Sastojci:
- 60 g slatke pavlake
- 30 g lešnika
- 20 g šećera
- žumance
- vanil-šećer
- šipka vanile
Priprema:
1. Slatku pavlaku mutiti dok ne dobije finu čvrstinu.
2. Na pari skuvati žumanca, šećer, vanil-šećer i vanilu. Kad se masa prohladi, sjediniti je sa slatkom pavlakom, a zatim dodati sitno seckane lešnike. Sipati u kalupe i staviti u zamrzivač.
3. Parfe se pravi i sa bademima, ananasom, čokoladom... Postupak je potpuno isti, samo se umesto lešnika dodaje neki od pomenutih sastojaka.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)