Goran Čomor: Porodična oaza ispunjena ljubavlju

Goran Čomor: Porodična oaza ispunjena ljubavlju

Autor: | 15/07/2012

0

U četvorospratnici, u prometnoj ulici na beogradskom Voždovcu, tik pored tramvajskih šina, dom je pronašao voditelj Goran Čomor. Pre četiri godine autor i voditelj emisije „BN koktel“, na televiziji „BN“, stan na dva nivoa video je kao idealan prostor za svoju četvoročlanu porodicu. Iz osamdeset kvadrata na Vračaru, uvek nasmejani Goran se sa trinaest godina mlađom suprugom Nikolinom, voditeljkom „Dnevnika“ na televiziji „Svet plus“, i sinovima, četrnaestogodišnjim Lukom i petogodišnjim Savom, preselio u petosobni stan. U domu na nivoa svako je pronašao svoj životni prostor, a na tramvaje koji prolaze na samo pet metara od ulaza u zgradu više ne obraćaju pažnju jer su se na njihov zvuk već navikli. Često se šale da će im uskoro prolaziti i kroz dnevnu sobu, a da oni to neće ni primetiti.

Iako su se za petnaest godina braka selili šest puta, svaki stan su opremali prema svom nahođenju, dok su ovoga puta angažovali enterijeristu koji je spojio stilski nameštaj sa modernim detaljima i rasvetom.
Prostrani dnevni boravak opremljen je stilskom garniturom, a tu je i električni kamin gde porodica tokom zimskih meseci provodi najviše vremena. Leti se opuštaju na prostranoj terasi od trideset kvadrata, smeštenoj na spratu stana gde su i dečje sobe, dok su u donjem delu dve dnevne sobe, spavaća soba, kuhinja sa trpezarijom i kupatilom u kojem centralno mesto zauzima đakuzi.

Da li vam je bilo teško da se posle godina provedenih na Vračaru naviknete na život na Voždovcu?

Goran: Nije bilo privikavanja, pošto smo na Voždovcu, gde smo se Nina i ja venčali pre petnaest godina, već živeli. Ovaj prostrani stan smo kupili po istoj ceni za koju smo prodali duplo manji stan na Vračaru, što jebilopresudno da odlučimo da promenimo životni prostor. Selibi mi je preko glave, pam sam rekao da više neću da se selim. Smejao sam se kada sam svojevremeno čitao u novinama da, kada se vrati sa puta, Šaban Šaulić ode na staru adresu, jer se često seli, a i meni se to dogodilo. Što se tiče ovog stana, i meni i Nini se dopao na prvi pogled. Važna stavka je bilo i to što ima prelepu, veliku terasu, a u tom trenutku nam se dopalo što je zgrada bez lifta. Penjanje uz stepenice do trećeg sprata nam je jedina fizička aktivnost, koja nam sada sve teže pada, naročito kada nosimo kese ili kofere.

Jeste li se o svemu dogovarali sa suprugom kada ste opremali stan?
Goran: Nedavno smo ga po treći put renovirali, što Ninu nije oduševilo i zabranila mi je da to ponovo radim. Stan je sada uredila Jelena Šešlija, enterijerista, koja je uredila kuću Lin Montgomeri, a posle nas ju je angažovala i pevačica Gordana Lazarević. Ona važi za vrsnog stručnjaka iako je mlada, odlično je uradila posao. Opredelila se za kombinaciju stilskog sa savremenim. Prvi put sam ispoštovao tuđu volju, do sada sam sam opremao stanove jer sam smatrao da je angažman enterijeriste bačen novac, ali sam promenio mišljenje. U njen posao se nisam mešao, sve sam joj prepustio pa nam i šolje, čaše, vaze stoje na onom mestu na koje ih je ona postavila. Sa Ninom se konsultovala oko boja, desena, zavesa, sa decom o njihovim sobama, a ja se nisam mešao, jer mi to nije ni bilo dozvoljeno pošto kao estradni tip i u opremanju stana vučem pomalo na „kičericu“.

Da li su svi komadi nameštaja novi ili postoji nešto što ste doneli iz prethodnog stana?
Goran: Sve je novo, osim garniture u maloj dnevnoj sobi. Ona je stajala u vikendici, ima dvadeset godina, hteo sam da je bacim, ali sam je ipak restaurirao i prezadovoljan sam kako sada izgleda. I električni kamin ima nekoliko godina, kupio sam ga u Kanadi, ali sam ga pokvario kada sam temperaturu pojačao duplo više od dozvoljenog. Imao je drveni okvir, ali posle popravke rešilo smo da napravimo mermernu konstrukciju.

U kome delu stana provodite najviše vremena?

Goran: Tokom leta najviše vremena provodimo na gornjoj terasi. Gosti nam svakodnevno dolaze jer volimo da se družimo.
Pomažete li supruzi u kuhinji?
Goran: To je jedini deo stana u koji ne zalazim. Nina je zadužena za kuvanje što joj odlično ide. Obožava da gleda emisije iz kulinarstva, zapisuje recepte i onda pravi te specijalitete. Dešava se da i sama nešto izmisli, šta god da napravi, to je ukusno.

Piše: Sandra A. Rilak
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: dekor voditelj