Merkur više nije retrogradan, a evo šta nam planetarna kretanja donose u decembru

Merkur više nije retrogradan, a evo šta nam planetarna kretanja donose u decembru

Autor: | 09/12/2018

0

Ceo zodijak slavi povratak Merkura u direktno kretanje od 6. decembra nakon tri nedelje prividnog nazadovanja na suprotnoj strani Sunca. Ako ste u tom razdoblju počinili neke greške, sad ćete dobiti priliku da ih ispravite ili kompenzujete.

Počevši od 12. decembra, Merkur će biti u Strelcu, ubrizgavajući znakovima zodijaka optimizam i samouverenost. Tolerancija i otvorenost duha biće naglašeni tokom ovog tranzita koji će najbolje odgovarati Ovnu, Lavu, Vagi i Vodoliji.

Merkurov prvi sused, Venera, od 2. decembra opet je u Škorpionu, posle kraćeg povratka u Vagu. Škorpionska Venera je osećajna, ali na povredu više reaguje ljutnjom i osvetoljubivošću, a manje suzama. Ovaj je položaj najsrećniji za Škorpiona, Ribu, Raka, Devicu i Jarca.

Tekući mesec je siromašan velikim planetarnim selidbama između znakova. Na zimski solsticij, koji ove godine pada 21. decembra, počinje vladavina Jarca, druga uzastopna koja će se podudariti sa Saturnovim tranzitom ovim znakom.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

Dok Sunce, Saturn, a u januaru i Merkur budu u Jarcu, isplatiće vam se istrajnost, izdržljivost i rad na dugoročnim projektima. Politički i vojni čelnici širom sveta tih nedelja će doneti odluke o bespoštednoj borbi protiv neprijatelja, ali sprovođenje tih odluka nastupiće s odlaganjem, tipično za energiju Jarca.

Decembar donosi dve značajne Mesečeve faze. U petak 7. decembra u 8.21 u Strelcu će se javiti mlad Mesec usled konjunkcije Meseca i Sunca u tom znaku. Petak i subota pod tim će uticajem doneti ljubav prema putovanjima, učenju i filozofiranju.

Petnaest dana kasnije, kad Sunce već bude u Jarcu, nastupiće pun Mesec u Raku, nasuprot Suncu. Tokom vikenda 22. i 23. decembra mnogima će nedostajati ravnoteža između razuma i osećanja, obaveza i hobija, porodice i prijatelja.

hellomagazin.rs Guliver/Getty/Thinkstock

Najnovije vesti