Trenutak za hrskanje

Trenutak za hrskanje

Autor: | 02/10/2011

0

Slatkiš sa borovnicama i belom čokoladom
Izvanredno ukusna kombinacija kremastog sira i osvežavajućih voćnih bobica
Sastojci za 6-8 osoba:
OSNOVA KOLAčA OD BISKVITA:
● 80 g rastopljenog putera
● 250 g digestivnih biskvita, izlomljenih pomoću oklagije
FIL OD BOROVNICA:
● 200 g borovnica
● 25 g sitnog šećera
KOLAč OD SIRA:
● 125 g sitnog šećera
● tri kašike kukuruznog brašna
● 400 g punomasnog krem sira
● 340 g kisele pavlake
● jedno veliko jaje
● jedno žumance
● kašičica ekstrakta vanile
ZA DEKORACIJU:
● kašika džema od kajsije
● 100 g borovnica
● 25 g rastopljene bele čokolade
Zagrejte rernu na 130°C i podmažite kalup s odvojivim dnom prečnika dvadeset centimetara. Rastopite puter i umešajte mrvljene biskvite. Kašikom prebacite smesu u pripremljeni kalup, a zatim ga odložite u frižider da se smesa rashladi.
U međuvremenu pripremite fil. Borovnice i šećer stavite u šerpu za soseve. Zagrevajte dok ne dobijete gustu i sjajnu smesu, pa je ostavite da se blago rashladi.
Za kolač od sira izmešajte šecer i kukuruzno brašno i odložite sa strane. Mikserom mutite krem sir i kiselu pavlaku dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte mešavinu šecera i kukuruznog brašna i mutite na manjoj brzini. Polako dodajte preostale sastojke i nastavite da mutite dok ne dobijete glatku smesu, koju ćete zatim nalite preko osnove od biskvita i izravnati s vrha.
Ispunite špric za ukrašavanje kolača mešavinom borovnica i šećera. Otvor šprica gurnite pod spoljašnju ivicu kolača od sira i čvrsto istiskujte njegov sadržaj, vodeći ga spiralnom putanjom.
Kalup potom stavite u rernu i pustite da se peče otprilike pedeset minuta - sredina kolača trebalo bi da bude pomalo žitka jer je smesa slična pudingu. Izvadite kolač iz rerne i ostavite ga u kalupu da se rashladi.
Zatim, zagrejte džem od kajsije i premažite njime površinu rashlađenog kolača. Za dekoraciju, na kolač od sira poređajte borovnice i prelijte ga rastopljenom belom čokoladom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti