Poznata voditeljka Danijela Jankov otvara vrata svog doma i govori o svom braku, životu u Bugarskoj i razvodu

Poznata voditeljka Danijela Jankov otvara vrata svog doma i govori o svom braku, životu u Bugarskoj i razvodu

Autor: | 05/12/2010

0

Strast prema uređenju enterijera, koju je nasledila od majke, voditeljka i novinarka emisije „Ekskluziv“, na televiziji „Prva“, Danijela Jankov često primenjuje u svom domu koji na svakih nekoliko meseci dobije novo ruho. Tako je bilo i nedavno kada se posle godinu dana života u Bugarskoj, gde je bila udata za uspešnog televizijskog voditelja i producenta Andreja Arnaudova, vratila u Beograd. Uz majkinu pomoć, ova atraktivna dama je još jednom renovirala stan u kome sada uživa i crpi mnoge kreativne ideje za svoju emisiju.
Koliko živite u ovom stanu?
- Od kada sam pošla u četvrti razred osnovne škole. Iako sam tada imala samo deset godina, roditelji su me smatrali odraslom osobom, tako da sam zajedno sa njima otišla da razgledam stanove i ravnopravno sam učestvovala u izboru stambenog prostora za nas. Inače, pre toga smo stanovali na Karaburmi, ali smo taj stan želeli da zamenimo za veći, tako da smo došli na Voždovac. Bila sam veoma nesrećna što sam napuštala stari kraj, jer mi se činilo da u novom neću imati gde da se sankam. Međutim, ubrzo sam zavolela Voždovac i sada se osećam kao da sam tu i rođena.

Da li ste često od tad menjali enterijer?
- Naravno, vrlo često menjamo enterijer jer moja majka ne može da izdrži a da nam kuća izgleda isto više od godinu dana, pa stalno nešto renoviramo. Tako kuća nikada ne može da nam dosadi.
Jeste li nasledili tu strast od majke?
- Jesam. Dok su sve devojčice sanjale da postanu glumice, balerine, pevačice ili voditeljke, ja sam maštala o tome da imam svoju fabriku nameštaja. I danas mi je to želja, tako da ću jednog dana, ako budem jako bogata, napraviti sebi takvu fabriku. I pored toga što nisam talentovana za crtanje, volim da dizajniram nameštaj i već imam takvo iskustvo. U mojoj sobi sam osmislila klub-sto, zatim stilski sto u dnevnom boravku koji sam dizajnirala tako da se slaže sa komodama, a i jedan ormar u koji je smešten akvarijum.
Šta ste poslednji put menjali u vašem domu?
- Od pre nekoliko meseci imamo novu kuhinju, a menjali smo i prozore, kompletan nameštaj u mojoj sobi, imam novu ugaonu garnituru za dnevni boravak i novi tepih.

Da li vas kao i većinu ljudi nervira kada imate majstore u kući?
- To mi ni najmanje ne pričinjava problem, jer uživam u tome da menjam enterijer u svom domu. Uvek radije kupim novi luster, nego neki komad garderobe.
Imate li omiljeni komad nameštaja u stanu?
- Mnogo sam volela ugaonu garnituru, koju smo imali u dnevnoj sobi, ali zbog mamine neobuzdane želje za promenom morali smo da je izbacimo iz stana i sada je kod moje tetke.
Šta vam je prilikom uređenja doma bitniji, komfor ili estetika?
- Najvažnije mi je da stan bude udoban, ali mi je važno i da sve izgleda lepo, a to nije teško uklopiti.
Volite li da provodite vreme kod kuće?
- Moj posao je veoma dinamičan i kada ga ima mnogo, slobodno vreme volim da se odmaram kod kuće. Mada ne spadam u osobe koje čitav dan mogu da provedu u kući, ne smeta mi da ostanem u svom domu nekoliko sati i da ne radim ništa ili da sređujem stan.

Dolaze li vam često prijatelji u posetu?

- Naravno. Volim da napravim večeru za prijatelje i da ih lepo ugostim. To je ritual u kome uživam.
Koja jela najbolje spremate?
- Moja majka je odlična kuvarica, a ja sam od nje nasledila ljubav prema kuhinji. Kao i većina ljudi, prvo sam naučila da pravim paste i pice, onda sam počela da vodim jednu emisiju o kuvanju, gde sam se izveštila u pripremanju mediteranskih specijaliteta. Posle toga sam bila u fazi spremanja bifteka i drugih jela od mesa, uz koje sam obavezno kuvala i odgovarajuće soseve. Međutim, trenutno najradije pripremam klasična domaća jela kao što su kuvani kupus, punjene paprike, lovačke šnicle, i to mi odlično ide.

Nedavo ste se vratli iz Bugarske i odmah ste počeli da radite novu emisiju Ekskluziv, jeste li zadovoljni kako ju je primila publika?
- Emisija je doživela veliki uspeh za kratko vreme, tako da sam veoma zadovoljna. A ko ne bi bio. I što je najvažnije, radim sa dobrom ekipom, tako da se svi, osim što radimo na poslu, lepo i družimo.
Da li više volite voditeljski ili novinarski deo posla?
- Obožavam rad na televiziji, volim oba posla. Ali ako bih morala da biram, u emisiji „Ekskluziv“ više volim novinarski deo, jer tamo nema klasičnog voditeljskog posla, mislim na goste i živu emisiju, već sam samo prezenterka.
Malo je poznato da ste u Bugarskoj napravili zavidnu voditeljsku karijeru, šta ste tačno tamo radili?
- Sve je počelo tako što sam kao buduća supruga njihovog poznatog voditelja i srpska voditeljka učestvovala u tamošnjoj emisiji „Plesom do snova“. Međutim, kako to biva u rijaliti-programima, narod se vezao za mene, tako da su mi sa televizije predložili da ostanem da vodim tu emisiju sa još jednom koleginicom, što sam rado prihvatila. Ta emisija je doživela veliki uspeh, pa je sa dva produžena na četiri sati, i to je zaista bilo divno iskustvo.

Koliko vam je bilo teško da savladate bugarski jezik?
- Na početku zabavljanja sa bivšim suprugom pričali smo na engleskom, ali smo se onda dogovorili da svako priča svojim jezikom i da ćemo se nekako sporazumeti. Kada sam počela tamo da živim, često sam gledala televiziju, kasnije sam počela i da čitam novine i na kraju sam pričala kao bilo koja  žena iz Sofije, naučila sam žargon i čitala sam knjige na njihovom jeziku.
Da li vam je bilo žao kada ste napustili Sofiju?
- Bilo mi je žao kad sam napustila Beograd, jer je to moj grad. Kada sam odlazila iz Sofije, bilo mi je žao zbog dešavanja u privatnom životu zato što napuštam uspešnu karijeru i prijatelje koje sam tamo stekla, ali sam, s druge strane, bila srećna što se vraćam u moj grad. Beograd mi je nedostajao mnogo, više nego što mi sada nedostaje Sofija, jer su ovde moji prijatelji i porodica.
O vašem razvodu se u Bugarskoj dosta pisalo, da ste se vi i vaš bivši suprug razišli zato što ste vi imali bulimiju, a on ljubavnicu. Ima li istine u tome?
- Takve stvari nisu objavljivali tamošnji mediji već „žuti“ sajtovi, a meni je stvarno dosadno da demantujem takve izmišljotine. Bugarski tabloidi funkcionišu tako što izmišljaju razne stvari o poznatima. Tako sam ja za njih pet puta bila u drugom stanju, onda sam imala probleme da rodim i išla sam u Veneciju na lečenje, nisam govorila sa koleginicom sa kojom sam radila emisiju, iako smo bile gotovo najbolje drugarice.
Jesu li vas pogađale neistine koje su objavljivane o vama?
- Pošto sam bila u inostranstvu, nisu me bolele takve stvari, jer nisam ni imala utisak da se sve to piše o meni već o nekoj drugoj osobi. Međutim, kada bi se u Beogradu objavljivale takve izmišljotine, sigurno bi mi bilo  krivo i bila bih veoma povređena.
Ovde se pisalo da imate novog dečka, biznismena Nemanju, da li je to tačno?
- Zaista ne bih to komenarisala.
Jeste li spremni za novu ljubav?
- Uvek sam spremna za ljubav.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin