Perpetuum Jazzile sa nestrpljenjem dočekuju beogradski koncert

Perpetuum Jazzile sa nestrpljenjem dočekuju beogradski koncert

Autor: | 25/11/2018

0

Perpetuum Jazzile , svetska vokalna grupa, je obradila i pesmu „Lela Vranjanka“ i jedva čekaju da je izvedu pred beogradskom publikom, 1. decembra u Sava Centru.

- Ova pesma predstavlja jednu od najlepših pesama koja povezuje ljude, nacije, povezuje kontinente. Naša vokalna verzija pesme je povezivanje prekrasnih srpskih tekstova Dragana Tokovića, antičke grčke melodije koja je prvobitno posvećena egipatskoj devojci. Početak našeg izvođenja je u stilu bosanske sevdalinke, a kasnije se pesma pretvara u začinjenu Dick Daleovu kalifornijsku surf-rock verziju. Jedva čekamo da dođemo u Beograd i da se Vam se predstavimo u najboljem izdanju. Sigurni smo da ćete uživati u koncertu, biće to velika zabava i za nas na bini i za publiku - poručuju članovi

 

Perpetuum Jazzile je jedna od najspektakularnijih i najvećih vokalnih grupa na svetu koja dolazi iz Slovenije. Kritički hvaljeni, popularni zahvaljujući svojim snažnim ritmom, bogatim harmonijama, pozitivnom energijom, neprevaziđena kreativnost i posebna mešavina različitih žanrova muzike, koji reprodukuju samo ljudski glas - folk, pop, jazz, gospel, blues, bossa novi, disk, funk i drugi.

 

Bogat repertoar od Perpetuum Jazzile uključuje jedinstvene vokalne aranžmane poznatih svetskih muzičkih dragulja kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i druge muzičke legende.

hellomagazin.rs Irena Herak