Ana Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević nastavljaju saradnju sa UNICEF-om kao nacionalni ambasadori

Ana Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević nastavljaju saradnju sa UNICEF-om kao nacionalni ambasadori

Autor: | 17/09/2021

0

Ana Ivanović i Aleksandar Saša Đorđević potpisali su produženje ugovora o saradnji sa UNICEF-om u Srbiji, gde će nastaviti da rade kao nacionalni ambasadori.

Ana Ivanović je angažovana kao nacionalna ambasadorka UNICEF-a od 2007. godine. Tokom saradnje Ana je pružila dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja, razvoju u ranom detinjstvu, jačanju kapaciteta jedinica za neonatologiju, inkluzivom obrazovanju, kao i pomoć u vanrednim situacijama.

- Privilegija je što ću nastaviti da radim sa UNICEF-om. U ovom istorijskom trenutku. Naš rad nikad nije bio potrebniji niti urgentniji. Kao i 1946. godine, ponovo smo pozvani da pomognemo deci, njihovim porodicama i sistemima na koje se oslanjaju da izađu iz ove krize. Već smo to radili, i možemo ponovo. Sa ovih 75 godina iskustva, možemo da osiguramo da dečija prava, kao i investicije za decu budu prioritet. Zajedno sa partnerima, decom i mladima, možemo da osmislimo nova rešenja kako bi svako dete imalo podršku u ranom razvoju, pristup zdravstvenim uslugama i obrazovanju, zaštitu, kao i podršku u očuvanju mentalnog zdravlja. Sada je trenutak da odvažno i brzo delujemo da bismo obezbedili budućnost svoje dece i sveta kakav želimo - rekla je Ana Ivanović.

Promo

 

Aleksandar Đorđević radi sa UNICEF-om od 2005. godine. Fokus njegovog rada je prevencija nasilja, obrazovanje, sport za razvoj i podrška u vanrednim situacijama, kao i promocija odgovornog poslovanja i uticaja koji biznis sektor ima na decu.

- Velika mi je čast što sam ambasador UNICEF-a u Srbiji već 17 godina. UNICEF ove godine obeležava 75 godina rada, a ja sam svedok koliko je ova organizacija značajno doprinela dobrobiti dece i porodica u Srbiji. U trenutku kada se širom sveta dešavaju ozbiljne društvene promene - od efekata pandemije COVID-19 do rasprostranjenih socioekonomskih izazova, siromaštva i nejednakosti - ovo je prilika da ukažemo na šta još treba uraditi za svetliju budućnost generacija dece i mladih. Da čujemo njihove glasove i da zajedno stvaramo društvo po njihovoj meri - izjavio je Saša Đorđević.

Promo

 

UNICEF ima dugu tradiciju rada sa ambasadorima – izuzetnim ličnostima koji govore o problemima sa kojima se suočavaju mladi i deca, utiču na promenu politika u korist dece i mobilišu podršku za programe za decu. UNICEF radi sa oko 400 amasadora u 103 zemlje.

- Velika je priviligeija imati Anu Ivanović i Aleksandra Đorđevića za nacionalne ambasadore UNICEF-a u Srbiji. Ana i Saša su posvećeni radu u korist dece i mladih. Kroz dosadašnju saradnju ostvarili smo brojne rezultate za decu. Svesni smo izazova sa kojma se suočavaju deca širom sveta i u Srbiji, ali sa njima u timu, imamo dodatnu snagu, kreativnost i inspiracuju da radimo na obezbeđenju najboljih šansi za svako dete u Srbiji - rekla je direktorka UNICEF-a u Srbiji, Deyana Kostadinova.

 

O UNICEF-u

UNICEF promoviše prava i dobrobit svakog deteta, kroz sve aktivnosti koje radimo. Zajedno sa partnerima, radimo u 190 zemalja i teritorija da bi se obećanja prevela u praktičnu akciju, sa posebnim naglaskom na dosezanje najranjivije i isključene dece, a za dobrobit sve dece, bilo gde da žive.

Za više informacija o UNICEF-u posetite www.unicef.rs. Pratite UNICEF na Twitter-u i Facebook-u

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti