Pet nebeskih životinja (I deo)

Pet nebeskih životinja (I deo)

Autor: | 10/12/2013

0

Koncept pet životinja je jedan od najstarijih koncepata ljudske civilizacije.

Njegovu primenu nalazimo već u prvim ljudskim nastambama. Izrastao je iz prvih ljudskih zapažanja o prirodnom okolišu. Naši preci vrlo rano su primetili da se bolje osećaju u zaklonjenim mestima, u podnožjima brda, na blagim padinama ispred kojih se prostire čistina. Daljim posmatranjima prirode uočili su da je tu i vegetacija bujnija i zdravija i da životinje tu borave i grade svoja legla.
Tu su osetili jednu harmoniju energija, kao da ima podjednako sunca i hlada, toplote i hladnoće, vetra i vode... odnosno, Yina i Yanga -  baš koliko treba.

Oštroumnim daljim posmatranjem primetili su da ih forme krajolika podsećaju na određene životinje -  po fizičkom obliku ali i po funkciji koju imaju.

I tako je nastala teorija '' Pet nebeskih životinja'':

- crna kornjača
- zeleni zmaj
- beli tigar
- crveni feniks

CRNA KORNJAČA - simbol najveće zaštite

Crna kornjača predstavlja sreću u vidu podrške, stabilnosti, sigurnosti i pokroviteljstva. Ona je i simbol dugovečnosti.

Crna kornjača se nalazi iza kuće, i bilo bi dobro da je to sever.

Crna kornjača donosi lagano i sigurno uvećanje sreće.

Crna kornjača predstavlja planinu. Ako nema brda iza kuće neće imati  ko da štiti porodicu iz generacije u generaciju. Naročito je važno za oca ili hranioca porodice. Imati planinu ispred kuće nije dobar Feng Shui, izuzetno je loše i donosi konfrontaciju. U konfontaciji sa planinom uvek ćete biti gubitnik.
U slučaju da ne postoji planina sa zadnje strane (crna kornjača), možete da podignete zid, ogradu, postavite drveće.

Kkornjača od svih životinja najvažnija. Ako je posedujemo, već imamo puno.

Izvor:  zokipiramida4.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin
Tagovi: dekor pravila