Milica Todorović otkriva tajnu svoje lepote

Milica Todorović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 21/06/2012

0

Pošto je od svoje četrnaeste godine na javnoj sceni, pevačica Milica Todorović rano je naučila kako je najbolje da se neguje i koji kozmetički preparti joj najviše prijaju. Uglavnom bira one koje joj preporuče najbolji stručnjaci. Kao devojčica u pubertetu nije imala problematičnolice, ali redovno odlazi na tretmane čišćenja kože da joj jaka šminka ne bi naškodila. Zahvaljujući odličnoj genetici, nema višak kilograma mada se trudi da bude fizički aktivna kako bi zadržala fit izgled. Najviše pažnje pridaje nezi kose pošto je godinama farba u plave nijanse. Zato koristi samo proverene „Redken“ preparate kojih nema na našem tržištu, pa ih nabavlja na putovanjima.
Da li vam je bitno da uvek imate čistu kožu i na koji način negujete lice?
- Pošto sam zbog prirode posla često pod veoma jakom profesionalnom šminkom, to zahteva da posebnu pažnju obratim nezi lica. Zbog toga poslednje tri godine redovno odlazim kod kozmetičara na tretmane koji su mi neophodni da bi mi koža bila zdrava i lepa.
Kako birate preparate za negu lica?
- Ne biram ih sama već koristim isključivo proverene proizvode koje mi preporuči moja kozmetičarka. Svakog jutra i večeri čistim lice i nanosim kremu koja hidrira i hrani kožu.
Budući da ste već sa četrnaest godina počeli profesionalno da se bavite pevanjem i da od tada koristite jaku šminku, koliko se to odrazilo na vašu kožu?
- Tokom tinejdžerskih dana nisam imala velike probleme sa bubuljicama. Međutim, moja koža je veoma osetljiva, pa jaka šminka ponekad može da ima neželjeniefekat. Upravo zbog toga redovno odlazim kod kozmetičara.
Trudite li se da vam i koža tela bude uvek svilenkasta i negovana?
- Da, i to mi je jako važno. Shvatila sam da mi najviše odgovaraju mleka za telo marke Elizabeth Arden i isključivo njih koristim.
Volite li da kupka i mleko za telo imaju istu mirisnu notu?
- To mi nije bitno jer mirišljave kupke uglavnom nisu posebno dobre za kožu. Zato za tuširanje koristim hranljivo  ulje posle kojeg mi je koža svilenkasta i meka.
Koristite li tokom leta proizvode sa žaštitnim faktorom?
- Proizvodi sa zaštitnim faktorom su obavezni u mom neseseru u letnjim danima, posebno zbog toga što veći deo leta provedem na Crnogorskom primorju, gde nastupam svake godine. Trudim se da zaštitni faktor bude što jači i kada je reč o kremi za lice i losionu  za telo.
Jeste li i privatno često našminkani?
- Nisam, volim da pustim lice da se odmori od scenske šminke. Preko dana se nikada ne šminkam, osim što ponekad stavim maskaru i sjaj za usne.
Umeti li i sami da se našminkate ili za svaki javni nastup angažujete profesionalca?
- Vrlo sam vešta za mejkap. Umem sama dobro da se našminkam, pa za neke javne nastupe, kao što su, na primer, gostovanja u različitim emisijama, to činim sama. Pošto sam već nekoliko godina na javnoj sceni i sarađujem sa dobrim šminkerima, posmatrala sam kako rade svoj posao i učila od njih. Zato i koristim profesionalne preparate koje mi oni preporučuju.
Čini li vam se nekada da umete da se našminkate kao da ste profesionalac?
- Nisam baš toliko dobra. Ipak su oni završili školu za to i, ma koliko se trudila, ja ću uvek biti amater kada je reč omejkapu. Zbog toga za sve važne nastupe angažujem stručnjake koji taj posao najbolje odrade.
Odlazite li redovno na pedikir i manikir ili sami sređujete nokte?
- Nikada taj posao ne radim sama već redovno odlazim u salon i prepustim se stručnjacima.
Koju boju laka najviše volite?
- Skoro pet godina i na rukama i na nogama isključivo radim frenč, jer mi je to najpraktičnije. Umesto običnog laka koristim gel koji je dugotrajniji i štiti nokte od neželjenog pucanja.
Da li vam je teško da održavate dugačku plavu kosu?
- Svaka žena zna da su duga i plava kosa najteže za održavanje. Zato pažljivo biram preparate za negu i koristim šampon i pakovanja isključivo marke „Redken“. Njih nema na našem tržištu, pa ih uglavnom kupujem u Crnoj Gori kada tamo nastupam. Da bih što manje „maltretirala“ kosu, jednom mesečno farbam samo koren dok na celu dužinu radim pramenove.
Odlazite li redovno kod frizera?
- Kod frizera se farbam i odlazim kada mi je za neki javni nastup potrebna lepa frizura. Međutim, ne idem redovno na feniranje. Moja kosa je prirodno ravna tako da mogu samo da je operem i sama oblikujem četkom. Sebi sam zapravo i najlepša kada su moje vlasi ravne, tako da u salone odlazim samo u specijalnim prilikama.
Koristite li ulje za kosu kada ste na moru?
- Ne. Ulja nisu dobra za kosu jer samo privremeno daju vlažnost, a na duži rok isušuju vlasi. Na moru negujem kosu hranljivim pakovanjima koja je najbolje štite od pucanja.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Filip Šobot, www.shobot.rs

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin