Ivana Stamenković Sindi otvara vrata moderno uređenog doma i otkriva da sa suprugom Nikolom gradi velelepnu kuću na Avali

Ivana Stamenković Sindi otvara vrata moderno uređenog doma i otkriva da sa suprugom Nikolom gradi velelepnu kuću na Avali

Autor: | 27/11/2010

0

Najpopularnija članica grupe „Models“ Ivana Stamenković Sindi, koja se poslednjih godina okušala u kreiranju venčanica i večernjih haljina, sa suprugom Nikolom i kćerkom Petrom živi u prostranom stanu ušuškanom u tihom delu Novog Beograda. Atraktivna Beograđanka je nepunih osam meseci posle porođaja svoju figuru dovela do savršenstva. Zgodnoj brineti majčinstvo je podarilo blistaviji i iskreniji osmeh, za koji mnogi kažu da je prepoznatljiv, gotovo detinji. Ona ne krije da je dobijanje deteta nešto najlepše što joj se desilo i što ju je oplemenilo.
U porodičnom stanu, okupanom suncem, deo plafona je spušten i okrečen u drugu boju, a zanimljiva je i igra svetlosti rešena diskretnim sijalicama na plafonu i na zidovima. Centralna prostorija je dnevna soba u kojoj dominira velika udobna garnitura za odmaranje ispred plazma televizora oko kojeg je masivan gipsani okvir svetlobraon boje. U sklopu prostorije je i trpezarijski sto, a kuhinja je odvojena šankom. Za magazin „Hello!“ Ivana kaže da je porodični dom uredila u bojama koje ona najviše voli, tako da je ceo enterijer u toplim zemljanim tonovima.
- Kad god suprug i ja negde otputujemo, donesemo neku sitnicu kao uspomenu na naše putovanje. Obično to bude neki koristan detalj. Oboje volimo umetnost, imamo nekoliko ulja na platnu, od kojih su nam najdraže slike Jelene Blečić i Biljane Cincarević. Stan je modernih i jednostavnih linija, u toplim i svetlim nijansama, a nameštaj je zemljanih tonova, od boje slonove kosti do raznih nijansi braon.


Ko se najviše potrudio ptilikom sređivanja doma?

- Najviše sam se ja angažovala oko uređenja enterijera, i svi mi kažu da su se boje nameštaja odlično uklopile. Posebno sam se potrudila oko Petrine sobe budući da ne volim standardnu roze boju za devojčice. Zato sam dugo tražila nameštaj koji će odavati utisak topline, a uz to biti prilagođen bebi. Krevetac sa baldahinom je u šampanj boji, uz koji ide i dečji ormar. Uz to, u njenoj sobi je i trosed u zagasitonarandžastoj boji, jer sam želela da ima neki veseli komad koji bi osvežio prostor. Ono što mi se u stanu najviše dopada je što Nikola i ja imamo dva kupatila, svako svoje. Ne volimo kade, tako da u oba  postoje samo tuš-kabine.

Kako porodica provodi vreme tokom nedelje, a kako vikendom?
- Nedavno smo svi otišli na mini-odmor na Zlatibor da bi Petra uživala u poslednjim sunčanim danima i da bi boravila na svežem planinskom vazduhu. Budući da moj suprug Nikola mnogo radi i da je angažovan oko njegove vinarije u Beogradu, kao i u porodičnom restoranu na Avali, veoma mu je prijao predah u prirodi sa porodicom. Radnim danima Nikola radi, dok sam ja čuvam Petru. Vikendom obično odlazimo na porodični ručak kod njegovih roditelja, ćesto u njihov restoran na Avali. Moja sestra Nevena me stalno posećuje sa sinom Rastkom koji obožava Petru. Kada je lepo vreme,  zajedno se šetamo po parkovima, a kada pada kiša ili je hladno, idemo u igraonice.

Imate li sada manje obaveza prema detetu?
- Ne, što je Petra starija, imam više obaveza. Zato smo angažovali jednu gospođu koja mi pomaže oko bebe. Ponekad kada imam obaveze ili suprug i ja poželimo da negde izađemo,Petru čuva moja ili Nikolina majka. Nismo se odrekli provoda zbog bebe, usklađujemo obaveze i sve postižemo. Volimo izlaske. Tako smo nedavno proslavili „Noć veštica“. Iznajmili smo kostime iz „Narodnog pozorišta“, Nikola je bio Drakula, a ja njegova nevesta. Potrudili smo se da verno dočaramo lik ovog strašnog junaka i njegove žene. Moj suprug je nokte nalakirao u crno i našminkao je lice. Oboje smo se napuderisali sasvim belim puderom sa tamnom senkom oko očiju, a ja sam karminom nacrtala krv koja mi se sliva niz usta. Te zabavne noći, gde god da smo se pojavili bili smo potpuna atrakcija. Svake godine od kada smo počeli da se zabavljamo, kostimiramo se za ovaj praznik i svaki put se potrudimo da budemo što maštovitiji.

Uspeli ste da kratko posle porođaja doterate liniju. Idete li na treninge?

- Nikada nisam volela da vežbam, ali moraću da počnem. Planiram uskoro da počnem aktivnije da vežbam, mada još nisam odlučila koju ću vrstu treninga da upražnjavam. Ne vežbam u teretani, ali po ceo dan sam angažovana oko bebe, non-stop jurim i žurim, pa se to verovatno odrazilo na moju kilažu. O ishrani donekle vodim računa. Najčešće jedem salate i isključivo belo meso i ribu. Velika strast su mi slatkiši, bez njih ne mogu. Obožavam testenine, ali ih izbegavam da se ne bih ugojila.

Letos ste bili na porodičnom odmoru u Grčkoj. Da li se Petri dopalo more?
- Veoma joj se dopalo. Petra je bila radosna dok se brčkala, smeštena u šlauf za bebe. Zbilja je uživala u vodi. Simpatično je bilo to što je sve vreme oblizivala usne, zbog slane vode. Mogu reći da je dobra beba, nije izbirljiva kad je reč o hrani i ima dobar apetit. Ponekad može da pojede više nego ja. Iako ima osam meseci, već u dupku juri po stanu, izgleda da će ubrzo da prohoda. Planirali smo da je krstimo 15. marta, kada joj je rođendan, ali još nismo izabrali crkvu gde ćemo obaviti taj čin.

Prija li vam život u gradu?
- Prija nam donekle, posebno što je moj suprug zbog posla vezan za centar Beograda, a meni odgovara da se viđam sa drugaricama i porodicom. Ipak, nekada nam je previše bučno, posebno Nikoli, koji mnogo voli Avalu. Zato smo tamo nedavno kupili plac i u toku je izgradnja porodične kuće. Trenutno majstori postavljaju temelje i obavljaju neke grube radove. Kada bude bila gotova, imaćemo porodičnu oazu u prirodi. Iako Nikola planira da se preselimo u kuću, mislim da ćemo zbog posla kombinovati život u Beogradu tokom radnih dana i vikende u avalskom domu, što smatram odličnim. Nema ničeg lepšeg od bega u prirodu iz gradskog smoga.

Najavili ste kako planirate da se bavite dizajniranjem svečanih večernjih haljina i venčanica. Da li još razmišljate u toj ideji?

- Otkako sam zatrudnela, nisam se nimalo angažovala na tom planu. Osim kreiranja i izrade haljina i vančanica, što je lepši deo posla, postoje obaveze kojima se ne radujem, a to je pronalazak odgovarajućeg prodajnog prostora u Beogradu. Uz malo dete, teško je posvetiti se tome. Sačekaću da Petra pođe u jaslice, pa ću onda početi aktivnije da se bavim tim poslom. Osim obaveza oko deteta i kuće, veoma mi je važno da se bavim nečim što volim, da imam svoj posao koji će me zaokupiti. Srećom, u zgradi u kojoj živimo postoje jaslice na spratu ispod našeg, pa će mi to biti idealna prilika da neko vreme posvetim sebi.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Andreja Damnjanović
Šminka i frizura: Srđan Petković, Mileševska 47, tel. 011 / 383 - 00 - 87

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti