Koliko zapravo zarađuje "prva postava" Holivuda?

Koliko zapravo zarađuje "prva postava" Holivuda?

Autor: | 09/05/2018

0

Ako želite da danas snimite blokbaster sa glumcima kao što su Tom Hardi (u Venomu) ili Harison Ford (u Indijani Džons 5), moraćete da odrešite kesu, zapravo više kesa

Ako želite da danas snimite blokbaster sa glumcima kao što su Tom Hardi (u Venomu) ili Harison Ford (u Indijani Džons 5), moraćete da odrešite kesu, zapravo više kesa, piše IGN Adria.

U mnogo slučajeva je ovo istina, ali ponekad su ti honorari i skromniji, ako se mogu tako uopšte nazvati. Koliko zapravo zarađuje "startna postava" Holivuda?

Pa, Variety tvrdi da vrh holivudskog glumišta više ne diktira cifre koliko je to bio slučaj u "zlatnom dobu" za honorare, tj. tokom Devedesetih. No, to ne znači da nema izuzetaka kao što su Danijel Kreg, Harison Ford ili Vin Dizel, koji su svesni da film koji im se nudi nema ništa od specijalnih efekata, dobre radnje i sporednih talenata ako ga ne "pečatira" glavna zvezda.

Bacite pogled na listu ispod - ove cifre nemaju veze sa kumulativnom zaradom glumca na godišnjem nivou. Ne ne, ovo su "samo" honorari koji su osigurali da se dotična zvezda obaveže oko projekta. Neki filmovi su već iz bliske prošlosti, a neki se tek snimaju:

Danijel Krejg - "Bond 25" (2019): $25 miliona

Dvajn Džonson - "Red Notice" (2020): $22 miliona

Vin Dizel - "The Fate of the Furious" (2017): $20 miliona

En Hatavej- "Barbie" (2020): $15 miliona

 

Dženifer Lorens - "Red Sparrow" (2018): $15 miliona

Tom Kruz - "The Mummy" (2017): $11-$13 miliona

Harison Ford - "Indiana Jones 5" (2020): $10-$12 miliona

 

Sandra Bulok - "Minions" (2015): $10 miliona

Leonardo Dikaprio - "Once Upon a Time In Hollywood" (2019): $10 miliona

Robert Dauni Džunior - "Spider-Man Homecoming" (2017): $10 miliona

Kris Prat- "Jurassic World: Fallen Kingdom" (2018): $8 miliona

 

Tom Hardi - "Venom" (2018): $7 miliona

Rajan Gosling- "First Man" (2018): $6.5 miliona

 

Ove cifre imaju logike kada su u pitanju Dajan Džonson ili Vin Dizel, ali iznenađujuće je što Tom Kruz, jedan od najpopularnijih glumaca u čitavom svetu, dramatično zaostaje za, recimo Danijelom Kregom. Mada, iskreno, Kreg odavno igra brutalnu igru multimilionskog cenjkanja jer je više puta izjavio da mu je muka od Bonda, ali studio ga toliko želi u toj ulozi da je spreman da mu promeni mišljenje sa čitavih 25 miliona dolara.

Sa druge strane, podjednako je iznenađujuće da je Tom Hardi potpisao za Venoma "samo" za 7 miliona.

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Splash