Nikolina Pišek otkriva tajnu svoje lepote

Nikolina Pišek otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 07/12/2013

0


Voditeljku Nikolinu Pišek naša publika upoznala je još 2008. godine kada je radila u šou-programu „Operacija trijumf“ i već tada stekla velike simpatije gledalaca. Atraktivna brineta nedavno se udala za uspešnog Beograđanina, istoričara umetnosti Vidoja Ristovića i preselila se u našu zemlju. Njihovo raskošno venčanje u Monte Karlu „zaustavilo je dah“ mnogim čitaocima našeg magazina, u kome su fotografije ekskluzivno objavljene. Nikolina je tom prilikom imala blistavi mejap koji je isticao njenu prirodnu lepotu. Novo životno poglavlje donelo je ovoj zanosnoj Hrvatici i novi posao, na televiziji „B92“. Odnedavno je i jedna od voditeljki emisije „Bulevar“ na radost mnogih fanova koje ima u našoj zemlji. Iako važi za jednu od najlepših žena sa naših prostora, zgodna lepotica otkriva da ne spada u dame koje provode mnogo vremena u salonima lepote. Poslednji put kozmetičara je posetila krajem leta jer je posle venčanja bila na nešto dužem letovanju nego obično. Tada je odlučila da licu priušti negu potrebnu posle dugog izlaganja suncu, ali, inače, nema običaj da redovno odlazi na tretmane.

Koliko vam je bitno da na televiziji uvek imate besprekorni mejkap?
- Mislim da je to važno svakoj osobi koja radi na televiziji. Na televiziju su šminka i svetlo esencijalna stvar i zahvaljujući njima osoba prosečne ili ispodprosečne lepote može da izgleda mnogo bolje, a ako su loše urađeni, lepa osoba može da izgleda depresivno ili umorno.

Dajete li sugestije šminkerima, s obzirom na to da zahvaljujući vašem iskustvu u tom poslu verovatno znate kakva šminka vašem licu najbolje pristaje?

- Ponekad dam malu sugestiju jer odlično znam šta mi dobro stoji. Međutim, pošto dugo radim na televiziji i većina šminkera poznaje moje lice uglavnom unapred znaju kako treba da me našminkaju. Čak i mejkap artisti sa kojima prvi put sarađujem ne prave grešku jer su imali priliku da vide šta mi najbolje stoji. Nisam imala loše iskustvo sa šminkom osim pojedinih propusta na početku karijere.

Umete li sami dobro da se našminkate?
- Izveštila sam se u tome i šminkam se veoma brzo. Za samo deset minuta umem da stavim mejap za veče koji možda ne izgleda toliko besprekorno kao onaj koji je potreban za televiziju, ali je sve to solidno.

Kakva je vaša svakodnevna rutina kada je reč o nezi?
- Moram da priznam da u tome ne izdvajam previše vremena za sebe. Redovno čistim lice i trudim se da to nikada ne propustim. Nedavno sam otkrila kozmetiku koja mi odgovara i koristim iste preparate i za dan i za noć.

Smatrate li da je obaveza savremene žene da, između ostalog, i dobro izgleda?

- To se podrazumeva jer se sve podvodi pod pojam lične higijene. Koža je najveći organ na našem telu i ne bi valjalo da se ne održava pravilno. Lepa koža je samo zdrava koža pa nije dobro ne voditi računa o sebi na taj način.

Da li se žene u Beogradu i Zagrebu razlikuju kada je reč o nezi i izgledu uopšte?
- Kada govorimo o nezi lica i tela tu nema nekih razlika. I Beograd i Zagreb su velike urbane sredine u kojima su žene svesne sebe i svog izgleda. Informacije koje se tiču najnovijih istraživanja u oblasti kozmetike dostupne su im i one koriste sve njihove prednosti. Postoji mala razlika između Beograđanki i Zagrepčanki kada je u pitanju odevni stil. Hrvatice više vole da se oblače svedenije, dok Srpkinje češće ističu svoje atribute na veoma šarmantan način.

Poznato je da vodite računa o telu i redovno odlazite u teretanu, jeste li sport zavoleli još u detinjstvu?
- Moglo bi tako da se kaže jer sam kao devojčica godinama trenirala ritmičku gimnastiku, bila sam veoma aktivna i odlazila sam na takmičenja. Počela sam da se bavim tim sportom sa sedam godina, što je kasno, jer, da biste postigli vrhunske rezultate, potrebno je da počnete da trenirate već sa tri ili četiri godine. To je sport gde se najranije odlazi u penziju, već sa petnaest ili šesnaest godina.

Kakvi treninzi vam danas najviše prijaju?

- Sada uglavnom samo odlazim u teretanu i tamo vežbam. Neko vreme mi je jako prijao boks i to sam trenirala. U različitim životnim periodima se vežem za neku vrstu treninga, pa kada mi dosadi, onda to promenim, ali održavam kontinuitet u treninzima.

Jeste li i kćerku usmerili na bavljenje sportom?
- Ona je manje sportski tip od mene, ali povremeno ode sa drugaricom na trčanje.

Hana je već tinejdžerka, da li je počela da se šminka i traži li savete od vas?
- Još nije došla u fazu šminkanja.

Odlazite li često na kozmetičke tretmane?

- Moram da priznam da nisam ažurna po tom pitanju, ali srećom imam dobre gene i vrlo zahvalnu kožu. Svega nekoliko puta u životu sam bila kod kozmetičara. Poslednji put je to bilo krajem ovog leta. Dugo sam provela na moru tako da mi je prijateljica koja drži kozmetički salon rekla da moram da dođem kod nje na tretman koji je u tom trenutku bio potreban mojoj koži.

Poznati ste po dugoj kosi, jeste li nekada eksperimentisali sa frizurom?
- Sa bojom kose jesam, a sa dužinom ne. Svoju dugu kosu smatram zaštitnim znakom i delom sebe, tako da ne volim da je mnogo skraćujem. Negujem je uglavnom u salonima, dok kod kuće nemam običaj da stavljam pakovanja ili da radim slične stvari.

Odlazite li često u spa-centre?
- Vrlo retko. Saune i slične stvari mi ne prijaju, a od masaža radim samo sportske i to onda kada mi se desi neka mala povreda. Svi koji se redovno bave sportom trebalo bi da redovno odlaze i na sportske masaže, ali ja to činim samo kada moram.

Intervju: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin