Nemojte biti same za Novu: Vi pozovite muškarca na izlazak

Nemojte biti same za Novu: Vi pozovite muškarca na izlazak

Autor: | 31/12/2018

0

Oko toga da li je ispravno da žena prva pozove muškarca na izlazak mišljenja su podeljena, a dok većina žena smatra kako to nije primereno, veliki broj muškaraca bi voleo da ne moraju prvi da pristupe.

Ako se odluče da pozovu muškarca na sastanak, najveća pogreška koju žene čine je da nastupe previše rezervisano, agresivno ili muškobanjasto, kaže ljubavni savetnik Evan Mark Kac. On ženama preporučuje da se i u takvoj situaciji ponašaju prirodno i što ženstvenije mogu.

Počastite ga pićem

Ako vam se svidi neki dečko u kafiću pošaljite mu pivo ili koje već piće pije. Na taj ćete ga način prisiliti da reaguje, da vam zahvali ili nastavi da priča s vama. Poželjno bi bilo da ga pre toga neko vreme gledate, kako biste videli reaguje li na vaše signale i gleda li on u vas. Ako mu se i ne svidite, on će biti polaskan i neuvredljivo vas odbiti.

Direktno, ali prirodno

Ako ste više puta videli nekog dečka koji vam se sviđa, raspitali se i znate da je slobodan, pristupite mu da ne biste posle žalili. Predstavite se, recite mu da vam se čini baš simpatičan i pitajte da li je zainteresovan da popijete neku kafu zajedno i bolje se upoznate. Nije loše ni da mu kažete kako to radite prvi put (čak i ako nije) pa će se on osetiti počašćeno, a i steći utisak da niste devojka koja tako pristupa svakome.

Predložite super prijateljsku zabavu

Ako već razgovarate s dečkom koji vam se sviđa, pokušajte da saznate koji su njegovi interesi. Pitajte ga šta je radio prošli vikend ili čime voli da se bavi, a dugo nije, pa mu predložite da to zajedno radite i pritom se dobro zabavite. Time ćete pokazati da ste zainteresovani za njega, ali na suptilan način.

Grupni izlazak

Ako ne možete da skupite hrabrosti da ga pozovete na pravi sastanak, pokušajte da ga pozovete negde s više njegovih prijatelja, na primer na žurku u vaš stan. Ovaj savet vredi samo ako ste već poznanici, a na tom druženju mu morate dati više signala da vam se sviđa.

Šta ako ništa od toga?

Ako vi njega pozovete van i izađete, a nakon toga vas ne nazove, nemojte vi njega zvati ponovo. Očito je da nije zainteresovan, a pristao je na prvi izlazak samo iz pristojnosti.

hellomagazin.rs/m.g. Guliver/Getty/Thinkstock
Tagovi: ljubav život