Ana Kokić: Žena koja zrači pozitivnom energijom može biti lepša i privlačnija i od najveće lepotice

Ana Kokić: Žena koja zrači pozitivnom energijom može biti lepša i privlačnija i od najveće lepotice

Autor: | 24/02/2017

0

Izborom zanimanja, koji podrazumeva izloženost strogom oku javnosti, pevačica Ana Kokić svetla reflektora svesno je okrenula ka sebi i suočila se sa nemilosrdnim osvetljavanjem i najmanjeg nedostatka. Istovremeno oprezna i smela, oduvek je pokazivala zavidno umeće i maštovitost u eksperimentisanju i transformacijama na sceni. Zimsku sezonu praznovanja iskoristila je za predah od strogog režima ishrane, zahvaljujući kojem se prošle godine rešila čak deset kilograma viška. U susret lepom vremenu, Ana se nedavno podvrgla detoksikaciji organizma, kako bi osvežila izgled i spremno dočekala toplije dane. Čemu duguje negovan i lep izgled, kojim trikovima za ulepšavanje se vešto služi i šta je to što, prema njenom mišljenju, ženu čini samouverenom i seksepilnom, tridesettrogodišnja pop zvezda između ostalog otkriva za "Hello!".

Imate li beauty rituale koje praktikujete na početku i na kraju dana?

- Nemam neke posebne rituale, umivam se blagim sapunom koji ne isušuje kožu, svaki drugi, treći dan radim piling lica, koji je takođe malo blaži i svako veče pred spavanje namažem kokosovo ulje u tankom sloju.

Jeste li verni određenim preparatima ili volite da eksperimentišete?

- Ne volim mnogo da eksperimentišem, ali i ne bežim od toga da isprobam nove preparate ako čujem da su dobri. Najviše volim prirodne proizvode, kokosovo i maslinovo ulje, kao i maske za lice `iz kuhinje` koje sama pravim.

Da li vam je odlazak kod kozmetičara na listi prioriteta kada je nega u pitanju?

- Ranije nisam imala potrebu da često posećujem kozmetičara, jer nikada nisam imala problematično lice. Međutim, što sam starija koža sve teže podnosi jaku šminku, dok se nedostatak sna sve više primećuje. Tako da se odlazak kod kozmetičara polako penje ka vrhu liste prioriteta.

Jeste li sam svoj majstor za šminkanje ili radije angažujete profesionalce?

- Uglavnom se sama šminkam. Naravno, postoje situacije kada angažujem šminkere, ali to se retko dešava. Kroz svoj posao sam i o šminkanju naučila mnogo, pa nekako više volim sama da eksperimentišem.

Kako se okrepljujete i regenerišete kožu posle iscrpljujućeg nastupa?

- Posle nastupa nemam vremena za uživanje, jer po napuštanju scene sedam u automobil i odlazim kući. Jedini način da se opustim i regenerišem je da u kolima odspavam.

Priuštite li sebi često odlazak u spa-centar?

- Trudim se da slobodno vreme iskoristim i za takvu vrstu uživanja, mada moram da priznam da nisam često u prilici da za tako nešto odvojim nekoliko sati.

Šta bolje hrani samopouzdanje - fizička ili duhovna lepota?

- Mislim da je i jedno i drugo jednako važno. Samopouzdanje je bitno jer su ljudi skloni da vam stalno traže nedostatke kako bi sebe stavili iznad vas. Što se izgleda tiče, najvažnije je da ste negovani i uredni, a za to vam nije potrebno ni mnogo novca, ni manekenska figura.

Kako negujete svoj duh?

- Zapisujem sve dobro što neko uradi za mene, baš kao i situacije kada sam ja usrećila nekoga. Nekada jedna mala negativna stvar ume da nas poremeti i obuzme toliko da zaboravimo sve one lepe stvari koje smo činili i koje su drugi činili za nas. Zato se u stresnim situacijama uvek vraćam na one lepe događaje i na taj način izbacujem negativna osećanja i misli iz svoje glave.

Uspešno ste se izborili sa viškom kilograma. Šta vam je bio glavni motiv u toj borbi?

- Nemam neku posebnu motivaciju, jednostavno moram zdravije da se hranim i izgledam što bolje kako zbog sebe tako i zbog posla kojim se bavim. Svesna sam da nemam više petnaest, dvadeset godina i da je neophodno da vodim mnogo više računa o zdravlju i izgledu.

Na čemu je trenutno bazirana vaša ishrana?

- Na mesu, ribi, voću i povrću. Konzumiram mnogo tečnosti, limunade i zelenog čaja. Fizička aktivnost je takođe bitna, bar tri puta nedeljno.

Šta je najveći neprijatelj vaše kilaže, čega se najteže odričete?

- Teško mi pada što moram da se odreknem slatkiša, tačnije čokolade, pa kod mene proces mršavljenja uvek traje malo duže.

Vaša rođena sestra uspela je da izvrši drastičnu promenu i u potpunosti se obračuna sa viškom kilograma. U kojoj meri vas ona pokreće?

- Prema meni se sada ponaša kao Hitler i stalno mi ponavlja: `Ako sam ja uspela da se izborim sa četrdeset kilograma, možeš i ti sa ta četiri`. Trudim se da me ne uhvati sa čokoladom, jer je to veoma rizična situacija za mene.

Imate li neki trik ili naviku koja vam pomaže da održite vitalnost?

- Često pojačam muziku i plešem kao da sam na sceni. To mi pomaže i kada nemam vremena za odlazak u teretanu, pa se na taj način lepo potroši koja kalorija. Takođe, gde god mogu da odem peške, ne sedam u auto, izbegavam lift... To su sitnice koje mogu da pomognu.

Kako podnosite kritike na račun izgleda?

- Niko nije savršen. Svi mi imamo neke nedostatke i to je sasvim normalno. Kritičara je uvek bilo i biće, koliko god se mi trudili da budemo dobri. Ali kada smo dobri sebi, sve drugo je manje bitno.

Vešto se transformišete i poigravate vizuelnim identitetom. Vodite li računa kakvu poruku šaljete publici?

- Scena i jeste za poigravanje, uživanje u transformacijama i eksperimentima. Život je jedan i zašto se ne bismo igrali. Prihvatam savete i kritike, ali ipak na kraju ja odlučujem kako će biti. Trudim da ne šaljem loše poruke, pa zato više volim da slušam unutrašnje glasove, koliko god da su saveti stručnjaka korisniji za posao kojim se bavim.

Povremeno eksperimentišete i bojom kose. Jeste li od onih žena koje u zavisnosti od životnih okolnosti zakazuje makeover?

- Šta god da mi se u životu dešava, sačekam da prođe njihov uticaj na moja osećanja, jer `vruća glava` često donosi pogrešne odluke.

Šta je, prema vašem mišljenju, glavni sastojak ženskog seksepila?

- Iskren osmeh. Nasmejana žena koja zrači pozitivnom energijom može biti lepša i privlačnija i od najveće lepotice.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Dušan Petrović
Tagovi: Ana Kokić lepota