Čeda Čvorak otvara vrata svoje prostrane kuće na Bežanijskoj kosi u kojoj živi sa suprugom i dva sina

Čeda Čvorak otvara vrata svoje prostrane kuće na Bežanijskoj kosi u kojoj živi sa suprugom i dva sina

Autor: | 06/11/2010

0

Čedomir Rajačić je trinaest godina frontmen dens grupe „Luna“, i u muzičkim krugovima naše zemlje je oduvek važio za velikog profesionalca. Poznati muzičar i producent nedavno je učestvovao u rijaliti programu „Farma“, u kojem se, po mišljenju mnogih, odlično pokazao. Po izlasku sa imanja u Lisovićima dočekala ga je Lidija Jadžić, pevačica grupe „Luna“, kao i stariji sin, a kada je došao kući, cela porodica je bila na okupu uživajući u razgovoru sa Čedom koji je trinaest dana  proveo na „Farmi“. Za magazin „Hello!“, iskren i direktan u komunikaciji, muzičar otvara vrata svog porodičnog doma u naselju Bežanijska kosa, u kojem živi sa suprugom i dva sina. Na početku razgovora sumira prve utiske posle novog iskustva - učešće u rijaliti emisiji.
- Neopisivo je iskustvo koje sam tamo doživeo, to možemo da razumemo samo mi koji smo bili u izolaciji. Teško je bilo. Tokom boravka najviše su mi nedostajali supruga, sinovi, grupa i prijatelji.


Rekli ste da nećete učestvovati u rijaliti programima, a ipak ste ušli u kuću u Lisovićima?

- Tačno je da sam to rekao, ali nisam bio planiran i niko nije pregovarao sa mnom iz produkcije. U nekom momentu stvorile su se mogućnosti, a iskušenje me je dugo mamilo. Ja sam „dete Pinka“. Srećan sam što sam učestvovao, to je veliko iskustvo. Pamtim lepe stvari, iako su uslovi boravka bili teški.

Da li su vam teški bili karakteri pojedinih ukućana ili vam je rad bio najteži?
- Sve je teško, svaki segment. Od jutra do sutra sam bio u tenziji koja samo menja oblike. Trinaest dana ni na koga nisam podigao ton, niti je ko na mene vikao. Nisam bio ni u jednoj situaciji koja bi me potresla. Brzo sam skenirao situaciji i prozreo karaktere učesnika. Najviše me je zanimalo da li se učesnici pretvaraju i glume za televiziju. Jedino sam se plašio manipulacije. Hteo sam da budem onakav kakav jesam, opušten, bez trunke nervoze. Nisam bio svestan da me snimaju, to najbolje govori da ni u jednom momentu nisam glumio.

Jeste li u nekom momentu mislili da ćete odneti pobedu?
- Nikako, ni u jednom momentu. Ipak, reakcije koje sam doživeo, posle izlaska iz kuće, znače mi kao da sam pobedio. Neki ljudi me pogrešno doživljavaju, kao osobu sa „kratkim fitiljem“. To nije tako. Od početka karijere sam bio neko na koga se sve strelice ispaljuju, jer sam oduvek štitio svoje pevačice. Nikada nisam nekoga javno napao, niti prozivao tokom karijere, samo sam se ponekad branio. Sada ljudi, konačno, znaju kakav sam.

Smatrate li učešće u „Farmi“ dobrim potezom u karijeri?

- Hteo sam da osetim to neponovljivo iskustvo. Nije mi potrebna promocija u medijima, jer iza sebe imam rad. Ako nemam pesmu, eksponiranje u medijima mi ništa ne znači. Važno mi da imam novi album, nastupe, spotove.

Niste hteli da učite za potrebe igre. Zašto?
- Bane je jedan od mojih favorita koji je spreman da igra do pobede. Odično igra tu igru, pa treba i da ostane.

Da li vas je pre ulaska podržala porodica?
- Naravno, drugačije ne bih ni učestvovao. Najvažnije mi je bilo da me moji sinovi, već odrasli momci, vide i u drugom izdanju, među kolegama, da sam „pozitivac“. Po izlasku su mi čestitali. Svi njihovi prijatelji su bili oduševljeni mojim ponašanjem u kući na Lisovićima.

Šta vam je majka rekla?

- Moja majka Darinka je učiteljica u penziji, veoma je stroga. Rekla je da su joj svi prijatelji i poznanici rekli da sam bio odličan. Supruga Dara, inženjer tehnologije,  dala mi je veliku podršku pre učešća, što mi je mnogo značilo.

Da li vam je neko pomagao u osmišljavanju životnog prostora?
- Sam sam projektovao i sredio ovaj dom, koji imamo već sedam godina.

Čime se bave vaši sinovi?
- Dvadesettrogodišnji Miloš je pre dvadeset dana diplomirao međunarodni biznis na „Megatrendu“, i već šalje aplikacije za posao. Dve godine stariji Mihailo radi sa mnom, on je producent i aranžer, i priprema i svoj album koji će proleće biti na tržištu.

U domu imate i prostorije za opuštanje sa prijateljima?

- Tako je. Tu držim nagrade za muzičku karijeru, bilijar, imam šank sa pićima, kao i mali muzički studio. Tu se najradije opuštam. Često se odmaram u spavaćoj sobi, sedeći za kompjuterom ili pred televizorom. Sav nameštaj u mom domu je ručni rad, koji je izrađen po mojoj zamisli i koji je osmišljen u skladu sa prostorom. Supruga Dara mi je pomagala u opremanju doma, njeni saveti su mi veoma značili.

Da li  kuvate?
- Da, najbolje spremam riblje specijalitete. Pecaroš sam, i sa mlađim sinom često pecam na Dunavu. Nema ništa lepše od dunavske ribe, koju pržim uvaljanu u brašno. Što je kvalitetnija riba, ukus je bolji. Uz to ide beli luk,  salata i belo vino. Mnogo mojih prijatelja i kolega je probalo moju ribu i zavoleli su je čak i oni koji nisu ljubitelji ove hrane. Inače, najčešće je spremam u porodičnoj vikendici, koju imamo u Krčedinu. Dobru riblju čorbu je najteže napraviti i svima udovoljiti, ali je istina da što više vrste ribe ide u lonac, bolja je čorba.

Jeste li strogi prema sinovima?
- Drugar sam sa njima, ali sam i otac. Ranije sam bio jako strog, ali pravedan. Supruga Dara je mnogo više vremena provodila sa njima, jako su vezani za nju, kao i ona za njih. Ja sam preuzeo očinsku ulogu da ponekad budem strog. Svi smo zadovoljni u kakve su dobre i ozbiljne ljude su izrasli.

Jesu li vam nekad nešto tražili što ste im uskratili?

- Nikada ništa nisu tražili, posebno u tom materijalnom smislu. Vrlo su skromni, nikada nisam voleo da se izdvajaju. Kada su pošli u srednju školu mlađem sinu nisam hteo da mu kupim mobilni telefon koji je želeo. Koju godinu kasnije mi se zahvalio, rekavši da je tek tada shvatio kako druga deca gledaju one koji se izdvajaju skupim stvarima. Miloš nije želeo da se u školi sazna da je moj sin, i drugari su ga zbog toga još više poštovali, kada su čuli da mu je tata Čeda iz „Lune“. Hteo je da bude svoj. Mihailo je svojim radom i muzičkim angažmanom zaslužio da bude u medijima.

Jeste li vredni u kući?
-
Jesam, kada je to potrebno. Organizovani smo dobro, svako u kući radi ono što se od njega očekuje. Podelili smo obaveza kao svaka normalna i zdrava porodica.

Kako biste opisali vaš odnos sa suprugom? Da li ima razumevanja za vaš posao?
- Dara se udala za muzičara. Bavio sam se muzikom i kada smo se venčali. Kada je došao uspeh sa grupom „Luna“, prilagodila se novoj situaciji. Nije bilo lako, došao je period adaptacije, pa i ponekih problema, ali posle „bure“ uvek dođe mirno more. Savršeno sada funkcionišemo.

Zašto vaša supruga nije radila?
- Posvetila se vaspitavanju dece. Pored toga, u to vreme osnivanja porodice bila je kriza u zemlji i radilo se za male plate. Ja sam potom počeo da sviram, i da gradim karijeru, od čega sam mogao da obezbedim porodicu, tako da nije bilo potrebe da i ona radi.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Andreja Danjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti