Mašan Lekić otvara vrata porodičnog doma na Novom Beogradu

Mašan Lekić otvara vrata porodičnog doma na Novom Beogradu

Autor: | 21/08/2011

0

Dugogodišnji televizijski novinar Mašan Lekić, autor emisije „Dosije“ na „Prvoj“ televiziji, uživa u miru koji mu pruža porodični dom na Novom Beogradu. Njegov posao iziskuje stalna putovanja, jer je sa svojom televizijskom ekipom stalno u pokretu i istražuje nove zločine koje treba rekonstruisati. Nedavno je epizoda njegovog dokumentarnog serijala „Crna hronika“ dobila specijalno priznanje žirija međunarodnog festivala „Detektiv fest“ u Moskvi. Na ovom cenjenom filmskom i televizijskom festivalu učestvovale su i italijanska televizija „Rai Uno“, „Ruska državna televizija“, kao i brojne produkcije iz preko pedeset zemalja. Talentovani novinar je ponosan i na to što je ostvaren kao otac. Sa suprugom Mirom, koja studira pravo, pre godinu i po dana dobio je kćerku Miu. Pre nego što je beba oplemenila njihovu zajednicu, par je renovirao stan smešten u zgradi pored reke.

- Blizina reke Save posebno nam odgovara jer šetnja pored vode deluje antistresno - na početku razgovora za magazin „Hello!“ kaže Mašan koga od jeseni očekuje nova sezona uzbudljivih emisija „Dosije“ na „Prvoj“ televiziji.

U lepo uređenom stanu Mašan je na posebnom mestu u dnevnoj sobi istakao novinarske akreditacije iz medijskih kuća u kojima je do sada radio, kao i mnoge nagrade koje je u karijeri dobio.
Bračni par sa velikom ljubavlju govori o zajedničkom životu i preuređenju enterijera. Unutrašnjost stana odiše toplim bojama, nameštaj je jednostavnih i udobnih linija, a enterijer predstavlja mešavinu stilova. U prostranom dnevnom boravku dominira udobna kožna garnitura, a Mira kaže da je njena želja bila da se zidovi ofarbaju u toplu nijansu žute boje.
- Mira i ja smo zajedno sredili naš stan. Imao sam ideju da mnoge uspomene sa čestih putovanja smestim u jedan kutak. To su suveniri i sitnice koje me podsećaju na mesta koja sam posetio.

Šta vam je predstavljalo najveću radost u sređivanju stana?
- Sigurno da je to bilo opremanje dečje sobe. Najviše ljubavi i pažnje usmerili smo ka sređivanju kutka za našu devojčicu.
Uskoro planirate da otputujete na odmor.
- Tako je. Odlazim na godišnji odmor. Najpre vozim kćerku Miu na more u Crnu Goru, a potom odlazim kod prijatelja u Čikago. Kćerka će na letovanju boraviti sa mojom majkom i tetkom, koje će je čuvati. Ostaću četiri dana sa njima u Budvi, a potom odlazim u goste kod mog druga Nikole, koji živi i radi u Čikagu. Nikada nisam bio u Americi, i jako se radujem odlasku tamo. Očekujem dobar provod sa drugom.

Nedavno ste boravili u Moskvi gde je je vaša emisija dobila značajnu nagradu.

- Učestovalo je mnogo zemalja na međunarodnom festivalu „Detektiv fest“ i takmičenje je zaista bilo reprezentativno. Mi smo dobili nagradu žirija u konkurenciji „Zločin i kazna“. Takmičenje je bilo među filmovima i televizijskim emisijama kriminalističkog žanra. Naša nagrađena epizoda „Crna hronika“ govorila je o jednom od najmonstruoznijih zločina u Makedoniji, o novinaru koji je zapravo bio serijski ubica. Na svirep način je ubijao starije žene, a potom tekstove o tome objavljivao u novinama. To je neverovatna filmska priča. Razotkriven je tako što je u tekstovima o zločinima pisao o više detalja nego što je policija objavljivala medije, ali i znala.
Vaša supruga neće otputovati u Ameriku sa vama?
- Ne. Ona će ostati u Beogradu da bi spremila ispite za septembarski rok. Inače, imamo pomoć naših roditelja oko čuvanja kćerke. Moja supruga uči za fakultet kada kćerka spava popodne, kao i uveče kada Mia ode u krevet. Mada često putujem, kada sam kod kuće, svaki slobodan tren provodim u igri sa Miom.
Gde ste upoznali suprugu Miru?
- Sreli smo se na jednoj novosadskoj televiziji na kojoj je ona radila. Mira je iz Novog Sada. Kada Mia poraste, i kada moja supruga bude završila fakultet, volela bi da radi na televiziji, koja ju je oduvek interesovala. Veoma je fotogenična i ima dara za novinarstvo. Pomagala mi je u jednom periodu u mojim emisijama.
Na koga Mia liči po karakteru?
- Na mene liči fizički, a po osobinama je preslikana Mira.
Da li je živahno dete?
- Da, u oktobru će napuniti dve godine i prohodala je. Koliko je slatko, toliko je i naporno jer stalno trčimo za njom, kako ne bi pala. Penje se po komadima nameštaja, skakuće sa jednog na drugi, prilično je aktivno dete. Vodimo računa da ne padne i da se ne povredi.
Jeste li razmišljali da je upišete u vrtić?
- Planiramo to za godinu dana. Meni je malo žao, voleo bih da stalno bude pored nas, po ceo dan. Opet, znam da je to „medveđa usluga“ za nju - bolje joj je da se socijalizuje na vreme i da se druži sa decom da ne bi bila razmažena. Dobro je da ide u obdanište.
Hoće li ovo biti prvo letovanje vaše kćerke?
- Prošle godine je bila na moru. Tada je imala šest meseci, bila je vrlo mala. Sada će svakako uživati.
Da li ste strog roditelj?
- Nisam strog, a supruga je stroža od mene.
Voli li da se igra sa drugom decom?
- Mia je vrlo druželjubiva, obožava drugu decu. Nije stidljiva, ni plačljiva, prilazi svakome. Na moje iznenađenje, najviše voli da se igra sa automobilima, pa nije tipična devojčica sa interesovanjem za lutke. Prva reč koju je izgovorila bila je „auto“. Obožava da se sa mnom vozi automobilom.

Pomaže li vam neko u čuvanju dece?
- Nemamo ženu koja bi nam pomagala već samo našu porodicu. Moja majka i tetka, kao i Mirin otac, nesebično nam pomažu oko Mie. Mirin otac živi u Novom Sadu i često dolazi u Beograd kako bi nam pomogao.
Imate li vremena za druženje sa prijateljima?
- Naravno, supruga i ja smo vrlo društveni. Iako nemamo mnogo slobodnog vremena, često pravimo večere. Tu najčešće zovem prijatelje sa raznih televizija, kao i drugare iz detinjstva. Najčešće kuva moja supruga.

Izlazite li vi i Mira u večernji provod?
- Da, izlazimo, ali obično odvojeno. Ona izlazi sa drugaricama, a ja sa prijateljima.
Da li ste razmišljali da proširite porodicu?
- Moj san je oduvek bio da imam tri sina. Sada, otkako sam dobio kćerku, sanjam da imam tri kćerke, koje će mi se stalno penjati po glavi, i jednog sina. Moja supruga se šali da je to nemoguća misija.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još