Vladimir Savić: Dom u kome se prepliću umetnost i ljubav

Vladimir Savić: Dom u kome se prepliću umetnost i ljubav

Autor: | 24/11/2012

0

Dizajner Vladimir Savić, koji je svoje kreacije više puta izlagao na „Beogradskoj nedelji mode“, svoju darovitost i kreativnost iskazao je radeći kao kreator u mnogim poznatim domaćim modnim kućama. Šarmantni tridesetdvogodišnjak, modni urednik časopisa „Bazar“, sa nevenčanom suprugom Ljubicom, koja je njegova vršnjakinja, pre dva meseca dobio je sina Todora. Talentovani Beograđanin, koji je završio fakultet Primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek savremeno odevanje, sa  porodicom živi u maštovito uređenom stanu na Novom Beogradu. Suncem okupan dom u komeVladimir živi sa svojom porodicom nekada je pripadao njegovim roditeljima, a on ga je zajedno sa partnerkom Ljubicom, sa kojom je u skladnoj vezi već jedanaest godina, opremao sa mnogo ljubavi. Njegova nevenčana supruga zaposlena je u jednoj austrijskoj korporaciji koja ima predstavništvo u Beogradu. Kreativni životni partneri   svoju porodičnu oazu osmislili su kao fuziju različitih lepo ukomponovanih  stilova.

Kada ste kupili stan u kome živite sa vašom porodicom?

- Rođen sam u Beogradu i stan u kome živimo je porodični dom. U njemu je nekada živela cela moja porodica i tu smo proveli divne zajedničke trenutke. Iako se sada ređe okupljamo, ta toplina se još oseća. To je ono što me vezuje za njega.

Ko vam je pomogao u uređivanju enterijera?
- Ceo enterijer smo osmislili Ljubica i ja, aktivno smo učestvovali u svemu, od građevinskih radova do dekoracije. Imali smo tehničku pomoć najbližih rođaka i prijatelja, što nam je mnogo značilo. Od početka smo znali kakav dom želimo. Dopadalo nam se mnogo toga, dosta različitih stilova, pa smo na kraju morali da sve to nekako pomirimo. Ta fuzija se mnogima dopala.

Imate li u domu dizajnerske komade nameštaja?
- Naš izbor nameštaja je miks starog i novog, jeftinijih i skupljih komada. Imamo dizajnirane komade kao što je čuvena „Panton“ stolica i „Atomium“ luster koji je rađen za „Kundalini“. Tu su i komadi nameštaja koje smo našli preko interneta, kao i nameštaj iz „Ikeinog“ programa. Karakteristično je da skoro nijedan komad nameštaja nije došao pravo iz salona, već je prvo išao kod majstora na farbanje ili tapaciranje, pa je tek onda ulazio u naš dom, tako da je skoro sve redizajnirano. Mnoge komade smo radili po narudžbini, a za realizaciju nekih pomogli su nam i naši prijatelji, grafički dizajneri, koji su nam osmislili print-tapet u dnevnoj sobi i specijalno osmišljen mebl-print kojim smo presvukli tabure.

Koji je vaš omiljeni deo stana i zbog čega?

- To se uvek menja. Stan smo sređivali lagano, sobu po sobu, tako da je uvek omiljena ona prostorija koju smo poslednju uredili. Letos je to bila terasa jer smo na njoj provodili najveći deo dana, a sada su to spavaća i dečja soba. Zbog promena koje su usledile u našem životu spavaća soba je postala naš novi dnevni boravak, a u šali je zovemo “white room” -"bela soba".

Koristite li prednosti Novog Beograda, blizinu reke i lepo uređenih parkova?
- Mnogo volim ovaj deo Beograda jer je on za sve ovo vreme postao deo mene. Reka nam je vrlo blizu pa koristimo sve njene prednosti, šetamo se, vozimo bicikl, pijemo kafu sa prijateljima, a je se često rekreiram u teretani na otvorenom. Naš stan ima fantastičan pogled na pola Beograda i reku, pa  nekad nemam utisak da živim na Novom Beogradu.

Kako ste sa suprugom podelili obaveze oko sina i održavanja stana?
- U našoj maloj porodici oboje radimo sve i oko svega se dogovaramo. Živimo sami i dobra organizacija je pola posla.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: dekor dizajner