Lepota avangardnog dizajna Honora 10: Spoj umetničkog, vibrantnog i modernog

Lepota avangardnog dizajna Honora 10: Spoj umetničkog, vibrantnog i modernog

Autor: | 20/06/2018

0

„Umetnost je uspostavljanje obrasca iskustva a naše estetsko uživanje je prepoznavanje tog obrasca.” – Alfred Nort Vajthed.

Honor kombinuje najbolje elemente mode, stvaralačke veštine i tehnologije i tako stvara uređaje koji se ističu i pomažu vam da naglasite svoju snažnu individualnost. I svake godine pomera granice. Da bi nastali Honor uređaji koji se izdvajaju od drugih, ovaj brend insistira na dizajnu proizvoda.

 • Aurora staklo, treperave boje iz svakog ugla
 • Kao najnoviji član porodice Honor-N serije, Honor 10 predstavlja najbolje karakteristike dizajna ovog brenda.

  Honor se vratio na početke pravljenja stakla, u VII vek, kada je staklo nastajalo slučajno na peščanim rečnim obalama na Muranu, ostrvu blizu Venecije, koja je tako postala centar umetničke proizvodnje stakla. Tako je istorija inspirisala dizajnere Honora 10 da dizajn telefona od stakla podignu na još viši nivo.

  Dizajneri Honora 10 su u izradi ovog telefona od stakla spojili ljubav prema lepom i strast prema novim tehnologijama. Inspirisala ih je savremena upotreba skulptura od kanapa u vazduhu, koje su sastavljene od bezbroj slojeva i tako stvaraju utisak dubine i efekat slobodnog kretanja svetlosti koja otkriva spektakularan oblik umetničkog dela koje lebdi u vazduhu.

  Da bi približio ovaj neverovatni umetnički koncept što većem broju korisnika u svakodnevnom životu, gde oni mogu da drže, osete i dožive iskustvo umetničkih elemenata, dizajn Honora 10 od stakla se sastoji od 15 slojeva obrađenog stakla sa zadnje strane koji daju mnoštvo treperavih boja iz svakog ugla i omogućavaju prirodnom svetlu da reflektuje nijanse različitih boja.

  U izradi pozadine koja podseća na ogledalo su korišćeni sledeći tehnološki procesi:

  • 3D staklo
  • impresivna nano-optička površina
  • nanošenje 15 slojeva stakla koje se presijava

  Detaljan prikaz 15 slojeva stakla koji stalno menjaju boju:

  Proces koji primenjen da bi se dobio minimalistički izgled Honora 10 nije bio nimalo jednostavan i rezultat je vodećih svetskih industrijskih tehnika i složenih tehnoloških procesa, koji su zahtevali najviši nivo preciznosti i finoće izrade: impresivni aurora optički sloj koji se sastoji od korišćenja nanoteksture i primene zakona optike po najsavremenijoj tehnologiji industrijskog dizajna koja se zove izrada velike optičke površine koja menja boju pod različitim uglovima.

  Celokupan proces dizajna staklene pozadine Honora 10 je zahtevao duplo više vremena za nanošenje slojeva i češće testiranje efekta refleksije na svakih 5o. Vreme potrebno da se napravi ovaj staklena pozadina je jednako vremenu potrebnom da se napravi pametni telefon.

  Ako se dalje pozabavimo inženjerskom teorijom koja stoji iza staklene pozadine Honora 10, videćemo da je u pitanju hibrid mikro zaptivke nano veličine, koji kombinuje ovu prirodnu i blago talasastu zakrivljenost sa super-preciznim diferencijalnim nizom. Tako se dobija elegantna i prefinjena staklena površina Honora 10.

  Ono što ostavlja najjači utisak kad je u pitanju jedinstven spektar boja Honora 10 čiji efekat se stalno menja jesu beskonačne tangentne ravni od 180°u kojima je svaki pojedinačni stepen obojen, baš kao kod brušenog dijamanta.

  I konačno, najvažnija procedura je besprekorna primena optičkih zakona na Honoru 10, koja predstavlja neku vrstu remek-dela dizajna. Ovaj dizajn koristi efekte refleksije, refrakcije, interferencije i difrakcije svetlosnih zraka na staklenoj pozadini. Ti efekti su nastali zahvaljujući velikom trudu profesionalaca koji su sastavili složen dizajn za atomizaciju i sedimentaciju prenosnih materijala. Kako se slojevi nano-membrana spajaju, svetlosni zraci prolaze kroz svaku membranu i izazivaju aurora efekat.

  2. Moderne i elegantne boje su delo Centra za estetiku u Parizu

  „Boja je sredstvo kojim se direktno utiče na dušu. Boja je dirka, oko je čekić, duša je klavir sa mnogo struna.” – vasilij Kandinski, ruski slikar i teoretičar umetnosti.

  Kao brend nastao za mlade generacije, Honor želi da inspiriše i motiviše duše korisnika da vide i uživaju u svetu po sopstvenom tumačenju. Honor pruža bezbroj mogućnosti za zaljubljenike u digitalno i omogućava im da na svoj način istražuju život bez ograničenja.

  Danas kada smo stalno u pokretu, dizajneri Honora 10 su želeli da primenom dizajna boja ovog pametnog telefona dočaraju ovaj koncept brzine, raznolikosti i individualnosti.

  Dokazujući kako se istorija umetnosti savršeno uklapa u digitalni svet, Honor 10 donosi impresivnu kombinaciju boja za korisnike –Phantom Blue i Phantom Green. Ove dve čuvene revolucionarne boje su nastale u Centru za estetiku u Parizu, zahvaljujući kreativnosti i entuzijazmu Honorovih inženjera i dizajnera.

  Svet je toliko raznovrstan i dinamičan da ga različiti ljudi različito doživljavaju. Veliki koncept koji stoji iza njihovog načina razmišljanja potekao je od ideje sveta u stalnom pokretu, uključujući gradove, ljude, svetla i boje. Ritam urbanog života, sunčeva svetlost koja se odbija od nebodera, pirotehničke svetlosne predstave na muzičkom koncertu i nizovi farova automobila koji lete kroz noć.

  Boja Phantom Blue predstavlja privlačnu mešavinu plave i ljubičaste. Od svih boja, plavu najviše vole i mušarci i žene. Već vekovima ljubičasta boja označava veličinu, ogromnu moć, snažnu ličnost i umetničku genijalnost.

  Izbor boje Phantom Green je namenjen mlađoj generaciji. Predstavlja mešavinu morskoplave i smaragdnozelene. Zeleno je boja koja asocira na prirodu, okruženje i sve ono se može raditi na otvorenom. Bilo je teško reprodukovati ovaj pigment, s obzirom da se primenom slikarske ili boje za tkanine dobija neizražajna smeđe-zelena ili zelena boja na kraju izbledi zbog ograničenog trajanja pigmentacije. Tek kad su proizvedeni sintetički zeleni pigmenti i boje, dobila se zelena koja je popularna u modernoj umetnosti.

  3. Moderne karakteristike na jednom mestu: Honor FullView i ultrasonični senzor za otisak prsta pod staklom

  Honor je lider kad je u pitanju najsavremenija tehnologija i dizajn koji diktira nove trendove. Honor 10 kombinuje sve najnovije trendove u tehnologiji pametnih telefona. Ovaj uređaj integriše najsavremenije karakteristike na prednjoj strani telefona sa zakrivljenom staklenom pozadinom duž sve četiri ivice kako bi uređaj savršeno stao u ruku.

  Ultrasonični senzor za otisak prsta pod staklom
  Honor 10 je prvi telefon koji ima ultrasonični senzor za otisak prsta pod staklom sa prednje strane, što celokupan sistem čini savršenim. Ultrasonični senzor za otisak prsta omogućava lako otključavanje telefona, čak i ako su ruke korisnika mokre i masne.

  Prave boje uz FullView 2.0; super-brzo otključavanje prepoznavanjem lica
  Ovaj FullView HD+ ekran od 5,84 inča sa 19:9 displejem bez bezela i odnosom ekrana i tela od 86 odsto ima prilagođenu mini prednju kameru i mikrofon, sa zaobljenim ivicama i prednjom antenom.

  Može da se pohvali True Color displejem sa širokim spektrom boja od NTSC 96 odsto, što je isti standard kao za digitalno prikazivanje filmova u filmskoj industriji, i visokom rezolucijom od 2280*1080.

  Takođe podržava super-brzo otključavanje prepoznavanjem lica, čime vam garantuje savršen doživljaj pri korišćenju ovog telefona.

  4. Saradnja sa umetničkom školom Central Saint Martins – istraživanje industrijskog dizajna i inspirisanje mladih

  Kao brend stvoren za mlađe generacije, Honor postaje predvodnik u uvođenju novih trendova i inovativne tehnologije kog obožavaju svi ljubitelji digitalnog. On nikada ne prestaje da istražuje i otkriva nove mogućnosti industrijskog dizajna i inspiriše mladu generaciju.

  Honor po prvi put sarađuje sa umetničkom školom Central Saint Martins (CSM) u cilju pokretanja niza aktivnosti i inicijativa u kojima se razmatra i eksperimentiše sa konceptualnim idejama koje industrijski dizajn podižu na još viši nivo i inspiriše zajednica mladih, koju čine budući umetnici, dizajneri i profesionalci.

  Honor 10 će ove godine učestvovati na dva važna događaja koje organizuje umetnička škola Central Saint Martins: izložbama diplomskih radova na Fakultetu za umetnost krajem maja i na Fakultetu za dizajn u junu.

  Povodom predstavljanja Honora 10, Honor i CSM će organizovati takmičenje u kom će studenti Fakulteta za umetnost i Fakulteta za dizajn podeliti svoje iskustvo u korišćenju ovog uređaja i dostaviti svoje kreativne ideje u bilo kojoj formi. Pobednički rad će biti instaliran kao tema na Honoru 10.

  hellomagazin.rs Honor/Promo
  Tagovi: honor

  Pročitajte još