Ako volite izazove, a nedostaje vam inspiracije za jedan kulinarski poduhvat, predlažemo recept koji će zadovoljiti i najprobirljvije gurmane.
Sastojci za 4 osobe:
Mini Pipe Rigate Barilla 350 g
Plavi patlidžan iseckan na kockice 200 g
Ekstradevičansko maslinovo ulje 20 g
Usoljena rikota 50 g
Pinjoli 20 g
Priprema:
Stavite veliku šerpu vode na vatru da provri; kad provri, dodajte so (otprilike 7 grama na litru vode) i skuvajte Mini Pipe Rigate “al dente”, prema uputstvu na pakovanju.
Za to vreme, u nelepljivom tiganju blago propržite pinjole. Sklonite s vatre.
U isti tiganj dodajte supenu kašiku ekstradevičanskog maslinovog ulja, propržite kockice plavog patlidžana dok ne porumene; dodajte sos Basilico i ostavite dok ne izbije ključ da bi sos upio ukus plavog patlidžana.
Ocedite Mini Pipe Rigate i pomešajte ih sa sosem i sve zajedno promešajte.
Servirajte s rendanom usoljenom rikotom i proprženim pinjolima.
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više