Kristina Bekvalac otkriva tajnu svoje lepote

Kristina Bekvalac otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 16/09/2012

0

Atraktivna stilistkinja Kristina Bekvalac zahvaljujući dobroj genetici i pravilnim crtama lica može sebi da priušti izlaske bez imalo mejkapa. Uprkos tome, odavno je naučila zlatno pravilo da "koža sve pamti“, pa u skladu s tim pažljivo bira preparate za negu. Nakon boravka u „Survivoru“ i nehigijenskih uslova na Kostariki potražila je pomoć dermatologa i njena koža ponovo blistava. Simpatočna Novosađanka vodi računa i o svojoj ishrani i jede samo organsku hranu, dok dobru liniju održava svakodnevnim plivanje i redovnim odlascima u teretanu.
Na koji način negujete kožu lica?
- Godinama sam koristila iste preparate za negu lica, budući da moja koža nije bila zahtevna, već veoma zahvalna. Međutim, posle jednomesečnog boravka na Kostariki, moje lice je odreagovalo na promenu podneblja, ali i nehigijenskih uslova, tako da sam bila primorana da po prvi put potražim pomoć profesionalaca. Otišla sam kod najboljeg doktora u ordinaciju za estetetsku dermatologiju i moje lice je za samo nekoliko nedelja opet postalo savršeno.
Šta vam je najvažnije prilikom izbora kozmetičkih preparata?
- Kao veliki pobornik zdravog života i organske ishrane, po savetima dermatologa koristim kozmetiku baziranu na prirodnim sastojcima. Takođe, neizostavni su najkvalitetniji kozmetički brendovi, pa tako ne mogu da odolim “La Prairie”, “Guerlain”, “Chanel” i “Clinique” proizvodima.
Da li vam je važno da u svakoj prilici izgledate lepo?
- Imam sreću da su moje crte lica pravilne, pa tako neretko izlazim bez trunke šminke. Važno je negovati se, ali kada prilika nalaže drugačije, volim da budem lepo našminkana, da moja kosa bude uredna, a garderoba primerena. Zahvaljujući mom poslu, postala sam bliska sa vrhunskim profesionalcima u tom domenu, tako da su oni često zaduženi za moj izgled.
Posećujete li kozmetičke salone?
- Svakodnevno odlazim u salon “Lady”, koji je u vlasništvu moje najstrije sestre Dragane, tamo sređujem i nokte i negujem kosu, a koristim i tretmane ketoze i mezoterapije. Pre godinu dana uradila sam i tetovažu obrva, koja izgleda veoma prirodno, a moj izgled je time jako osvežen.
Jeste li vešti u šminkanju?
- Tokom dugogodišnje saradnje sa ljudima koji se profesionalno bave mejkapom i sama sam postala vešta u šminkanju. Uz nekoliko poteza maskare, ajlajnera i rumenila dobijam gotovo savršen izgled.
U čemu je tajna vaše lepe, negovane plave kose?
- Tajna je u veoma retkom feniranju. Pored toga, ne koristim hidrogen sa velikim procentom, već samo stavljam preliv, jer prirodno imam svetlu kosu. Farbam se jedanput u dva meseca. A već deset godina koristim istu nijansu nežnoplave boje. Iako sada živim u Beogradu, ne mogu da zamislim da neko drugi vodi računa o mojoj kosi sem vrhunskih profesionalaca u salonu moje sestre Dragane.
Vodite li računa kako se hranite i na čemu je bazirana vaša ishrana?
- Pobornik sam organske ishrane, tako da je na našoj trpezi uvek mnogo voća, povrća i ribe. Način kuvanja je veoma važan, ali se trudimo da što više unosimo termički neobrađenu hranu, ili pak kuvanu na pari. Naravno, nekoliko kapi maslinovog ulja uvek je dobrodošlo. Kada je so u pitanju, koristim samo kalijumovu.
Idete li često na masaže?
- Masaže obožavam, a već godinama imam maserku koja dolazi kod mene u kuću. Osim relaks masaže koja uvek prija, koristim anticelulit i limfnu drenažu.
Imate li običaj da odlazite u teretanu ili da se rekreirate na neki drugi način?
- U kompleksu u kome živimo u Beogradu na raspolaganju su nam teretana, bazen, sauna i lični trener. Tako bar tri puta nedeljno vežbam, a gotovo svako jutro počinje mi polučasovnim plivanjem u bazenu.
Kakve parfeme volite?
- Volim sveže i lagane mirisne note, one koje samo pospešuju miris već čistog i negovanog tela.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Aleksandar Crnogorac

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin