Maja Nikolić otkriva tajnu svoje lepote

Maja Nikolić otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 25/07/2012

0

Jedna od najlepših žena srpske javne scene je voditeljka Maja Nikolić. Svojom lepotom, harizmom i elokventnošću osvojila je veliki broj gledalaca koji se svake druge zore bude zajedno sa njom prateći „Jutarnji program“ „Radio-televizije Srbije“. Zanosna majka troje dece svojim izgledom pruža primer kako treba da izgleda ostvarena i zadovoljna žena. Suprug Saša koji je čini voljenom ženom i deca Tea, Tia i Darko najzaslužniji su za njeno zadovoljstvo i blistav osmeh.
Maja se trudi da sve svoje obaveze dobro isplanira kako bi svakog dana imala dovoljno vremena da se posveti sebi. Redovno odlazi u frizerski salon, manikirka joj tretmane radi kod kuće, a odlazak u teretanu je već duže vreme sastavni deo njenog života. Od majke je naučila da sebe nikada ne sme da zapostavi i da veliku pažnju mora da posveti svom izgledu, a sve njene savete danas upućuje svojoj deci i uči ih koliko su higijena i nega lica i tela važni.
Pridajete li mnogo vremena i pažnje svom izgledu?
- Redovna nega oduzima mnogo vremena, da biste imali negovanu kosu, kožu lica i tela i nokte potrebno je vreme, pa se trudim da uklapam obaveze kako bih sve stigla. Vežbam ujutru, masažu i manikir obavljam kod kuće, ne menjam mnogo boju kose pošto mi smeđa omogućava da se farbam jednom u dva meseca. Jednom mesečno odlazim kod mog dugogoduišnjeg dermatologa na tretman lica.
Koji su vaši dnevni, a koji noćni rituali kada je nega u pitanju?
- Moji rituali zavise od toga da li radim ujutru ili ne. Kada radim posle posla skidam šminku, detaljno očistim lice i koristim ljubičasti losion. Uveče stavljam barem dve kreme. Kada ne radim na lice nanosim toniranu kremu ili „BB“ krem sa zaštitnim faktorom.
Smatrate li da je nega bolja ukoliko se koriste skupi kozmetički preparati?
- Nekada jeste, a nekada, kao u slučaju mleka za telo, ne primećujem nikakvu razliku. Koristim „Nivea“ mleka za telo, zimi ono u plavoj bočici, a leti losion Q 10.
Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji?
- Kada postoji mera estetska hirurgija je odlično sredstvo koje može pomoći da se popravi samopouzdanje i otkloni neki telesni nedostatak. Protivnik sam estetske hirurgije koja je očigledna.
Da li se pridržavate nekog saveta u vezi sa negom a koji ste dobili od majke ili vaših baka?
- Svaka devojčica uz majku uči osnove nege, pa je tako bilo i sa mnom. Odrasla sam uz uvek doteranu, izmanikiranu majku i mislim da je to jako uticalo na mene. Mamin savet je da žena mora uvek da ima sređene nokte i kosu.
Na koji način vodite računa o svojoj kosi?
- Ne radim ništa posebno. Oslanjam se na kvalitetno šišanje Duške Bogotaj kod koje odlazim već petnaest godina.
Kako se rekreirate?
- Vežbam tri puta nedeljno i mnogo šetam. To mi je sasvim dovoljno.
Držite li dijete?
- Kada se zdravo hranim dijete mi nisu potrebne. U slučajevima kada preteram sa slatkišima korigujem ishranu.
Kojih pravila se pridržavate pri šminkanju?
- Ne volim nešto naročito da se šminkam. Tokom dana najčešće sam bez šminke, a uveče uglavnom naglašavam oči i stavljam blagi ruž.
Jeste li zadovoljni odrazom u ogledalu?
- Jesam.Vidim zadovoljnu ženu.
Koliko porodična sreća i radost koju vam pružaju vaša deca utiču na to zadovoljstvo i blistav osmeh?
- Moja deca su razlog najvećeg broja mojih osmeha. Obožavam ih. Sada su na putu sa bakom i mnogo mi nedostaju, iako sam bila sigurna da će mi prijati da se malo odmorim. Radujem se avgustu i zajedničkom odlasku na more.
Učite li njih koliko je nega bitna?
- Naravno, to se uči od rođenja deteta. Sa pojavom prvih zubića uključili smo četkice za zube, učimo da se uveče tuširamo, da uvek budemo čisti i uredni. Verujem da su to lekcije koje ostaju.
Kao majka troje dece koji savet biste dali damama da izgledaju lepo poput vas?
- Vodite zdrav život, redovno vežbajte i dobro se hranite, uglavnom konzumirajte specijalitete iz mediteranske kuhinje.

Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti