Montenegro Essence koncert koji je letos ostavio bez daha publiku u Portonovom sada dostupan onlajn

Montenegro Essence koncert koji je letos ostavio bez daha publiku u Portonovom sada dostupan onlajn

Autor: | 22/12/2023

0

Kako nam je svima dobro poznato, muzika ima sposobnost da poveže ljude sa destinacijama, a upravo je to ono što čini projekat "Montenegro Essence" crnogorskog gitar-dua Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Koncert koji je krajem leta održan u Portonovom dao je poseban obris onome što Portonovi jeste od svog nastanka – mesto gde posetioci dobijaju najbolje od Crne Gore.

Autorske kompozicije inspirisane tradicionalnom muzikom Crne Gore ostvaruju posebnu vezu sa Crnom Gorom i Portonovi rizortom i od danas su dostupne i na Jutjubu na linku:

“Projekat 'Montenegro Essence' predstavlja novi zvuk, prilagođen savremenom slušaocu, njegovim osjećanjima i potrebama”, navode iz gitar-dua i dodaju da je nastao kao nadgradnja zvuka dve gitare drugim instrumentima, pružajući slušaocu ugođaj kroz vizuelnu i zvučnu raznovrsnost.

Publika u Portonovom imala je priliku da premijerno čuje nove autorske kompozicije, od kojih je deo inspirisan tradicionalnom muzikom Crne Gore. Bulatović je kazao da inspiraciju za te kompozicije nalaze na raznim mestima u Crnoj Gori.

“To su većinom kompozicije koje smo snimili za dvije gitare. Međutim, za ovu priliku smo ih aranžirali i napisali za ovako veliki orkestar”, dodao je Bulatović.

Darko Nikčević je istakao i da je njihov cilj da publici daju energiju, a ne da je uzimaju, i da ljudi izađu posle koncerta umorni.

- Cilj nam je da izađu sa koncerta makar malo raspoloženiji, zadovoljniji i sa nekim doživljajem koji će im ostati u pamćenju bar neko vrijeme.

Sa Portonovim, kako su istakli, od početka imaju odličnu saradnju i zajedno su se predstavili na specijalnim događajima u Dubaju i u Bakuu.

- Koncert 'Montenegro Essence' je za nas posebno važan, jer ova saradnja traje još od 2019. godine i prvih predstavljanja samog Portonovog, kako u Crnoj Gori, tako i na inostranom tržištu - rekla je direktorka marketing i komunikacija u Portonovom Adrijana Husić, i dodala da su se uvek trudili da kroz Portonovi predstave najbolje što dolazi iz Crne Gore.

- I nerijetko smo govorili da je Portonovi zapravo 'Montenegro essence' i da kada dođete možete da nađete najbolje što Crna Gora nudi - dodala je Adrijana.

- Dela koja izvodi ovaj ansambl zapravo su fuzija umetničke i popularnih muzičkih pravaca 20. veka. “Njih karakteriše originalnost, koja se ogleda u nepravilnim ritmovima Balkana, korespondirajući sa ljepotom muzike Mediterana i Orijenta, koji svemu tome daju posebnu estetiku i mističnost. Ali ono čemu se ostaje dosljedan u njima jeste jezik dviju gitara, klasične i flamenko - ističu Nikčević i Bulatović.

U Portonovom se od 23. decembra do 7. januara održava Praznični bazar uz svakodnevne koncerte i svetlosni šou kakav do sada nije viđen u Crnoj Gori.

Za više informacija o događajima, posetite njihovu stranicu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo/Vuk Ilić