Beauty Space Clinic: Starost se može pobediti

Beauty Space Clinic: Starost se može pobediti

Autor: | 10/11/2023

0

Večna mladost je nešto za čim čovek žudi otkako je sveta i veka. Ne postoji nikakav čarobni štapić koji bi mogao da zaustavi prirodne procese, ali možemo ih ublažiti zahvaljujući inovativnim idejama i dostignućima savremene estetske medicine. Ugledni ruski doktori Andrej Ross i Olga Nosova, koji su pre dve godine otvorili kliniku u glavnom gradu Srbije, otkrivaju nam zbog čega je spacelifting nešto najbolje što danas postoji u plastičnoj hirurgiji.

Promo

 

Doktore Ross, vi ste legenda plastične hirurgije sa 30 godina iskustva i uspešnom klinikom u Moskvi. Kako ste se sa suprugom i koleginicom dr Olgom Nosovom obreli u Beogradu?

– Pre dve godine shvatili smo da dobijamo sve više prijava pacijenata iz Evrope, pa smo odlučili da otvorimo još jednu kliniku, ovde u Beogradu. I nismo pogrešili. Stanovnici Srbije i drugih evropskih zemalja pozitivno su ocenili naš jedinstveni pristup. Sada aktivno radimo i u Beogradu i u Moskvi. Zahvaljujući velikom organizacio­nom iskustvu, naš tim postavlja visoke standarde ne samo u estetskoj hirurgi­ji i kozmetologiji nego i u drugim obla­stima, s misijom da pružimo uslugu dostojnu najboljih svetskih klinika plastične hirurgije.

Vaša klinika može da se pohvali ti­mom stručnjaka koji nose iskustvo iz brojnih svetskih medicinskih centara.

– Zaista imamo najbolji tim na svetu. Zajedno radimo od 2005. godine. Brojne prakse širom sveta omogućile su nam da steknemo jedinstveno iskustvo, i to ne samo u hirurgiji lica. U Moskvi smo osnovali nekoliko odeljenja plastične hirurgije, koja su se razvijala pod našim rukovodstvom, a mladi specijalisti su sticali iskustvo u njima.

Promo

 

U kom pravcu se kreću svetski tren­dovi estetskih zahvata – da li domi­niraju hirurške ili nehirurške me­tode?

– Svet ne miruje. Glavni trend u estet­skoj hirurgiji danas jeste optimizacija i individualizacija programa hirur­škog lečenja. Pacijentu ne obećavamo samo uspešnu operaciju već i produ­žavamo njegovu mladost, odnosno, ne dozvoljavamo mu da stari. To po­drazumeva mnoge parametre – gene­tiku, hormonski status, kvalitet kože i neke opšte zdravstvene elemente. Naši pacijenti nisu samo lepi već i zdravi ljudi, koji žive punim plućima. Poslednjih godina, više od pola ope­racija obavljamo na licu.

U čemu je tajna vašeg uspeha?

– Pored ostalog, u najsavremenijoj i najefikasnijoj metodi podmlađivanja lica – spaceliftingu. To je najbolje što danas postoji u plastičnoj hirurgiji. Odmah izgledate mlađe 15-20 godina, lepo i prirodno. Rehabilitacija je kratka, nema uočljivih ožiljaka, a rezultat je veoma stabilan. Ovo nisu samo reči, lično sam se uverio da je tehnika zaista najbolja. Pre tri godine, moja supruga i koleginica, vrsni hirurg Olga Nosova, uradila mi je spacelifting. I uživam u rezultatu.

Zašto ste se odlučili za operaciju?

– Promene vezane za godine postale su previše primetne. Nazolabijalne bore, vrat i jagodice odavali su starost. Istovremeno, osećao sam se aktivno i mlado, ali odraz u ogledalu nije odgovarao ovim osećajima. Na sreću, znao sam kako da sve popravim. Hiljadu puta sam video kako pacijenti postaju mlađi i transformišu se nakon spaceliftinga. Pritom, znao sam da je Olga Nosova sjajna hirurškinja koja savršeno vlada tehnikom. Sumnje nije bilo.

Zašto ste za sebe odabrali baš spacelifting?

– Ova metoda jednostavno nema alternativu. Tokom 22 godine njene primene stekli smo mnogo iskustva i uvereni smo da je reč o najboljoj opciji za zatezanje lica. Prirodno podmlađivanje, kratak oporavak, skriveni ožiljci i minimalni rizici. Operacija je pogodna i za žene i za muškarce, a rezultat uvek veoma lep i prirodan izgled. Nije ni čudo što ovu metodu biraju i holivudske zvezde, političari i biznismeni. Oni nemaju vremena za dug oporavak. Potreban im je brz i vidan rezultat bez ikakvih tragova rada hirurga. Takav efekat može dati samo spacelifting.

Promo

 

Vi ste hirurg s velikim iskustvom. Da li je bilo teško naći se na mestu pacijenta?

– Naprotiv, bilo je lako. U tim klinike siguran sam 200 odsto, tako da nisam bio nimalo zabrinut. Kad sam se probudio na odeljenju, čuo sam da je sve prošlo u najboljem redu. Sutradan u podne već sam bio kod kuće. Ovo iskustvo se pokazalo veoma korisnim. Sad mogu da razgovaram s pacijentima – i kao lekar i kao pacijent. Imam pravo da kažem: ‘Ne bojte se ničega, znam o čemu pričam. I sam sam prošao to. Imam pravo da sudim o ovome’. Pacijenti to cene i još više veruju.

Kako je prošla operacija? Da li je bilo neprijatnosti?

– Opravdano smo ponosni na kvalitet naše anestezije. U našoj klinici koristi se adaptivna anestezija – uspavljivanje s lokalnom anestezijom. Zbog toga je isključena svaka nelagodnost tokom operacije, a svi pacijenti mirno spavaju i onda se polako bude u bolničkoj sobi. Tako je bilo i sa mnom. Probudio sam se odmoran i svež. Nije bilo bola. Smetao mi je samo čvrst zavoj na licu, pa sam zamolio da mi ga malo  olabave. Drugog dana sam ga skinuo i postalo je sasvim lako. Mirno sam se istuširao i otišao kući.

Kako je protekao oporavak?

– Oporavak se uvek deli na dve faze. Prva traje deset dana, prisutan je otok i mora se biti pažljiv. Može biti malo neprijatno prilikom umivanja i spavanja. Ali već nakon nedelju dana kretao sam se bez problema, a devetog dana sam se vratio na posao. Konci su uklonjeni dvanaestog dana. Sledeća faza traje oko dva meseca. Tkiva se obnavljaju, a svakim danom lice izgleda sve bolje. Nisu potrebne posebne procedure. Ovaj proces se dešava prirodno. Samo živite normalnim životom i svakim danom postajete mlađi.

U kom trenutku ste shvatili da je sve uspelo i da je postignut željeni rezultat?

– Već nakon dve nedelje, kada su otoci konačno splasnuli. Postalo je jasno da su jagodice postale više, obrazi su se podigli, a koža vrata nije više visila. Bio sam veoma zadovoljan! Posle tri meseca, kvalitet moje kože na licu se poboljšao. Postala je čvršća i mlađa. Ovo je takođe rezultat operacije. Nakon toga, koža počinje da se aktivno oporavlja, pokreću se mehanizmi obnove. Veoma prijatan efekat!

Da li ste možda u nekom trenutku zažalili zbog svoje odluke da uradite zatezanje lica?

– Smatram to jednom od najboljih odluka u svom životu. Konačno sam postigao harmoniju i moj unutrašnji uzrast se sada poklapa sa spoljašnjim. To je divan osećaj. On daje energiju i pomaže u postizanju novih visina. Zaista želim svima koji su nezadovoljni svojim izgledom da sebi daju šansu da sve promene. Podarite sebi mladost, i vaš život će postati sjajan i aktivan!

Šta biste savetovali onima koji tek planiraju ovu operaciju?

– Ne bojte se ničega. Bićete zahvalni sebi što ste preduzeli ovaj korak. Verujte: starost se može pobediti. Mlado zategnuto lice, mudrost i žudnja za životom – to je savršena kombinacija!

Doktore Ross, član ste raznih svetskih udruženja plastičnih hirurga. Da li je teško ispratiti i na­praviti selekciju među novinama koje donosi svetska medicina?

– Proces obrazovanja lekara traje ceo život. Institut, specijalizacija, sticanje iskustva, aktivan rad, sve to je samo početak. Sledi proces procene vašeg učinka na osnovu mišljenja pacijenata i kolega i to se nastavlja tokom čitave karijere. U hirurgiji su važne manu­elne veštine koje se stalno razvijaju. Treba ih redovno održavati. Ako se znanje može akumulirati, onda je spo­sobnost za ručnu kreativnost ograni­čena talentom. Zato postoje virtuozni muzičari i najbolji hirurzi. Da ne biste propustili nove artikle i trendove u modi, morate pratiti časopise i prisu­stvovati izložbama. Slično je i u hirur­giji jer postoji veliki broj popularnih časopisa u kojima hirurzi dele svoja zapažanja i rezultate. Dobri rezulta­ti se objavljuju, a pacijenti direktno imaju koristi od toga. Upoznavanje sa naučnim radovima čini našu dela­tnost efikasnom i bezbednom. Profe­sionalna aktivnost podrazumeva da budete u krugu istomišljenika iz celog sveta, a ako ste tu naviku stekli tokom obrazovanja, onda nije teško biti u toku sa aktuelnim dešavanjima.

Nove ideje, pokušaji promene po­stojećih principa, marketinški „doda­ci” – uvek postoje. Iskustvo vam omo­gućava da objektivno sagledate šta se dešava i da pratite trendove koji se vre­menom menjaju. Ostaju i razvijaju se efektivne, interesantne, sigurne ideje i novine. Glasno, ali prazno ne opstaje i zato nije teško razumeti tokove takvih vesti. Trezven pogled, naučni pristup i zdrav razum, nikada ne iznevere.

Olga, kao specijalista plastične hi­rurgije i autorka brojnih naučnih radova, posebno ste bili nagrađeni obukom u Nemačkoj o savreme­noj rinologiji. S tim u vezi, da li su u vašoj klinici dostupni i rinološki zahvati i da li je vaš utisak da se lju­di odlučuju za operaciju nosa više iz estetskih ili zdravstvenih razloga?

– Da, ovo je veoma važna oblast našeg rada. Naravno, u Beogradu su našim pacijentima dostupne sve vrste rino­loške nege, kako iz estetike nosa, tako i iz oblasti funkcionalne rinologije. Kao što ste potpuno ispravno istakli, zdravo disanje je sastavni deo lepog nosa. Sko­ro 80 odsto mojih pacijenata pati od respi­ratornih problema. Zbog toga je uvek važno planirati estetsku rinoplastiku na način koji nema negativne posledi­ce po disanje, nego ga čak i poboljšava.

BEAUTY SPACE CLINIC

BOLNICA ST MEDICA

Bulevar Peka Dapčevića 21A, Beograd

+ 381 64 00 00 520

E-mail: [email protected]

IG: beauty.space.clinic / www.stmedica.com

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo