Bojana Barović otkriva tajnu svoje lepote

Bojana Barović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 08/08/2012

0

Manekenka Bojana Barović, zanosna Novosađanka koju je televizijska publika zavolela gledajući prvu sezonu rijaliti-takmičenja „Survivor“, živi i radi na relaciji Njujork - Los Anđeles. U Srbiju dolazi u posetu porodici i partneru, pevaču Nikoli Rokviću, sa kojim je emotivnu vezu započela tokom „preživljavanja“ na Filipinima. Atrakrivni par 9. avgusta proslaviće dvogodišnjicu harmonične veze koja savršeno funkcioniše zahvaljujući razumevanju i tome što svaki trenutak koriste da budu zajedno.
U karijeri modela bila je zaštitno lice mnogih poznatih brendova, a u poslednje vreme više se posvetila glumačkoj karijeri. Često boravi u Los Anđelesu jer pohađa časove glume i učestvuje na audicijama. Imala je nekoliko manjih uloga u pilot serijama snimanim u Holivudu, kao i u hit-seriji „Entourage“, koja je postigla veliki uspeh.
Otkako se bavi modelingom, plavooka brineta prvenstveno vodi računa o čišćenju kože lica. Za magazin „Hello!“ Bojana otkriva jednostavne tajne dobrog i negovanog izgleda.
Posvećujete li više vremena šminkanju ili čišćenju kože?
- Ranije sam više vremena posvećivala nanošenju šminke, a sada sve više vremena pridajem ritualu čišćenja lica. Koristim hranljive maske za kožu lica, što ranije nisam činila. Osvežavam i čistim lice tonicima jer mi to sve više „traži“ koža lica. Posle čišćenja i osvežavanja kože obavezno nanesem kremu kako bih je nahranila.
Volite li da koristite kozmetičke preparate kupljene u apoteci?
- Da, više volim „apotekarske“ kozmetičke proizvode u odnosu na one brendirane. Živela sam u Parizu, gde gotovo sve devojke i žene u apotekama kupuju preparate. Ne volim da koristim proizvode koji sadrže konzervanse. Osim francuskih, dopada mi se i japanska kozmetika koja ne sadrži dodatke konzervansa. Nekada kupim najobičniju apotekarsku kremu na čijoj ambalaži nema nikakvog natpisa, a ponekad koristim čisto ulje za negu lica, recimo ono od semena kajsije, koje je odlično za suvu kožu.
Imate li neke „trikove“ za svež izgled lica?
- Često isprskam tečni kiseonik na lice, što me osvežava, a posle toga namažem pantenol kremu.
Budući da je bujna kosa vaš zaštitni znak, kako postižete volumen?
- Koliko je bitan regenerator, toliko je važno i da šampon bude kvalitetan i odabran prema tipu kose. Postoje šamponi koji podstiču volumen i gotovo stalno koristim baš takve. Često menjam marke šampona, što mojoj kosi prija. Trenutno koristim liniju za kosu na bazi marokanskog ulja, što je odlično za volumen. Maske za kosu od tog ulja trenutno su hit u svetu i najbolji frizeri preporučuju baš ovo ulje.
Kako negujete kožu tela? Da li trenirate?
- Imam izrazito suvu kožu i zbog toga uvek koristim hranljivo mleko za telo, bogatije teksture. Najčešće idem na jogu jer su u Njujorku i Los Anđelesu ljudi najviše zaintesovani za nju. Joga mi se dopada jer mi održava dobar tonus mišića, a ne iscrpljuje me poput teretane ili trčanja.
Imate li omiljeni parfem?
- Često ih menjam, nemam omiljeni. Nisam opsednuta mirisima, poput nekih žena.
Koliko se od vaših početaka u modelingu promenio način vaše nege?
- Mnogo. Imam sreću što se bavim ovim poslom jer uvek dobijam najbolje savete od stručnjaka u vezi sa negovanjem kože i kose. Šminkeri i frizeri mi uvek preporuče najbolje proizvode na tržištu.
Kako najbolje opustite kožu budući da ste često pod jakom šminkom?
- Nanosim masku od gline, koja je odlična za to. Takođe, svakog trećeg dana odlazim na spavanje bez nanošenja kreme, potpuno čistog lica. Koža mi tako „prodiše“.
Da li majku i sestru učite kozmetičkim „trikovima“ i kupujete li im preparate za negu u Americi?
- Poslušaju me kada ih posavetujem u vezi s negom. Stalno im donosim razne kozmetičke preparate, kao i šminku.
Jeste li počeli sa antiejdžing programom nege?
- Počela sam, ali ne preterano. Najbitnije mi je da moju suvu kožu dobro hidriram, a onda da koristim preparate koji vlaže kožu lica. Ne bih volela da sada koristim proizvode koji podmlađuju kožu, to bih odložila za nekoliko godina.
Hranite li se zdravo?
- Trudim se da što zdraviju hranu unosim u organizam pa nemam potrebe da uzimam suplemente.
Odlazite li kod kozmetičara?
- Nemam problematičnu kožu, imam veoma čist ten, što je zahvalno. Kod kozmetičara odlazim jednom godišnje.
Da li vašeg dečka Nikolu savetujete kako da se neguje?
- Savetujem ga često. Kada na lice stavljam neku kremu, nagovorim ga da je i on nanese na svoju kožu. Inače, nega lica ga ne zanima previše. Nikola, srećom, nema problematičnu kožu i ima dobar ten.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin