STIŽE INOVACIJA IZ GRAND KAFE: GRAND VESELA - KAFA IZ BURETA ŠLJIVOVICE

STIŽE INOVACIJA IZ GRAND KAFE: GRAND VESELA - KAFA IZ BURETA ŠLJIVOVICE

Autor: | 01/12/2022

0

Grand Vesela – kafa iz bureta šljivovice, predstavlja inovaciju u kategoriji kafe i donosi autentično kafeno iskustvo sa karakterom našeg naroda! Prava domaća kafa kakva ne postoji nigde u svetu spaja dva omiljena rituala karakteristična za naše podneblje - ispijanje kafe i degustiranje rakije, u proizvod jedinstvene arome i autentičnog ukusa. 

Grand Vesela je spoj dve izvrsne i voljene tradicije u Srbiji, nesvakidašnje kafeno iskustvo, svojevrsni omaž tradiciji, ali u savremenom ruhu. 

Promo

 

Fuzija tradicije i inovacije 

U našem narodu postoji tradicija koja simbolizuje istinsko gostoprimstvo – služenje domaće kafe i služenje rakije. To nije samo priča o ukusima i običajima, već priča o srpskom narodu, našoj tradiciji, korenima i svemu onome što nas čini posebnim. To je društveni ritual po kom se prepoznajemo, koji govori ko smo i odakle smo. A kada se omiljeni ukusi i rituali sjedine, kroz fuziju i tradicije i inovacije, nastane Grand Vesela! 

- Želeli smo da uzmemo najbolje iz omiljenih srpskih rituala i da ih spojimo u nešto na šta ćemo zauvek biti ponosni; da spojimo domaću kafu i šljivovicu i napravimo potpuno autentičnu kafu za naše podneblje i za naše ljude – kafu kakve nema nigde u svetu. Ponosni smo da smo u partnerstvu sa brendom „Branko“ stvorili novu Grand Vesela kafu, Gurmet kafu iz bureta šljivovice - rekao je Zoran Golub, direktor marketinga Grand kafe. 

Promo

 

Odležavanje kafe u buretu 

Autentičnog ukusa i vrhunskog kvaliteta, Grand Vesela je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kafe u saradnji sa renomiranom zanatskom destilerijom. Specijalna mešavina zrna sirove kafe ručno je sipana u hrastovu burad, u kojoj je prethodne tri godine ležala najkvalitetnija domaća rakija šljivovica. Tokom četiri nedelje u buradima, kafena zrna upijala su kompleksne voćno-drvenaste arome šljivovice iz hrastovine, koje su kafi dale „jedinstveni karakter“.

Na taj način, kafa iz rakijskog bureta sačuvala je sve ono što karakteriše pravo kafeno uživanje, uz dodatak prirodne arome šljivovice, proizvedene na tradicionalan način - pečenjem čačanske rodne šljive u ručno rađenim bakarnim kazanima, u našem narodu poznatijim pod nazivom „Vesela mašina”. 

Nakon mesec dana u buradima, zrna kafe su pažljivo pržena i samlevena kako bi se dodatno istakao i sačuvao autentičan ukus i miris kafe.

Promo

 

Grand Vesela na Festivalu kafe  

Jedinstveni način proizvodnje i autentičnost ukusa čini Grand Vesela kafu posebnom i ekskluzivnom, zbog čega će moći da se nađe od naredne nedelje u limitiranoj količini, u ekskluzivnom pakovanju od 150g. Sve ljubitelje kafe koji vole da istražuju, dožive nesvakidašnje kafeno iskustvo i pre svih probaju nešto novo, Grand kafa poziva na degustaciju Grand Vesele na predstojećem Festivalu kafe, 3. i 4. decembra, od 10 do 20 časova, u prostoru Beogradske destilerije -  Belgrade Urban Distillery (Žorža Klemansoa 19) .  

Promo

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti