Katarina Živković:  Šminkom treba naglasiti lepotu, a ne pokvariti je

Katarina Živković: Šminkom treba naglasiti lepotu, a ne pokvariti je

24/04/2018

0

Katarinu Živković publika je upoznala kao jednu od najtalentovanijih “Zvezda Granda“, a malo kome je poznato da je pevačicin hobi šminkanje. Kao devojčica je volela da crta i da slika, pa je išla na likovne sekcije u školi, a kako je odrastala, naučeno je primenjivala oslikavajući sopstveno lice.

– Odmalena sam bila okrenuta svemu što ima veze sa umetnošću, pa se i ljubav prema šminkanju rodila jer sam bila esteta. Zanimalo me je da crtam, slikam i posvećujem se stvarima koje zahtevaju bilo kakvu umetničku crtu. Kroz odrastanje sam bila u nekoliko likovnih sekcija i mislim da se moja ljubav prema šminkanju rodila upravo zbog toga – priča pevačica za “Alo” i otkriva da, iako nije profesionalac, šminka veoma dobro.

– Ne mogu da kažem da sam profesionalac, ali mislim da sasvim pristojno mogu da našminkam kako druge, tako i sebe. Veoma je važno koristiti mogućnost da kroz šminku poboljšamo svoj izgled, a da ipak ne preteramo. To vam je kao da imate prazno platno koje treba ispuniti odgovarajućim bojama, tako da svi požele da kupe sliku. Treba naglasiti lepotu, a ne pokvariti je. To nije nimalo lako – objašnjava Katarina, koja ističe da obožava prirodne tonove i da se vodi isključivo time da ne naglašava više detalja na licu.

– Ako naglasim oči, što zaista često radim, sigurno neću istaći usne, i obrnuto. Profesionalni šminkeri s razlogom završavaju škole i postaju cenjeni zbog svog talenta i rada. Sitnica promeni celokupnu sliku, a da mi to i ne znamo. Žene se godinama šminkaju na jedan način, a ne znaju da im odgovara potpuno drugačija nijansa senke ili ruža. Posle toliko godina na estradi naučila sam šta i kako ide i ukačila sve te male tajne velikih majstora. Između ostalog, mogu da uočim kako će neka šminka izgledati na fotografijama i na snimcima. Uživam u tome da istražujem i otkrivam nove stvari kada se o estetici radi, a zanimanje za šminku veliki je plus u poslu kojim se bavim – zaključuje Živkovićeva za “Alo”.

Hellomagazin.rs/Marija Milenković Stefan Tomasevic/ATAImages/Instagram/ArhivaHello

Pročitajte još