Sastojci:
- 1 kg belog krompira
- 3 jajeta
- 350 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 0,5 dl ulja
- 2 dl pavlake
- 200 g kačkavalja
- 400 g mlevene junetine
- začin C
Priprema:
1. Mleveno meso pomešati sa 1 jajetom i začiniti po ukusu, te oblikovati kuglice prečnika 2,5 cm. Kuglice ispržiti na
2. Krompir oguliti, iseći na kocke i obariti u vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađen pire dodati jaja i so, pa postepeno dodavati brašno i ručno mesiti sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Od pripremljenog testa oblikovati knedle prečnika 5 cm. U svaku knedlu staviti po jednu mesnu kuglu i zataškati je testom.
5. Pripremljene knedle kuvati u ključaloj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuvati ih još 5 minuta.
6. Gotove knedle ostaviti da se ohlade, zatim ih uvaljati u pavlaku a potom u rendani kačkavalj.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Kako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)