Ana Nikolić otkriva tajnu svoje lepote

Ana Nikolić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 23/05/2012

0

Otkako je kročila na estradnu scenu, Ana Nikolić se nalazi na listi najlepših dama domaće estradne scene. Iako je neprestano pod lupom javnosti, pevačica sebi daje oduška, pa se privatno šminka u malobrojnim situacijama. I kada na licu nema puder, maskaru i rumenilo, ona blista jer u negu ulaže dosta vremena i novca. Redovno odlazi na kozmetičke tretmane, pije mnogo vode, a poverenje je poklonila preparatima francuskih proizvođača. Ističe da je u poslednje vreme za njenu lepotu najviše zaslužan emotivni sklad koji je pronašla sa verenikom Draganom.
Koliko vremena odvajate za negu?
- Dosta vremena mi odlazi na negu. Kod kuće lice dobro očistim i namažem kremu, dok sam detaljnu negu prepustila profesionalcima. Već petnaest godina idem kod iste kozmetičarke koja najbolje zna šta je mom licu najpotrebnije. Jednom mesečno mi radi klasičan tretman čišćenja lica, a tri puta u toku meseca odlazim na ultrazvučnu terapiju i mezoterapiju lica. Za kožu je veoma bitna i ishrana, pa ne konzumiram masnu hranu i slatkiše i pijem mnogo vode.
Kakve preparate koristite za negu?
- Koristim kreme koje mi preporuči moja kozmetičarka, a to su uglavnom preparati francuskih kozmetičkih kuća. Odgovaraju mi „Pab“ kreme, a za oči koristim gelove „Laferi“. Kada je reč o neza tela, na masažu odlazim dva puta nedeljno. Imam osetljivu kožu, pa mi najviše odgovaraju proizvodi za negu beba zbog čega često nanosim „bekutan“ mleko za telo ili parfemisano mleko zatelo „Laferi“ koje koži daje elastičnost i vlažnost.
Jeste li pristalica odlaska u solarijum i korišćenja krema za samopotamljivanje kože?
- Imam odličan pigment i brzo pocrnim. U poslednje vreme često boravim u egzotičnim krajevima gde se sunčam, pa imam intenzivno tamnu boju, a kada mi koža malo izbledi, odlazim na prskanje prirodnim bojama na bazi kane. Ta boja traje sedam dana i nije štetna. Ponekad se namažem kremom za samopotamnjivanje, a solarijum izbegavam.
Na koji način se rekreirate?
- Tri puta nedeljno idem na treninge. Radim kondicione vežbe i one za oblikovanje tela. Radim sa ličnim trenerom i moram da kažem da se „muški“ trudim.
Da li ste pristalica dijeta?
- Hedonista sam, uživam u hrani, što se odražava na moju liniju i zbog toga sam često na dijeti. U poslednje vreme pazim šta jedem, iz ishrane sam izbacila sve namirnice koje sadrže gluten. Na mom jelovniku nema slatkiša, hleba i testa, jedem voće, povrće i ribu. Kada je toplo, ponekad dam sebi oduška i pojedem sladoled.
Koristite li vitamine kao dodatak ishrani?
- Godinama uz doručak popijem tabletu kompleksa vitamina.
Dokle ste spremni da eksperimentišete svojom kosom?
- Po tom pitanju nisam sklona eksperimentisanju. Nikada nisam drastično menjala boju kose. Opredelila sam se za smeđu koja mi se dopada, zimi je potamnim za nekoliko tonova, a leti posvetlim. Pre nekoliko godina sam se ošišala, a sada ponovo imam dugu kosu.
Volite li da se šminkate?
- Ne volim da se šminkam i privatno izbegavam da budem našminkana.  Za scenu koristim jaku šminku i kada ne radim, želim da ga odmorim.
Šta ističete, a šta sakrivate šminkom?
- Volim da istaknem oči, tada su mi usne nežne. Ukoliko na usnama imam jak karmin, oči su mi u prirodnim tonovima.
Kako se borite protiv celulita?
- Kada imam višak kilograma, celulit mi se vidi, a kada sam u top-formi, on je neprimetan. Borim se tretmanima koje radim na jednoj privatnoj klinici. Reč je o ultrazvučnom razbijanju celulita na koje odlazim dva puta godišnje. Jedan ciklus obuhvata deset tretmana.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin