Film Emira Kusturice o "najsiromašnijem predsedniku na svetu" premijerno na Mostri

Film Emira Kusturice o "najsiromašnijem predsedniku na svetu" premijerno na Mostri

Autor: | 26/07/2018

0

Objavljen je zvanični program Festivala u Veneciji, koji će biti održan jubilarni 75. put. Film srpskog režisera Emira Kusturice "El Pepe: Una vida suprema" biće prikazan van konkurencije, zajedno sa još deset filmova režisera iz Kanade, Holandije, Nemačke, Izraela, Argentine…

Kusturica je više od dve godine snimao dokumentarac o Hoseu Pepeu Muhiki, predsedniku Urugvaja kojeg su često nazivali "najsiromašnijim predsednikom na svetu".

 

Zanimljivo je da će Pepe Muhika biti tema dva filma ove godine u Veneciji. Pored Kusturičinog dokumentarca, biće prikazan i igrani film "La noche de los 12 anos" Alvara Brešnera.

"Varajeti" prenosi da je Mostra ove godine "prigrlila" striming servise, pa će čak šest originalnih Netflix ostvarenja biti prikazano na festivalu. Kanal HBO će, takođe, premijerno predstaviti svoju seriju "Moja genijalna prijateljica", prvi "izlet" u produkciju na stranom jeziku, u ovom slučaju italijanskom.

U takmičarskom programu je 21 film, predsednik ovogodišnjeg žirija je Giljermo del Toro ("Oblik vode"), a Zlatni lav za životno delo biće uručen Vanesi Redgrejv i Dejvidu Kronenbergu.

hellomagazin.rs Guliver/Getty

Pročitajte još