sa 1/3 kačkavalja, prekriti kolutovima paradajza, začiniti po ukusu i na kraju posuti origanom. Isti postupak ponoviti još dva puta, a završiti paradajzom.
4. Posebno umutiti jaja, pavlaku i mleko, te pripremljenom masom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)