Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 5 krompira
- 3,5 dl piva
- 1 kašičica aleve paprike
- 150 g kačkavalja
- 150 g brašna
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na tanje šnicle, crni luk na kockice, praziluk na kolutove, a krompir oguliti pa i njega iseckati na kolutove.
3. U masnoću od mesa dodati crni luk i praziluk, kratko propržiti, dodati mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. U nauljenu vatrostalnu činiju staviti sloj dinstanog luka, prekriti ga prženim šniclama, odgore poređati kolutove krompira i zaliti pivom.
5. Pripremljeno jelo prekriti folijom te staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se jelo zapeče.
6. Gotovo jelo posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)