Olja Crnogorac: Moda kao ljubav i posao

Olja Crnogorac: Moda kao ljubav i posao

Autor: | 06/11/2011

0

Atraktivna manekenka i vlasnica agencije „Only one model“ Olja Crnogorac mir je pronašla u luksuznom dupleksu na Novom Beogradu u kome se nalaze kako kancelarije njene firme tako i prostran životni prostor. Ova lepa dama već deset godina se uspešno bavi modelingom i bila je zaštitno lice mnogih inostranih i domaćih firmi, od kojih su joj najdraže kampanje za proizvođača bundi iz Turske „Kjara“ i donjeg rublja iz Slovenije „Palmers“. Poznata brineta nekoliko godina je radila i kao televizijska voditeljka, a pažnju javnosti skrenula je navodnom vezom sa teniserom Viktorom Troickim. Ipak, iako ne krije da je zaljubljena, Olja tvrdi da njen izabranik nije iz javnog života.

Živite li dugo u ovom stanu?
- Već pet meseci. Kada sam se uselila u stan nije bilo ničega, čak ni utičnica za struju ni plafonjera. Mnogi su mi predlagali da angažujem arhitektu, ali mislim da svako ko ima bar malo stila i ume da slaže boje treba sam da uredi svoj životni prostor. Zbog toga sam se opredelila da sve sama uredim i zadovoljna sam kako sam obavila taj posao, tako da se sada lepo osećam u svom domu.


Koliko vam je bilo potrebno vremena da uredite svoj životni prostor?
- Pošto sve u životu radim vrlo brzo i veoma sam nestrpljiva, mislila sam da će mi biti potrebna samo jedna nedelja da sve uredim kako želim. Zbog toga sam svaki dan obilazila tržne centre i prodavnice nameštaja i počela da kupujem potrebne stvari, ali tek kada sam počela da sređujem stan, shvatila sam koliko mi je potrebno vremena. Trudila sam se da sve bude usklađeno, od čaša i tanjira do tepiha i posteljine. Trebalo mi je mesec dana da sve izgleda onako kako sam zamislila. Otežavajuća okolnost je bila u tome što je stan na petom spratu, a u zgradi nema lifta tako da sam smršala pet kilograma dok sam unosila stvari.


Šta vam je bilo najvažnije prilikom izbora stana?
- Najvažnije mi je bilo da bude na Novom Beogradu jer mnogo volim ovaj deo grada, acentar mi je suviše bučan. Pored toga bilo mi je važno da moj dom bude u blizini reke, pošto me voda smiruje, a i volim da svakog dana idem na splavove gde pijem kafu. Naravno, želela sam da stan bude prostran i da ima mnogo svetlosti.


Čime ste se rukovodili prilikom izbora nameštaja?
- Želela sam moderan nameštaj i da sve bude u minimalističkom stilu, pošto ne volim ništa što je kitnjasto. Birala sam stvari u svetlim bojama jer one otvaraju prostor, a akcenat sam stavila na to da ništa ne bude pretrpano. Jedno vreme me je šoping poneo, pa sam počela da kupujem i nameštaj koji mi nije potreban, ali sam ubrzo uvidela da nema potrebe za tim.


Provodite li dosta vremena u svom domu?
- Najveći deo dana provodim u svom stanu. S obzirom na to da je ovaj stan dupleks, donji deo doma sam preuredila u kancelariju, a na spratu je moj životni prostor. Odgovara mi što sada i radim kod kuće. Budući da sam kao manekenka mnogo radila u inostranstvu, imala sam priliku da se uverim da vlasnici agencija tamo uglavnom u okviru svojih kuća imaju i kancelarije, pa sam po istom principu i ja uredila svoj stan.


Piše: Ivana Nikolić
Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti