Monika Beluči voditeljka 70. Filmskog festivala u Kanu, Almodovar predsednik žirija

Monika Beluči voditeljka 70. Filmskog festivala u Kanu, Almodovar predsednik žirija

Autor: | 21/03/2017

0

Italijanska glumica Monika Beluči biće voditeljka na otvaranju i na zatvaranju 70. Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu, prenela je danas televizija Kanal plus.

Monika Beluči (52) naslediće francuskog glumca i komičara Lorana Lafita, koji je vodio ceremoniju prošle godine, posle Lambera Vilsona, dva puta u ulozi domaćina, i Odri Totu. Ona je već bila voditeljka u Kanu 2003. godine.


Monika Beluči: Srećna sam što je Emir Kusturica napravio film o ljubavi, jer je to poruka nade upućena svima

Španski reditelj Pedro Almodovar biće predsednik žirija 70. izdanja najznačajnije svetske filmske smotre koja će biti održana od 17. do 28. maja.

Televizija Kanal plus, koja je koproducent i ima ekskluzivna prava za prenos ceremonija Kanskog festivala, navela je u saopštenju da Monika Beluči ima dugu istoriju prijateljstva s tim festivalom, gde se prvi put pojavila 2000. da predstavi film "Pod sumnjom" Stivena Hopkinsa.

Ona je bila članica žirija 2006. kada je predsedavao Vong Kar-vai.

- Monika Beluči se s lakoćom snalazi u svim žanrovima, od komedije do drame - navodi se u saopštenju, i dodaje da je igrala za prestižne reditelje kao što su Bertran Blije, Danijela Tompson, Fransis Ford Kopola, Teri Gilijam, Mel Gibson, Sem Mendes, Spajk Li, nedavno je gostovala u trećoj sezoni "Tvin Piksa" Dejvida Linča, a da njen novi film, "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, izlazi u Francuskoj 12. jula.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images

Najnovije vesti