Marija Petronijević otkriva sve svoje beauty tajne, omiljene preparate i male trikove za lepši izgled

Marija Petronijević otkriva sve svoje beauty tajne, omiljene preparate i male trikove za lepši izgled

Autor: | 15/01/2017

0

Lepota glumice Marije Petronijević, koju televizijska publika trenutno gleda u nastavku serije "Selo gori, a baba se češlja", na "Radio-televiziji Srbije", nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U vremenu kada se lep i negovan izgled sve češće postiže uz pomoć igle, hirurškog noža i invazivnih preparata dvadesetdevetogodišnja crnka ističe da praktikuje najjednostavnije metode kojima neguje svoj izgled. U skladu s tim, sve svoje beauty tajne, omiljene preparate i male trikove za lepši izgled rado je otkrila za magazin "Hello!".

Kako izgleda vaša dnevna rutina ulepšavanja?

- Ukoliko nemam poslovne obaveze i ne moram da se šminkam, moja dnevna nega i ulepšavanje nisu zahtevni. Prirodno imam svetao ten i izrazito tamnu kosu, pa mi lice nekada deluje previše bledo. Kako bih izbegla toliki kontrast, nanesem toniranu kremu. Trudim se da odmaram lice od teške šminke kada mi to vreme i obaveze dozvoljavaju. Pored tonirane kreme, ako imam neki nedostatak i obavezu pojavljivanja u javnosti, koristim i korektor. Zbog prirode posla kojim se bavim privatno se retko šminkam, jer mi lice trpi dovoljno stresa tokom poslovnih obaveza, pa se trudim da ga odmaram.

Prilagođavate li svoje beauty rutine ovom zimskom periodu godine?

- Trudim se da kožu što više hidriram i takav losion mi je sasvim dovoljan. Moram da priznam da mi se u ovom hladnijem periodu koža tela i ruku prilično isuši, pa su mi samim tim potrebne veće količine hidrirajućih losiona. AD kapi u kombinaciji sa losionom pomažu mojoj koži u ovom periodu.

Bez kog preparata ne možete da zamislite negu?

- Preparat bez kojeg ne mogu je losion za pranje kože lica i skidanje šminke. Mislim da svaka devojka, kao što vodi računa o higijeni svojih zuba, obavezno treba da vodi računa i o redovnom i detaljnom čišćenju kože lica, pogotovo o dubinskom skidanju šminke. Imala sam priliku da čujem: `Nisam skinula šminku, zaspala sam`. To je za mene nedopustivo.

Šta zahteva najviše pažnje u vašoj nezi?

- Najviše vremena provodim sređujući kosu, koja je gusta, daleko od svilenkaste i zgodne za oblikovanje bez truda.

Na koji način negujete kosu?

- Više se trudim da je ukrotim nego li da je negujem i to samo kada imam poslovne obaveze. Gusta je i duga, nemam sedih i ne farbam se. Sve se svodi na eventualno feniranje, ispravljanje ili uvijanje, što najčešće radim sama, tek kada su neka javna pojavljivanja i nedostatak vremena posetim profesionalnog frizera. Kada nemam profesionalnih angažovanja, ne tretiram je posebnim sredstvima, ne ispravljam niti uvijam i tome slično. Koristim obične šampone za normalnu kosu, dok periodičnu pojavu peruti rešavam medicinskim sredstvima.

Koliko često posećujete kozmetičare?

- Da li zbog relativno dobrog stanja kože lica, za sada ne posećujem kozmetičara, što ne znači da neću ako se pojavi potreba. Ne izbegavam to. Jednom prilikom na snimanju jednog filma imala sam neke problem sa kožom lica, koje je kozmetičar uspešno rešio.

Šta je najinvazivnije od tretmana koje ste radili?

- Teška šminka, ispravljanje kose presom i čupanje obrva.

Kakav stav imate prema estetskoj hirurgiji?

- Estetska i korektivna hirurgija osmišljene su da rešavaju nedostatke koji se mogu pojaviti posle povreda ili drugih razloga i ta grana medicine mi je sasvim okej u svojstvu činjenja života funkcionalnijim i olakšavanja nekih traumatičnih stanja. Što se tiče hirurgije koja se odnosi na promenu vizuelnog identiteta ljudi, nisam njen vatreni obožavalac, ali ko voli nemam ništa protiv. Doživljaj lepog krajnje je indivdualan. Još od Da Vinčija lepota je simbolizovana kroz savršenu simetriju i srazmeru, ali ovo novo vreme postavlja neke nove standarde. Postavlja se pitanje gde je granica i šta je danas zapravo lepo. Često vidim devojke, pa i muški svet kojima nedostaje mimika lica i nemaju gestikulaciju, a posećivali su estetskog hirurga. I svi oni mi deluju nekako naduveno. To je za mene daleko od lepog.

Postoji li nešto što biste rado korigovali na sebi?

- Svakog dana bih korigovala nešto, ali to nešto nema veze sa estetikom. Korekcija bi se odnosila prvo na moj odnos prema svetu kojim sam okružena.

Imate li neki trik kojim instant osvežite kožu i samim tim svoj izgled?

- Termalna voda koja osvežava kožu lica čak i ako je našminkano.

Od koga ste dobili najdragoceniji savet o nezi?

- Od bake sam dobila savet da se povremeno umivam kamilicom i to nekada prkatikujem. Kamilica je, inače, poznata kao lekovita biljka. Na moje lice deluje sjajno.

Šta je najveći neprijatelj vaše lepote?

- Ljudi, oni koji znaju da vas izbace iz takta i da vam podignu pritisak. I nedovoljno veštine da se zbog njih ne uzbuđujete.

Koliko pažnje posvećujete ishrani, vodite li računa o unosu vode, zdravih namirnica i količini kalorija?

- Nisam opterećena ishranom, jedem šta želim i kada primetim da sam dobila dva, tri kilograma, malo smanjim količinu hrane, ali ne praktikujem brojanje kalorija i mučenje sebe. Imam dobru naviku da svaki dan pijem dovoljno vode, čemu se čude drugarice, jer njima to predstavlja problem. Bitno je hraniti se što je moguće zdravije, ali pomodarski trend sa travkama i raznim dijetama - iskreno - nervira me. Zagovaram raznovrsnost ishrane, kako biljnim tako i proizvodima životinjskog porekla, ali umerenost stavljam ispred svega.

Koliko ste posvećeni fizičkoj aktivnosti, da li nešto trenirate i koliko često?

- Ranije sam trčala i brzo hodala, neko vreme čak i plivala. Trenutno, nažalost, ne mogu da se pohvalim nekim treniranjem, ali zaista se mnogo šetam.

Kada ste sebi najlepši?

- Kada sam voljena i kada volim.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević

Pročitajte još