Irena Mišović otkriva tajnu svoje lepote

Irena Mišović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 31/10/2012

0

Jedna od naših modnih ikona Irena Mišović, koja je osamdesetih godina gradila karijeru modela u staroj Jugoslaviji i bila veoma uspešna širom Evrope, svojom harizmom i odnosom prema poslu visoko je postavila standarde u svetu manekenstva kod nas. Ona je prva srpska manekenka koja je krasila naslovnicu „Kosmopolitena“, a radila je i editorijal za holandsko izdanje prestižnog magazina „Meri Kler“. Po završetku uspešne manekenske karijere, Irena se otisnula u svet novinarstva, te je bila u ulozi modnog novinara na „Trećem kanalu“, a kasnije i na televiziji „B92“. Potom je kao modni znalac svoje iskustvo iskoristila za pisanje mnogih časopisa. Majka dve divne devojčice ne robuje trendovima, već ih stvara i njima ističe pre svega svoju ličnost. Iako ima četrdeset devet godina i dalje izgleda zanosno i pleni svojom pojavom. Tajna njenog dobrog izgleda je u genetici, ali i brižljivoj nezi lica i tela.
Na koji način negujete kosu?
- Idem redovno kod frizera i koristim preparate za negu "Kerastase". Najčešće upotrebljavam "Elixir", koji štiti, regeneriše i daje sjaj mojoj suvoj i često kvašenoj kosi u bazenu punom hlora.
Kako održavate odličnu figuru?
- Oduvek sam bila nežne građe i umerenog apetita, ali nikada mršava. Moja generacija je imala sreće da smo još u osnovnoj školi imali mnogo časova fiskulture i takmičenja u raznim sportovima, pa smo tako zavoleli sport i svakodnevno bili aktivni do kraja srednje škole. Takođe nikada nismo jeli brzu hranu i grickalice. Kasnije kada sam dobila decu do danas redovno se bavim nekim sportom i svakodnevno plivam. Za moj izgled zaslužni su genetika, zdravo detinjstvo, mladost i kontinuirana disciplina, pre svega, jer odavno znam kako izgleda nutricionistički zdrava ishrana i toga se uvek pridržavam.
Koji je najbolji adut u borbi protiv celulita?
- Kontinuitet u disciplinovanoj ishrani i umerenom sportu čitav život. Danju popijem između litar i po do dva. Prestala sam da pušim, jednu kafu popijem tokom dana i ne konzumiram gazirane napitke.
Kada ste naučili da se šminkate?
- Odavno sam naučila da se šminkam jer me je to interesovalo, pa sam prve veštačke trepavice stavila kada sam bila sasvim mala, u isto vreme kada se i moja majka mučila sa njima. Ništa nisam imala da naučim jer sam talentovana za šminkanje. Sama se najbolje našminkam i znam neke trikove koje čak mnogi šminkeri ne znaju.
Koji je vaš omiljeni parfem i zbog čega?
- To je teško pitanje za mene. U isto vreme sam zaljubljena u više njih. Delim ih i po sezonama, zimski su Tom Fordov „Oud Wood“ za preko dana i „Michael“ Majkla Korsa za veče. Za leto uvek otkako se pojavio „Sun“ Jil Sander, a u gradu nosim „Chloe“. Inače, sva tri parfema „Chloe“ koristim u proleće i jesen u zavisnosti od prilike, crni za veče, a krem za dan. Na posebnom mestu su i dva Toma Forda: „White Patchouli“ za toplije dane i „Purpule Patchouli“ za hladne dane.
Kakav je vaš stav o plastičnoj hirurgiji?
- Pozitivan ukoliko počne da se upražnjava u vrlo kasnom dobu, ako za to ima potrebe i niste pronašli svoju lepotu u duhovnosti. Plastična hirurgija je pre svega odlična za sve ljude koji su imali neku nesreću ili nezgodu, jer im pomaže da vrate ili poboljšaju svoje samopouzdanje i veru u sebe.
Kome prepuštate negu kože lica?
- Mom anđelu kozmetike i alhemičaru krema za negu, gospođi Maci, koja već skoro četrdeset godina neguje žene sa takvom ljubavlju, znanjem, verom i kvalitetom. Da je radila bilo gde u svetu, sigurno da bi bila mnogo veća od bilo koje velike zvezde kozmetike poput „Estee Lauder“ ili „Helena Rubinstein“.
Šta je najekstremnije što ste spremni da uradite zarad lepog izgleda?
- Ne računam na ekstreme, ne idem linijom manjeg otpora. Moja deviza je oduvek "bolje sprečiti nego lečiti“. Ako redovno ne održavamo i ne negujemo svoje telo i pozitivan duh, ne možemo da očekujemo da će ono samo da se brine o sebi. Kao i „Slika Dorijana Greja“ uvek će nam pokazati naše pravo lice ma koliko smo spremni na najekstremnije metode da bi se iza toga sakrili.

Intervju: Jelena Vlahović

Foto: Petar Vujanić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti