Srebro & Pantenol, idealna podrška isušenoj, crvenoj i upaljenoj koži!

Srebro & Pantenol, idealna podrška isušenoj, crvenoj i upaljenoj koži!

Autor: | 12/09/2023

0

Suva, upaljena i isušena koža problemi su sa kojima se mnogi suočavaju. Ova tri stanja kože mogu biti uzrokovana različitim faktorima, uključujući spoljašnje uticaje, ali i genetiku, nedovoljnu hidrataciju, korišćenje agresivnih proizvoda za negu kože, kao i prekomernu izloženost suncu.

U nastavku teksta, dajemo nekoliko saveta kako se nositi sa suvom i isušenom kožom, ali i pomoći joj kada je upaljena, perutava i iziritirana.

Shutterstock

 

Suva koža najčešće se manifestuje nedostatkom sjaja, zategnutosti i sklonosti perutanju. Nedostatak vlažnosti može rezultirati smanjenom elastičnošću i oštećenjima kože, dok uzrok suve kože može biti njena nemogućnost da proizvodi prirodna ulja u dovoljnoj meri, poremećaj barijerne funkcije ili neadekvatna hidratacija.

Kako biste negovali suvu kožu, ključno je održavati hidrataciju. Koristite blage, hidratantne sapune ili gelove za čišćenje. Nakon tuširanja ili pranja lica, nanesite hidratantnu kremu bogatu emolijentima koji pomažu u zadržavanju vlage.

Isušena koža, sa druge strane, može biti posledica nedostatka vode u koži. To se može dogoditi usled nedovoljnog unošenja tečnosti, agresivnih proizvoda za negu kože ili izloženosti suvom vazduhu. Isušena koža može izgledati umorno, bez sjaja i biti sklona iritacijama ili svrabu.

Upaljena i crvena koža mogu biti uzrokovani različitim faktorima, poput alergijskih reakcija, iritacija, opekotina od sunca, infekcija ili drugih stanja. Kada se suočite sa suvom i/ili upaljenom kožom, pravilna nega je ključna, kako biste je što pre umirili, hidrirali i obnovili.

Shutterstock

 

Savremeno doba donosi revolucionarna rešenja za obnavljanje kože i njen blistav sjaj i mekoću.

Danas već čuveni PANTENOL sada postoji i  u kombinaciji sa neprikosnovenim JONIMA SREBRA, kako u formi Kreme, tako i emulzije! 

Pantenol je vitamin B grupe i normalan je sastojak kože i kose. Osim što stimuliše epitelizaciju tkiva, hrani, podstiče razmenu materija, vezuje i zdržava vodu, čime koži daje vlažnost, mekoću i vraća joj elastičnost.

Svojim antimikrobnim dejstvom, Koloidno srebro redukuje inflamatorne procese na koži, obnavlja ćelije, eliminiše nakupljene nečistoće i mikrobe.

Koja je razlka između kreme i emulzije & kada biramo kremu, a kada emulziju?   

Iako sličnih funkcija, postoje značajne razlike između kreme i emulzije, kako u njihovoj teksturi, tako i sastavu ili načinu primene. Glavne razlike su:

- tekstura - krema je gušća, bogatija i masnija u teksturi. Koristi se za intenzivnu hidrataciju suve ili oštećene kože. Krema ostavlja zaštitni sloj na koži i često se koristi noću. Emulzija ima lakšu, tečniju teksturu u poređenju sa kremom i koža je lakše upija. Odličan je izbor za osobe sa osetljivom kožom, jer svojom laganom teksturom umanjuje rizik od začepljenih pora, kao i masnoće na koži.

- sastav - krema sadrži više masnih sastojaka, koji koži pružaju dugotrajnu i slojevitu zaštitu. Silver Pantenol Emulzija sadrži manje masnih sastojaka i više vode, što je čini lakšom, manje masnom i brže upijajućom.

Promo

 

 

- namena - krema je namenjena osobama izrazito suve ili zrelije kože, koja zahteva duboku hidrataciju i dodatnu negu. Odlična je za upotrebu noću, posebno tokom zime. Emulzija je pogodnija za osobe sa normalnom, mešovitom ili masnom kožom, jer pruža hidrataciju bez osećaja težine ili masnoće. Takođe, zbog svoje lagane teksture, emulzija je popularna kao podloga za šminku.

Shutterstock

 

Suštinski, izbor između kreme i emulzije zavisi od vašeg tipa kože, godišnjeg doba i ličnih preferencija. Važno je da kožu pravilno negujete i odaberete proizvod koji odgovara njenim potrebama.

Srebrna pantenol kolekcija proizvoda – KREMA & EMULZIJA - mlečno je bele teksture i sadrži kombinaciju 3-7 aktivnih komponenti. Silver Panthenol Krema ima trostruku formulu za obnavljanje kože, dok emulzija obiluje hranjivim sastojcima, poput pantenola, urea-e, jona srebra i aloe vere.

Promo

 

 

Oba proizvoda poseduju veliki broj antioksidanasa, važnih za bolju elastičnost, tonus i volume kože. Intenzivno hrane i hidriraju kožu, dok njihova fluidna tekstura momentalno prodire u dublje slojeve, dubinski ih brani od isušivanja, crvenila, perutanja i spoljašnjih uticaja.
✔  Za sve tipove kože
✔  Za svakodnevnu negu kože lica, ruku i tela
✔  Nakon sunčanja
✔  Kod isušene kože
✔  Za ublažavanje svraba i crvenila
✔  Za intenzivnu negu suve i grube kože

Za koža meku poput pera... uz Silver Panthenol Kremu & Emulziju!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Pročitajte još