Drugi skijaški centar Srbije i oaza odmora u hotelu "Stara planina"

Drugi skijaški centar Srbije i oaza odmora u hotelu "Stara planina"

Autor: | 04/01/2017

0
Ulaz u hotel "Stara planina"

U Srbiji turisti mogu da izaberu mnogo destinacija za kvalitetan odmor. Često se bira nešto novo i drugačije, a Stara planina je odličan izbor, naročito za zaljubljenike u sportove na snegu i netaknutu prirodu. Na raspolaganju su tri staze, koje prati gondola i dobro utaban sneg.

- U ovom trenutku smo zadovoljni popunjenošću hotela "Stara planina" tokom zimske sezone, ali smo postavili visoke ciljeve koji su prema preliminarnim podacima mogući za realizaciju  - ističe direktor javnog preduzeća Stara planina Miloš Adamović.

Miloš Adamović direktor Javnog preduzeća "Stara planina"

Destinacija Stara planina je pre nekoliko godina otkrivena kao atraktivna turistička destinacija. Kakva je popunjenost smeštajnih kapaciteta za zimsku sezonu?

- Zainteresovanost za hotel ,,Stara planina,, je velika i u periodu pred nama ima još mesta, ali situacija se menja svakodnevno naročito za februar mesec kada je dečiji raspust i praznici. Naša očekivanja su da ova godina bude rekordna po broju gostiju kada je zimski period u pitanju, a za proleće i leto imamo već prve rezervacije što je za turizam od izuzetnog značaja. Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma nastavlja sa trendom porodičnog odmora, međutim cilj nam je da poboljšamo ponudu i omogućimo dobar provod mlađoj, ali i starijoj populaciji. Hotel "Stara planina" sa svim svojim pratećim aktivnostima, može apsolutno da ispuni svaki aspekt kako skijaša tako i ljubitelja letnjeg odmora na planini.

Lobi hotela

Kakvi su planovi za naredni period?

- Planovi su vrlo ambiciozni. Cilj je da se izgradi još jedan hotel, jer postoji potreba za proširenjem kapaciteta, zatim adrenalin park, kuća skijanja, multifuncionalna sala za sportiste, jer ćemo na taj način privući mnogobrojne klubove da realizuju pripreme na Staroj planini. Važno je da istaknem da Stara planina ima veliki potencijal kao drugi skijaški centar u Srbiji. Kompletan kolektiv treba da unapredi i poboljšamo sve što može, a to znači sprovođenje master plana koji već postoji. Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma u samom nazivu nosi reč "razvoj" što podrazumeva ulaganje, podsticaj, partnerstvo, dobre ideje "dugoročno finansiranje" vizije projekta. Uz podršku Vlade Republike Srbije radimo i na rešavanju problema koji datiraju još iz 2010/2011. godine, ali radimo i na novim investicijama koje će poboljšati ponudu na Staroj Planini. Svaki uložen dinar mora da ima finansijsku isplativost i funkciju, a država je ta koja treba da racionalizuje svoje troškove. Strateški gledano Stara planina je budući ozbiljan skijaški centar.

Atmosfera u lobiju

Zašto turista da se odluči baš za Staru planinu i po čemu se ona razlikuje u odnosu na druge planinske destinacije Srbije?

- Svi znaju da Stara planina ima svoj nastavak u imenu, a to je "Krov ovog dela Srbije", a hotel "Stara planina" je pravi dragulj na vrhu. Srbija ima dve razvijene planinske destinacije na prvom mestu to je Kopaonik, a potom Zlatibor, ali Stara planina ima veliki potencijal za mnogobrojne projekte, razvoj infrastrukture i već pomenutih proširenja kapaciteta.

Domaći sirevi u hotelu

U ovom trenutku nije potrebno praviti razlike između Stare planine i razvijenih planina Srbije, jer je ona velika. Prednost je što nije prenaseljena i što se nalazi u gotovo netaknutoj prirodi. Minus je manjak kapaciteta i zato je cilj da dovedemo domaćeg ili stranog investitora koji će uvideti potencijal i   investirati. Stručan kadar i menadžment koji vodi hotel mora da bude na zadatku koji je potreban i pokaže spremnost, da poboljša sve segmente poslovanja, ali i da sačuva prirodne lepote koje okružuju ovaj deo Srbije.

Svaka destinacija u Srbiji priželjkuje strane turiste. Ko su vaši posetioci iz inostranstva?

- Naša prednost je blizina aerodrome u Nišu koji je na sat ipo vožnje od hotela i zato je delimično sve veća zainteresovanost inostranih turista. Dosada su nam gosti bili iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Hrvatske, Nemačke i Crne Gore. Plan je da sa domaćim agencijama izađemo sa ponudom za Tursku i ostale članice Evropske unije.  

Veliki izbor hrane

Šta je sadržaj  koji vi sada možete da ponudite gostima?

- Hotel je napravljen tako da imate sve na raspolaganju od spa centra sa bazenom, turskim i finskim kupatilom, centrom za masažu, fitness centar, igraonicom za najmlađe, ali i propratne aktivnosti kao što su bilijar, stoni tenis i stoni fudbal.

Spa centar u hotelu
Dečja igraonica

 

Želim da istaknem da mi imamo najbližu gondolu hotelu u Srbiji, što je važno mnogim skijašima.

 

Ulazak u gondolu
Ski oprema spremna za nove izazove u sobi hotela

Tokom leta na raspolaganju je otvoreni bazen koji je okružen divnom šumom, koja je pravo blago ovog dela Srbije, a na vama je da se samo prepustite i uživate u prirodi. Za one koji žele više na raspolaganju su džip avanture, putevi vina i duge pešačke staze. Prema ocenama dosadašnjih gostiju hotela, znamo da su zadovoljni uslugom, a naša težnja je da je unapredimo.

Andrej Kulundžić

Naši gosti su i mnoge ličnosti iz javnog života koji su prijatno iznenađeni sveukupnom ponudom, a među njima su ove godine bili: Milan Kalinić, Milica Bursać, Aleksandar Filipović, Andrej Kulundžić, Aleksandar Tucaković i mnogi drugi.

Milica Bursać
Aleksandar Tucaković
Aleksandar Filipović i DJ

Šta možete da poručite budućim gostima?

- Ovo je destinacija gde ćete se osećati kao kod kuće i svim svojim čulima uživati, a naš zadatak je da se pobrinemo da vaš odmor bude nezaboravan u hotelu "Stara planina".

Komentari (0)

Loading
M G
Tagovi: PR