Voda u službi zdravlja i lepote

Voda u službi zdravlja i lepote

Autor: | 19/10/2018

0

Uvek nas fascinira pojam lepote, za koju kažu da je prolazna, ali kad je ugledamo na nekome u zrelim godinama skloni smo da pomislimo da se iza takvog izgleda kriju skupocene kreme i nega koja zahteva mnogo vremena i pažnje. Zapravo, ostanemo iznenađeni kada saznamo da je lepota produkt pravilnog pristupa zdravlju i potpuno oslanjanje na prirodu.

Još od tinejdžerskih dana, kada koža pokazuje znake slabosti, a mladi se susreću sa neprijatnošću zvanom masna koža, pravilan pristup na pola je rešen problem. Pravilna hidratacija, naučena još od mladih dana recept je lepe, negovane i zdrave kože. Ono što naučimo u detinjstvu, prati nas celog života, pa ne čudi da su te divne mladolike žene na vreme shvatile značaj pravilne hidratacije i oslanjanja na prirodu.

Voda, koja treba da bude i naša navika i naša obaveza, igra vodeću ulogu u pročišćavanju čitavog organizma. Voda obezbeđuje unos esencijalnih materija kao što je kalcijum, magnezijum i fluor, pomaže da se oslobodimo toksina iz vitalnih organa, donosi hranljive materije do ćelija, održava normalnu telesnu temperaturu kao i pritisak. Lista benefita koje pravilna hidratacija donosi našem organizmu veoma je duga, no jedno je sigurno - voda podmlađuje, čini nas svežijim, energičnijim, skoncentrisanijim i spremnijim na suočavanje sa svim životnim izazovima.

Dobra hidriranost naročito je važna tokom toplijeg perioda godine kada je naša koža posebno ugrožena zbog više vremena koje provodimo napolju izloženi UV zracima. Voda je tu da ravnomerno snadbe ćelije kiseonikom i drugim hranljivim materijama i povrati neophodnu elastičnost i zdrav izgled.

Prija kada vam neko uputi iskren kompliment da izgledate daleko mlađe od svoje generacije, te da vam nikada ne bi dali godine koje imate. Istina je da genetika ima veliku uloga, ali i naši životni izbori – pravilan pristup zdravlju i pametne odluke. Budite među onima kojima je zdravlje na prvom mestu. Redovno se hidrirajte i obezbedite organizmu dovoljno tečnosti da se izbori sa svim dnevnim naporima.

Hellomagazin.rs Shutterstock/Promo
Tagovi: voda zdravlje