Marija Vicković otkriva tajnu svoje lepote

Marija Vicković otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 14/12/2013

0


Glumicu Mariju Vicković publika je zavolela još na početku karijere kada je u filmu „Pogled sa Ajfelovog tornja“ odlično dočarala lik problematične adolescentkinje iz visokog društva. Posle toga igrala je u mnogim filmovima i serijama, ali je poslednjih godina bila fokusirana na karijeru u teatru. Novu pozorišnu sezonu počela je maestralno, glavnom ženskom ulogom u predstavi „Dama s kamelijama“, u režiji Juga Radivojevića, koja je premijerno prikazana u Narodnom pozorištu. Marija je u tok komadu na fantastičan način dočarala lik kurtizane Margarite Gotje, a da bi joj to uspelo, morala je da povede računa o ishrani i da redovno vežba.

Koliko je za jednu glumicu bitno da bude negovana?
- Mislim da je jako bitno da se neguje i da bude u dobroj fizičkoj formi. Generalno, smatram da je to važno za sve ljude, jer se svi osećaju bolje kada vode kvalitetan život. Za glumce to je posebno važno jer su stalno izloženi javnosti.

Kako negujete kožu lica?

- Idem redovno na kozmetičke tretmane, ali se trudim da ne preterujem. Na sreću, imam zahvalnu kožu i dobar ten. Uvek kada primetim da mi je, usled jake scenske šminke i mnogo pudera, koža počela da se suši, obavezno idem kod kozmetičara, a trudim se da i kod kuće koristim kvalitetne preparate.

Koji kozmetički tretmani vam najviše prijaju?
- Uglavnom idem na klasičan tretman čišćenja lica. Osim toga volim i masaže, naročito relaks posle treninga.

Da li vam je važno da uvek budete u top-formi?
- Od malih nogu bavim se sportom i trudim se da uvek budem fizički aktivna. Trenutno idem na časove joge i pilatesa. Osim što sam zahvaljujući tim vežbama u dobroj kondiciji, bitne su mi i zbog psihofizičkog zdravlja.

Kako održavate vitku liniju?

- Osim što redovno treniram, često idem u šetnji sa mojim psom. Uvek kada imam dovoljno vremena, trudim se da zajedno prelazimo što duže relacije.

Imate li običaj da sebi pripremate zdrave obroke?
- Uvek kada imam dovoljno vremena, trudim se da sebi skuvam nešto i da ta hrana bude zdrava. Čak i kada jedem van kuće, pazim koje namirnice konzumiram. Jedino čemu ne mogu da odolim je italijanska kuhinja i to je razlog što ponekad imam koji kilogram više.

Kako negujete kosu i jeste li se nekada farbali?
- Prošle godine sam se prvi put ofarbala u plavo. Nisam bila baš srećna kao plavuša, po prirodi sam brineta i ta boja mi najbolje stoji. Trudim se da mi kosa uvek bude negovana, ponekad kupujem različite maske, a nekada ih i sama pravim od prirodnih sastojaka.

Pod kojim uslovima biste drastično promenili frizuru?

- To bih uradila za dobru ulogu i dobar honorar. Inače, volim dugu kosu, tako da mi ne bi bilo lako da se odlučim na takav korak.

Imate li običaj da, kao većina žena, prvo promenite frizuru kada želite korenite promene u životu?
- Ne. Jednom sam to pokušala i nikakva se promena nije desila u glavi, samo na glavi. I to neuspešno.

Odlazite li redovno na manikir i pedikir ili to sami činite?
- Često odlazim u salon na pedikir i manikir. Malo sam se razmazila pa ne sređujem nokte sama.

Kakav je vaš stav o plastičnim operacijama i jeste li nekada želeli da promenite nešto na sebi?

- Volim prirodan izgled, čak i kad je nesavršen. Nepravilnosti kod ljudi često mogu da budu privlačne. Nikada nisam razmišljala o plastičnoj operaciji. Ali, čudno je koliko su one danas postale moda kod žena. Meni je sve što je prirodno lepše.

Postoji li predstava u kojoj vam se posebno sviđa šminka koju imate?
- To je svakako komad „Švabica“ koji igram u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. U toj predstavi imam odličan kostim i odličan mejkap.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin