Rešite se malih krvopija na prirodan način! Ovaj recept odbija komarce, a pravi se za 5 minuta FOTO

Rešite se malih krvopija na prirodan način! Ovaj recept odbija komarce, a pravi se za 5 minuta FOTO

Autor: | 07/07/2023

0

Zaštita od komaraca na prirodan način

Većina ljudi bez razmišljanja će reći da je leto najlepše godišnje doba, ali postoji jedan detalj koji kvari opšti utisak. Mali, sitan i jedva primetan. Postoje razna sredstva pomoću kojih možemo da se otarasimo malih krvopija, ili ih bar na određeno vreme zbunimo...

Shutterstock

 

Ako tople letnje večeri provodite na terasi ili u bašti, imajte na umu da su na takvom terenu komarci aktivni 24 sata. Tu ih ne interesuje da li je dan ili noć. Štaviše, jedva čekaju da vam pokvare ugođaj. Nema svrhe da razmišljate o tome da li su ih na vreme prskali, koliko ste izloženi opasnosti od invazije, da li ćete im biti manje interesantni zato što nemate slatku krv i drugo. Svakako ste na udaru. Na sreću, rešenje postoji!

Shutterstock

 

Potrebno vam je: 2 velike tegle, 10 kapi ulja od eukaliptusa, 10 kapi ulja od limunova trave (po želji), 1 limun isečen na kriške, 1 limeta isečena na kriške, 3-4 stabljike svežeg ruzmarina i svećice.

Pročitajte: Posolite limun i stavite ga pored kreveta dok spavate, ujutru neće verovati svojim očima

Stavite jednaku količinu limuna i limete u teglu. U svaku dodajte po 3-4 stabljike ruzmarina. Do 3/4 visine tegle naspite vodu. Zatim dodajte 10 kapi ulja u svaku, ali ih nemojte mešati - u svakoj tegli može da bude različito ulje.

Kako bi ova kombinacija delovala, potrebno je samo da upalite sveću na vrhu tegle.

Shutterstock

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Shutterstock

Pročitajte još