Ako ste podlegli nutricionistički neopravdanoj “negativnoj kampanji” protiv ugljenih hidrata, pročitajte naših pet razloga koji će vas uveriti da testenina treba da bude redovan sastavni deo vaših jelovnika... Zahvalićete nam kasnije...
Sada je vreme da sa reči, pređemo na dela. Donosimo recept za neodoljive lazanje od povrća, apsolutno autentičnog, pravog italijanskog ukusa.
Lazanje Barilla s Barilla prelivom Napoletana i hrskavim povrćem
Sastojci za 4 osobe:
Barilla lazanje La Collezione 10 kora
Barilla sos Napoletana 200 g
Tikvice 100 g
Brokoli 100 g
Paprika babura 100 g
Parmezan 60 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 1 supena kašika
So i biber
Za sos bešamel:
Maslac 40 g
Belo brašno 40 g
Muskatni orašćić prstohvat
So
Priprema:
Isecite tikvice, brokoli i paprike na komadiće. Nekoliko minuta sotirajte povrće u nelepljivom tiganju s 1 supenom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja da bi povrće ostalo hrskavo. Dodajte sos Napoletana u tiganj; sačekajte da izbije ključ, dobro mešajući. Sklonite s vatre.
Otopite maslac i dodajte brašno, dobro mešajući. Kuvajte nekoliko minuta na veoma tihoj vatri da biste dobili glatku, braonkastu smesu brašna i maslaca (fr. roux). U posebnoj šerpi, zagrejte mleko s prstohvatom soli i prstohvatom izrendanog muskatnog oraščića; dodajte vruće mleko u smesu brašna i maslaca, polako sve izmešajte i vratite na vatru da provri. Sklonite s vatre.
Podmažite pleh.
Stavite sloj sosa bešamel na dno, preko poređajte malo povrća, a zatim stavite sloj lazanja La Collezione (nemojte ih prethodno kuvati) i pospite rendanim parmezanom.
Ponovite ovaj postupak 5 puta, naizmenično ređajući povrće, lazanje i sos bešamel. Neka poslednji sloj bude sos bešamel i parmezan (pazite da vam ostane dovoljno sosa bešamel da biste ga mogli preliti preko celog petog sloja).
Stavite u rernu na 25/30 minuta na 220°C. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre serviranja.
Još zanimljivih i ukusnih recepata možete pronaći OVDE!
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više
