Blogerka Iva Chu: Mi žene za sebe ne bi trebalo ni na čemu da štedimo

Blogerka Iva Chu: Mi žene za sebe ne bi trebalo ni na čemu da štedimo

Autor: | 17/01/2018

0

Neupućenima u blogersku scenu, na pitanje ko je Iva Chu, odgovor daje ona lično:

- Na zarolanom papiru u vitrini porodične kuće piše da sam novinarka, ali volim da se dičim i drugim dvema titulama. Obe su mi dodelili bliski ljudi. Prva je “emotivni nudist”, druga “gastroanđeo”. Prvu sam stekla otvorenim iskazivanjem emocija što u oflajn, što u onlajn svetu. Drugu... pa, dođite na večeru.

Mi smo izabrali da sa Ivom pričamo o modi, lepoti i stilu života.

Uočite li na nekoj osobi prvo greške u odevanju ili ono što je za pohvalu?

- Biću presrećna kada evoluiram do te mere da prvo uočim osobu, pa tek onda krpice na njoj. Kako još nisam stigla do tog stepena, priznajem da prvo vidim ono što bih uklonila sa određenog stajlinga. Nije nužno na sebe staviti sve što su trendovi izdiktirali za određenu sezonu. Manje je uvek više.

Sebe definišete kao devojku koja nije sklona slepom praćenju trendova, već insistira na izgradnji ličnog stila. Kako biste predstavili Ivu iz tog ugla?

- Budući da je svako od nas posledica svog vaspitanja, tako su i moja uverenja posledica maminih reči: “U ormanu je neophodno imati nekoliko svevremenskih komada: dobar crni sako, kaput, bundu, cipele i tašnu.” Prilično sam dosadna sa crnim i belim pamučnim majicama, kao i komadima džinsa. Kad tu jednostavnost začinim sa nekoliko upečatljivih detalja, kao što su “statement” naočare, kaiš ili šešir, mislim da greške nema.

Šta podrazumeva vaša “beauty” rutina u zimskim danima?

- Ne pravim razliku između zimskih i letnjih dana. Nega lica uvek je neophodna. U krevet nikada ne idem sa šminkom. Kunem se u prirodnu, organsku “Nikel” kozmetiku. Njihovu liniju krema sa smiljem preporučujem svim prijateljicama, a i prijateljima. Maslac od ruže savršeno neguje telo. U centru “Eterna” na nedeljnom nivou radim hemijske pilinge, mezoterapiju, čišćenje lica.

Gde je, prema vašem mišljenju, granica u šminkanju, posle koje sve postaje “too much”?

- Nisam fan preterane šminke. Sve ove danas moderne “contouring”, “strobbing” i slične metode meni zvuče ezoterično. Moje znanje ostalo je na nivou tehnike “smokey eyes”, mada ni nju ne umem da izvedem sama. Moj vrhunac je dobra podloga, nešto hajlajtera, maskara, crveni ili „nude“ karmin.

Pravite li razliku između načina šminkanja za odlazak na kafu sa drugaricama i mejkapa za veče?

- Uvek se isto šminkam, s tim što uveče pojačam hajlajter. Trudim se da puder ne koristim tokom dana. Zahvaljujući hemijskim pilinzima, koji su mi kompletno očistili kožu lica, dovoljan mi je korektor da sakrije tragove nespavanja. Uz njega, dva poteza maskarom, labelo i spremna sam za dan.

Koji parfem je vaš izbor za predstojeće godišnje doba?

- Volim snažne i teške parfeme i uvek se prvo hvatam za crnu ambalažu. Moj favorit je “Guerlain Black Perfecto La Petite Robe Noire”. Sadrži crnu višnju, crni čaj, note ruže i badema.

Koje tretmane smatrate idealnim? 

- Da bi koža tela bila mekana i lepa, treba joj priuštiti piling bar jednom nedeljno. Osim toga, na dnevnoj bazi je neophodna nega rukavicom prilikom tuširanja. Kada se prema koži tako ophodimo, tretmani mogu da budu samo plus.

Na kojim “beauty” proizvodima nikada ne bi trebalo štedeti?

- Smatram da mi žene za sebe ne bi trebalo ni na čemu da štedimo. Ugoditi sebi bilo čime što te veseli, moja je mantra. Kada je o kozmetičkim proizvodima reč, za mene su to krema za lice, dobar karmin i neizostavno “Nikel” balzam od narandže i smilja, najbolji na svetu.

Eva Čubrović Miomir Milić
Tagovi: Iva Chu lepota