Zdravi svakog dana, lepi zauvek: Doktorka Tanja Radenkov vodi nas kroz inovacije fabrike lepote Eterna

Zdravi svakog dana, lepi zauvek: Doktorka Tanja Radenkov vodi nas kroz inovacije fabrike lepote Eterna

Autor: | 25/12/2023

0

U vreme praznika svi želimo da izgledamo lepo, sveže i negovano, a pravo mesto na kome možemo da ispunimo svoje snove jeste poliklinika „Eterna”.

Tim vrhunskih stručnjaka, s dugogodišnjim iskustvom, predvodi doktorka Tanja Radenkov, s kojom smo pričali o novitetima koje ćemo upoznati u 2024. godini, ali smo se pre svega raspitali o tretmanima koji daju najbrže rezultate kako bismo najefikasnije iskoristili predstojeće dane.

‒ U ovom prazničnom periodu zaista svi želimo da budemo najbolja verzija sebe i predstavimo se u punom sjaju i često nam se pacijenti obraćaju sa željom da što brže, gotovo momentalno, unaprede svoj izgled.

Promo

 

- Najtraženije procedure, u ovo doba godine, koje imaju trenutni efekat jesu procedure hijaluronskim filerima. Na taj način možemo da dodamo volumen u jagodicama, konturišemo bradu, vilicu, popunimo bore u predelu podočnjaka, nazolabijalne bore...

- Takođe možemo da konturišemo i učinimo usne senzualnim.

- Sve traženija procedura filerima je i nehirurška korekcija nosa, koja momentalno znatno menja izgled, s obzirom na to da je nos centralni deo lica ‒ kaže doktorka Radenkov na početku intervjua.

Koje još procedure su tražene u nedeljama pred doček?

‒ To je, svakako, botoks, koji pomaže u prevenciji i ublažavanju mimičnih bora, kao i protokoli za blistavu i sjajnu kožu koji se sastoje iz medicinskih lasera (C02 laser), „skinboostera“ („Profhilo“, „Newest“, biorevitalizacija, „Cellular matrix“, „Nythia“ injektabilni kolagen) koji predstavljaju supstance obogaćene hijaluronskom kiselinom, polinukaleotidima ili kolagenom koji kožu čine mlađom, vraćaju joj elastičnost i rešavaju nedostatke.

Posle procedure C02 laserom podrazumeva se tri do sedam dana oporavka, a treba imati u vidu i to da procedure „skinboosterima“ potpuni efekat pokazuju dve do četiri nedelje posle aplikovanja, tako da je važno da svoje tretmane zakažete na vreme.

Da ne zaboravimo da pacijenti pred praznike žele da dovedu do savršenstva ne samo lice, već i telo, tako da su dosta traženi i operativni zahvati liposukcije sa transferom masti, kao i injektivne neoperativne metode kao što je lipoliza.

Ukoliko neko želi određenu promenu ili intervenciju, ali nije siguran u ispravnost te odluke, postoji li mogućnost da dođe kod vas na konsultacije?

‒ Moje kolege i ja spremni smo da odgovorimo na svako pitanje pacijenta. Čest je slučaj da pacijenti nisu u mogućnosti da prisustvuju konsultacijama lično, pa odgovore dobijaju telefonskim putem, preko imejla i društvenih mreža.

Promo

 

- Ipak, bitno je napomenuti da su konsultacije uživo, sa pregledom, najbolji način da se doktor i pacijent dogovore o proceduri koju će raditi.

- Želela bih da istaknem da se pre svake intervencije u “Eterni” obavlja informativni razgovor sa doktorom, ali svakako je moguće zakazati i samo konsultacije.

Koje se sve medicinske usluge mogu dobiti u “Eterni”?

- Reč je o širokom spektru medicinskih usluga. Pored estetske i antiejdžing-medicine, plastične i rekonstruktivne hirurgije, imamo i opciju primanja regenerativnih infuzija kako bi se poboljšalo opšte zdravlje pojedinca. Takođe, infuzija glutationom je odličan antiejdž-saveznik.

Pored klasičnih intervencija, posebno bismo izdvojili da se u “Eterni” mogu ukloniti i proširene vene koje predstavljaju estetski problem, specijalnom metodom koja se naziva mikrotalasna ablacija. “Eterna” poseduje jedini aparat za mikrotalasnu ablaciju u Srbiji.

Osim što obavlja zdravstvene i estetske delatnosti, “Eterna” se izdvaja i kao edukativni centar. Kontinuiranim medicinskim edukacijama doktore medicine i stomatologije uvodimo u svet estetike. Napomenula bih da su naše edukacije i sertifikovane i akreditovane, što znači da su odlična polazna tačka za bavljenje antiejdžing-medicinom.

Vaša klinika je specijalizovana za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju. Istovremeno, u fokus ste stavili i zdravlje pacijenata.

‒ Lepota i zdravlje su usko povezani, sama lepota često je odlika dobrog zdravlja, tako da brinemo o tome da naši pacijenti budu zdravi, lepi i negovani. Naš slogan “Zdravi svakog dana, lepi zauvek!” ujedno je princip kojim se vodimo i po kome pristupamo svakom pacijentu.

Promo

 

Svedoci smo da estetska medicina stalno napreduje, usavršava se, donosi nove benefite za lice i telo.

‒ Da, tačno je da je estetska medicina u stalnom napretku i razvoju. Svake godine se otkrivaju nove i unapređuju stare metodologije i tehnologije. Redovno prisustvujem svetskim kongresima iz estetske medicine, plastične i rekonstruktivne hirurgije, a novostečena znanja primenjujem u svojoj praksi. Takođe, konstantno nam dolaze svetski poznati i renomirani doktori, konsultanti iz inostranstva, sa kojima sarađujemo.

Šta je bio “hit” ove godine u inovativnim tretmanima, a o čemu će se po vašem mišljenju najviše pričati u 2024?

‒ Kada je reč o trendovima u estetskoj medicini ove godine, u fokusu je bila kombinacija procedura koje dovode do negovanog, prirodnog i mladolikog izgleda. Kao zvanični edukator „Aptosa“, posebno bih izdvojila „Aptos“ niti za nehirurški lifting lica, koje dolaze u mnogobrojnim vrstama i serijama, tako da omogućavaju individualan pristup svakom pacijentu. U skorije vreme od inovacija smo uveli terapiju egzozomima, koji predstavljaju drugačiji pristup podmlađivanju.

Estetska medicina sve više značaja pridaje nehirurškim, neinvazivnim procedurama, pa verujem da će o njima biti mnogo više reči u 2024. godini.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo