Slađana Tesla otkriva tajnu svoje lepote

Slađana Tesla otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 02/05/2012

0

Jednu od naših najpoznatijih manekenki, Slađanu Teslu, publika koja prati revije na "Nedeljama mode" zna kao modela koji otvara i zatvara revije dizajnera Darka Kostića. Lepa Beograđanka već nekoliko godina radi i kao kasting direktor i modni koreograf modnog studija „Click“, u kome je napravila prve manekenske korake. Direktor i vlasnik ove modne agencije, Nenad Radujević ju je „otkrio“ pre mnogo godina i od tada je nizala uspehe u našoj modnoj industriji, kao i u inostranstvu, gde je radila revije poznatih dizajnera, poput Valentinove revije.
Šarmantna Slađana osvaja neobičnom bojom očiju, prodornim pogledom i vrlo negovanim izgledom. Za magazin „Hello!“ govori koliko joj je nega bitna i koliko vremena posvećuje ritualima nege lica i tela.
- Iako mnogi misle da zbog prirode manekenskog posla provodim mnogo vremena negujući se, to nije tako. Kada je moja koža u pitanju, trudim se da ispunim osnovne korake, jer želim da izgledam uredno i negovano. Lice svakodnevno čistim i koristim apotekarsku kremu koju mi spravljaju farmaceuti, kao i antirid. Jednom u tri meseca odlazim na neki manji tretman kod kozmetičara, a masku stavljam jednom u dve nedelje. Ne provodim mnogo vremena po salonima. Na dobroj koži mogu da se zahvalim genetici.
Plašite li se pojave bora?
- Ne plašim se bora, jer svaka bora samo govori o našem životnom iskustvu, i ne bojim se starosti. Koristim antirid kreme jer na taj način nahranim kožu, posebno onu osetljivu i tanku, oko očiju. Volim preparate na prirodnoj bazi. U poslednje vreme se trudim što zdravije da živim i izbegavam konzervanse koje u sebi imaju skupe kreme.
Preferirate li prirodan ili malo jači stil što se tiče šminkanja?
- Volim i jedno i drugo. Šminka je za mene poput odeće, nije bitno kakva je, već ko je i kako nosi. Sve zavisi od toga kako se osećam i koja je prilika u pitanju. Smatram da je šminka sastavni deo stajlinga. Najviše volim kada su mi zatamnjene oči, takozvani „smoky eyes“, to mi najbolje stoji. Nekada je bitna energija koja me ponese dok nanosim šminku, pa od toga zavisi kako ću tog dana izgledati. Nije bitno šta je trend u šminkanju, važno je da čovek zna šta mu najbolje pristaje. Volim da stavim rumenilo boje kajsije, i tako dobijem malo „zdravlja u obrazima", kako u šali volim da kažem.
Kao dugogdišnji model, kako vodite računa o kosi, budući da se ona najviše troši stalnim feniranjem na revijama?
- Neophodno je negovati je. Moja kosa je prirodno kovrdžava, pa je vrlo suva i moram da je hranim preparatima, maskama, posebno jer je dugačka. Posle "Nedelja mode", na kojima sam ranije radila brojne revije, uvek sam morala sam da se malo ošišam kako bih oporavila kosu od feniranja. Jednom nedeljno odlazim kod frizera koji brine o stanju moje kose.
Ranije niste mogli da se ugojite, a kakvo je sada stanje što se tiče brzine metabolizma?
- Svima je bilo fascinantno što sam mršava a nisam na dijeti. Brz metabolizam mi nije dozvolio da se ugojim nekoliko kilograma, koje sada imam. Nikada nisam bila zadovoljnija kilažom, sada sam uspela da dobijem tih šest kilograma koji su mi nedostajali. Više nisam „mršavica“ već sam „zgodinica“. To sam uspela zdravom ishranom, dugim snom, i time što imam užine pored tri obroka tokom dana. Pored toga, prestala sam da pušim, i osećam se mnogo bolje.
Da li emotivna ispunjenost utiče na blistav ten? Zrači li žena kada je zaljubljena?
- Žena zrači kada je ostvarena i emotivno ispunjena, ali pre svega kada je u skladu sa sobom. To se onda prenosi na emotivni i na poslovni život. Tako je sa mnom, ja sam jako zadovoljna u tom smislu.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Miša Obradović za „Faar“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin