Želiš da slikaš najbolje selfije? Treba ti neki od ovih mobilnih!

Želiš da slikaš najbolje selfije? Treba ti neki od ovih mobilnih!

Autor: | 14/02/2018

0

Iako su kamere na pametnim telefonima sve bolje i naprednije sa svakim novim modelom koji izađe na tržište i dalje nije baš lako pronaći smartfon sa kvalitetnom prednjom kamerom. Ako tražite savršeni mobilni telefon za najbolje selfije, ovaj vodič kroz najbolje modele je sve što će vam trebati!

Kada izabereš svoj novi mobilni telefon sa najboljom selfi kamerom, na portalu Idealno.rs specijalizovanom za pretraživanje i upoređivanje ponuda svih domaćih veb prodavnica proveri cene i prodavnice koje ga prodaju. Idealno.rs će ti pomoći da pronađeš najbolju ponudu i uštediš svoje vreme, živce i novac!

A uz ovih par koraka kupovina novog mobilnog telefona ili dodatne opreme za mobilni će biti brza, jednostavna i povoljna:

  • Pregledajte kategoriju Mobilni telefoni i oprema na Idealno.rs portalu – osim najnovijih modela mobilnih telefona, proverite i ponude selfi stikova, dodatnih baterija, maskica i punjača u najpoznatijim veb prodavnicama.
  • Instaliraj besplatan dodatak za Chrome 1-2-3 Kupovina s Idealno.rs – ovaj dodatak će vam omogućiti prikaz najboljih ponuda u domaćim veb prodavnicama dok pretražujete ponude u svom omiljenom Gugl pregledaču.
  • Proverite Savete i vodiče za kupovinu – na portalu Idealno.rs se redovno objavljuju razni saveti za kupovinu smartfona i sve dodatne opreme, pa ih obavezno proverite pre kupovine.

5 kratkih saveta za kupovinu pametnog telefona s dobrom kamerom

Broj megapiksela nije toliko važan kao širina otvora blende. Kamere koje imaju široku blendu propuštaju više svetlosti što će uticati na bolji kvalitet slika snimljenih pri lošijem osvetljenju.

Nisu sva dvostruka sočiva jednaka. Iako sve više smartfona ima dvostruku zadnju kameru, one definitivno nemaju iste performanse. Kod nekih telefona poput Galaxy S8 dvostruka sočiva donose efekt dubine dok kod nekih, poput LG V30 omogućavaju promenu između širokougaonog i standardnog snimanja.

Koliko je važan Portret način slikanja? Ova funkcija se kod različitih modela naziva različitim imenima, a omogućava slikanje fotografija na kojima je pozadina zamućena – ovo je uglavnom karakteristika telefona s dvostrukom kamerom.

Specifikacije prednje kamere su jednako važne. Obavezno morate proveriti specifikacije prednje kamere – osim megapiksela obratite pažnju i na već spomenutu širinu blende. Proverite da li postoji Portret način slikanja i na prednjoj kameri.

Ne zaboravite na video. Sasvim sigurno ćete u nekom trenutku želeti s mobilnim da snimite i video. Proverite u kojoj rezoluciji izabrani smartfon snima video zapise, a obavezno proverite i podatak o osvežavanju ekrana (frame rate). Proverite i da li kamera omogućava usporeno snimanje i korišćenje filtera.

5 za 5! Ovi modeli imaju najbolje selfi kamere!

Ako tražite savršeni mobilni telefon s kojim će svaki vaš selfi biti najbolji ikad, ne tražite dalje! Ovaj vodič kroz modele sa najkvalitetnijim zadnjim i prednjim kamerama je sve što vam je potrebno!

Samsung Galaxy S8 i S8+

Nije veliko iznenađenje da novi flegšip model iz Samsunga ima i jednu od najkvalitetnijih prednjih kamera koja se trenutno može videti na pametnim telefonima. Galaxy S8 i S8+ imaju 8MP prednju kameru s otvorom blende f/1.7. Osim toga Smart auto fokus funkcija prati lica pa će svi u kadru biti u fokusu. Poboljšana multi-frame obrada slika čini selfije svežim i jasnim.

OnePlus 5T

Nakon odličnog OnePlus 5 modela, 5T model donosi još bolje funkcije i dizajnerska rešenja koja mogu parirati najkvalitetnijim prošlogodišnjim modelima smartfona. Kod 5T modela unapređena je zadnja kamera s 20MP senzorom i novom tehnologijom koja omogućava snimanje boljih fotki pri slabijem svetlu. Prednja kamera je iako ista kao i kod OnePlus 5 modela, i dalje jedna od najkvalitetnijih prednjih kamera s 16MP senzorom i otvorom blende f/2.0.

HTC U11

Još jedan flegšip model, HTC U11 je savršen izbor za snimanje sefija. Prednja kamera ima 16MP senzor i otvor blende f/2.0 i dolazi s HDR Boost opcijom koja vam omogućava da slikate više fotografija odjednom s različitom ekspozicijom koje su onda objedinjene u jednu fotografiju. Zadnja kamera ima isti broj megapiksela kao i prethodni model, ali je poboljšana s Dual Pixel autofokusom, širim otvorom blende i mogućnošću snimanja 4K videozapisa.

LG V30

Mnogi se slažu da vam uz kameru na LG V30 smartfonu uopšte ne treba fotoaparat. V30 ima dvostruku zadnju kameru od 16MP i f/1.6 za jednu, i 13MP i f/1.9 otvorom blende za drugu kameru. Prednja kamera ima 5MP i otvor bende f/2.2., kao i mogućnost da snima 4K video, a za razliku od mnogih drugih, LG V30 kamera omogućava vam i snimanje širokougaonih fotografija i video zapisa. Kvalitet fotografija i video zapisa je odlična u svim uslovima, a autofokus brz i stabilan.

Huawei P10 i P10+

Kod oba flegšip modela Huawei telefona, kvalitet kamera je vrlo impresivan i zapravo su jedne od najkvalitetnijih koje možete pronaći na tržištu. Kod oba modela prednja kamera ima 8MP i otvor blende f/1.9 što omogućava sjajan kvalitet slika pri slabijem osvetljenju. Zadnja kamera je dvostruka s 20MP i 12MP s optičkom stabilizacijom slike i dvostrukim LED blicem. Omogućen je i popularan Portret način snimanja.

hellomagazin.rs Idealno.rs
Tagovi: idealno

Pročitajte još