Sastojci:
- 1 kg junetine od buta
- 2 glavice crnog luka
- 1 praziluk
- 5 krompira
- 3,5 dl piva
- 1 kašičica aleve paprike
- 150 g kačkavalja
- 150 g brašna
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na tanje šnicle, crni luk na kockice, praziluk na kolutove, a krompir oguliti pa i njega iseckati na kolutove.
3. U masnoću od mesa dodati crni luk i praziluk, kratko propržiti, dodati mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. U nauljenu vatrostalnu činiju staviti sloj dinstanog luka, prekriti ga prženim šniclama, odgore poređati kolutove krompira i zaliti pivom.
5. Pripremljeno jelo prekriti folijom te staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se jelo zapeče.
6. Gotovo jelo posuti rendanim kačkavaljem.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)