Ni Bela kuća nije odolela: Kakav je Trampov odgovor na popularnu zvučnu zagonetku-"Lorel" ili "Jani?

Ni Bela kuća nije odolela: Kakav je Trampov odgovor na popularnu zvučnu zagonetku-"Lorel" ili "Jani?

Autor: | 18/05/2018

0


Ni Bela kuća nije ostala imuna na zvučnu zagonetku koja danima kruži na internetu i postala prava zaraza - da li čujete Jani (Yanny) ili Lorel (Laurel)?

Mali audio-klip koji je postavio američki tinejdžer na internet izazvao je pomamu. Roland Sabo iz Džordžije objasnio je da je nakon preuzimanja snimka naizgled bezazlene dvosložne reči na nekon sajtu rečnika bio začudjen kako je ljudi različito čuju.

Sabo je snimak stavio na Instagram u obliku ankete, ali su snimak preuzeli drugi i brzo se proširio po internetu. Zanimljiv podatak je da jedni jasno čuju Jani, a drugi jasno čuju Lorel.

Bela kuća postavila je na Tviteru video snimak od 45 sekundi na kojem se redjaju članovi američke administracije sa odgovorima. Prva je ćerka američkog predsednika Ivanka Trampa koja kaže da jasno čuje Lorel.

Ukupno 12 osoba se pojavljuje na snimku Bele kuće, među kojima i sam predsednik Donald Tramp koji je rekao šaljivo da čuje "covfefe".

Tramp je koristio tu nepostojeću reč 31. maja 2017. u jednom svom tvitu. Ta poruka je tada izazvala brojna pitanja ali i sarkastične komentare pre nego što je povučena.

Zvučna zagonetka "Jani ili Lorel" koja je izazvala simpatičnu onlajn debatu podseća na sličnu zanimljivost pre tri godine s fotografijom dvobojne haljine. Neki su je videli jasno kao belu i zlatnu, a drugi kao crnu i plavu

Hellomagazin.rs Guliver/Getty/Instagram
Tagovi: Donald Tramp