Svi žele da vide Natali Portman u ulozi Džeki Kenedi

Svi žele da vide Natali Portman u ulozi Džeki Kenedi

Autor: | 13/02/2017

0


Za 45. Fest, koji će svečano biti otvoren 24. februara, već je rasprodato više od 20.000 ulaznica, što nagoveštava da će jubilarni festival imati rekordnu posećenost.

Među hitovima koji rasprodaju ulaznice je i film "Džeki" poznatog čileanskog reditelja i producenta Pabla Larena, koji je svetsku premijeru imao na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, gde je bio jedan od glavnih favorita za Zlatnog lava.

Drama "Džeki" koju ćemo videti u programu Fest 45 Galam pišu "Večernje novosti", pokušava da odgovori i na pitanja koliko je ubistvo Kenedija ostavilo posledica ne samo u američkoj, već i u svetskoj istoriji, i da li bi i savremeni svet danas bio mirniji u humaniji da je ostao živ.

Naslovna uloga u ovoj potresnoj biografskoj priči o jednoj od najintrigantnijih žena u istoriji, Žaklin Buvije, Džeki Kenedi ili Džeki Onazis, donela je Natali Portman nominaciju za ovogodišnji Oskar. Životna priča Džeki Kenedi, koja je ostala upamćena i zbog svog istančanog stila, elegancije i misterioznog osmeha, decenijama je bila tema brojnih dokumentarnih filmova i TV drama. Larenova "Džeki", kako je ocenila svetska kritika, predstavlja najbolje ostvarenje o ženi koja je i danas impresivno obeležje Amerike.

Laren je odabrao da se bavi prvim danima posle atentata na njenog supruga, američkog predsednika Džona Kenedija, koji je ubijen 22. novembra 1963. u Dalasu. Taj događaj zapamćen je, između ostalog, i po ružičastom "Šanelovom" kostimu isflekanom krvlju, u kojem je bila Džeki Kenedi. Dane u kojima se prva dama Amerike bori sa tugom, traumom i strahom za svoju decu, i pokušava da definiše istorijsku zaostavštinu svog supruga, Natali Portman dočarava izuzetno prodorno, intimno i bolno.

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs printscreen