Ivana Panzalović otkriva tajnu svoje lepote

Ivana Panzalović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 28/06/2012

0

Glumica Ivana Panzalović jedna je od najlepših na našoj javnoj sceni, a pažnju javnosti skrenula je ulogom u seriji „Montevideo, Bog te video“. Ova atraktivna dama izuzetno vodi računa o svom izgledu, pa pažljivo bira namirnice koje će se naći na njenom jelovniku i nekoliko puta nedeljno odlazi u teretanu. Osim o fizičkoj kondiciji i dobroj liniji, lepa umetnica sa podjednakim žarom se trudi da joj lice uvek bude negovano i pored toga što zbog posla često na licu ima jaku šminku.
Koliko vam je bitno da imate negovanu kožu lica i na koji načinvodite računa o njemu?
- Smatram da je negovana koža lica baza i ukoliko nije takva, ni najkvalitetnija šminka to ne može da sakrije. Shodno tome, jednom mesečno odlazim kod kozmetičara, a u letnjem periodu i dva puta. Iako nemam problematičnukožu, prijaju mi tretmani čišćenja i osvežavanja lica maskama. Koristim “Vishy aqualia termal” kremu za dnevnu negu, dok noću stavljam pomadu marke „Ella Bashe”. Često posežem i za čuvenim krastavcem koji me oslobađa podočnjaka, kao i voćnim maskama za lice. Kao glumica često sam pod scenskom šminkom koja je uvek slojevita, stoga je privatno u dnevnim varijantama ne nanosim ili stavim samo maskaru, dok za večernje izlaske volim jači mejkap.
Da li u letnjim mesecima koristite hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom?
- Kreme sa zaštitnim faktorom nanosim samo kada se sunčam. U drugim okolnostima mi ne prijaju, jer su guste i zatvaraju pore. Na plaži koristim losionVishy” sa zaštitnim faktorom 30 ili većim. I leti i zimi nanosim dva puta dnevno hidrirajuće mleko za telo, dok jednom nedeljno radim piling lica i tela.
Odlazite li nekada u solarijum?
- Iako sam svesna štetnosti solarijuma, posežem za njim u letnjim mesecima, jer mi je blago preplanula nijansa kože neodoljiva i lepša od svetlog tena. Od maja do septembra posetim solarijum tri do četiri puta mesečno, ali lampe za lice isključujem na polovini trajanja sunčanja.
Prijaju li vammasaže?
- Masaže mi jako prijaju, ali tek nekoliko puta godišnje odlazim na relaks, dok dva do tri puta nedeljno idem na anticelulit tretman, kojiuključuje i drenažu. Tako se poboljšavacirkulacija iubrzava izlučivanje toksina,ukoliko se u tom periodu koristi dostatečnosti, a i noge se lepo oblikuju.
Vodite li računa o ishrani?
- Pazim šta jedem s obzirom na to da se lako ugojim, ali istom brzinom i skidam kilažu. Uglavnom se hranim na proteinskoj bazi, ali jednom nedeljno dam sebi slobodan dan i tada jedem sve što poželim.
Rekreirate li se redovno i na koji način?
- Mislim da je trening vrlo važan. Najmanje tri puta nedeljno odlazim u teretanu gde se uglavnom posvetim kardioprogramu, dok vežbe u parteru radim na kraju treninga maksimalno pola sata. Zbog prirode posla često sam na putovanjimaitada nemam mogućnost da treniram, ali se trudim da što više šetam. Najviše mi prijaju jutarnje vežbe, jer tada imam najviše snage.
Kakve parfeme volite i birate li različite mirisne note za zimu i leto?
- Volim laganije mirisne note. Dopada mi se novi “Chanel 19 poudre”, koji ima miris bebi pudera i njega koristim ovog leta. Obožavam i „Kenzo Flower”, dok voćne primese u parfemu ne volim. Zimi koristim malo jače mirise, kao što je „Bvulgari jasmin noar”,dok mi „Dolce Gabbana The One” prija i zimi i leti.
Menjate li često frizuru i volite li da eksperimentišete kosom?
- Frizuru menjam uglavnom za potrebe uloga, a privatno vezujem kosu u niski rep ili nemarno skupim kosu u punđu, ali je prethodno obavezno isfeniram kod frizera. Više volim da stavim akcenat na lice nego na kosu. I kada je puštena, to su obično lokne koje ne zahtevaju da stalno mislim o tome da ne pokvarim frizuru. Kao srednjoškolka imala sam plavu farbanu kosu, ali kada sam upisivala akademiju, shvatila sam da mi ta boja ograničavadijapazon uloga, i od tada sam svetlosmeđa. Inače sam sputani buntovnik u kada je reč o boji kose, rado bih se prefarbala u ljubičasto ili crveno, ali zbog posla ne mogu. Farbam se jednom mesečno, kada mi je neophodno i šišanje. Volela bih da dobijem nekuulogu koja će zahtevati smeliju boju kose.
Umeti li sami da uradite pedikir i manikir ili više volite da odete u salon?
- Možda bih znala sama da uradim pedikir i manikir, ali ne umem da lakiram nokte, pa zato moram da odlazim u salone. Uglavnom koristim crni ili beli lak, a ako se iodlučim za neku boju, onda su to drečave nijanse, nikako pastelne.
Šta biste, prilikom šminkanja, više voleli da istaknete, oči ili usne?
- Uvek ističem oči. Preko dana sam bez šminke ili samo sa maskarom, za koju bih dala poslednji dinar. Moj ritual nanošenja maskare traje i do dvadeset minuta i uživam u tome. Za veče koristim tamnije senke i, naravno, nekoliko slojeva maskare. Na usne ne obraćam mnogo pažnje, tu zahvaljujem genetici, jer su pune i nema potrebe da ih dodatno ističem. Pokušaji da stavim crveni ruž ili neku drugu drečaviju nijansu na mojim usnama izgledaju smešno, pa zato koristim isključivo svetlije boje.

Tekst: Ivana Nikolić
Foto: Naike Bokan

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: lepota