Situacije u kojima je važno odoleti šopingu

Situacije u kojima je važno odoleti šopingu

Autor: | 10/04/2018

0

Iako možda svakodnevno sebi obećavate da nećete trošiti previše, dinar vam se nekako izmakne kontroli. Situacije kada bi bilo pametno da preskočite odlazak u kupovinu, donosi superzena.

 

Ako imate loš dan 

Zakasnili ste na posao, dečko vam je otkazao sastanak, a na povratku kući auto vam se pokvario. Prilično loš dan ne treba da opterećujete i šopingom. Ušli ste u stan i onlajn naručujete baletanke i još jedan par obuće. To je kao i kada idete u kupovinu namirnica dok ste gladni - velika je šansa da ćete kupiti i ono što vam ne treba. Zato ako ste ljuti, tužni, umorni ili uplašeni izbegavajte šoping.

Kada vas deli samo jedan klik 

Vreme koje je potrebno da biste uneli broj kreditne kartice neće biti dovoljno da shvatite da vam ne treba još jedan set escajga, na primer. Kupute tačno ono šta vam u tom trenutku treba i najradiej birajte kupovinu u radnji, novcem, a ne karticama.

Kada trošite veću količinu novca, nemojte dodatno da trošite 

Razlog zašto hoteli imaju visoke cene grickalica ili pića u mini baru je jednostavan i logičan. Budući da ste već izdvojili priličnu svotu za noćenje u hotelu, još malo za sok ili čips je zapravo prava sitnica. Ne zavaravajte se - prošetajte se i uštedite novac koji niste planirali da trošite.

 

Rasprodaje 

Nikako dobar tajming. Uvek padnete u "vatru", skoro sasvim sigurno nakupujete i šta vam treba i šta ne. Najbolje je da napravite spisak št avam treba pa tek onda da odete u razgledanje ponude.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock
Tagovi: šoping

Najnovije vesti